Top 5 manieren om je stick te vervoeren

Wat is de handigste manier om een hockeystick te vervoeren? Iedereen heeft er een mening over. Ook blijken vervoerstechnieken aan tijd en mode onderhevig. We zetten er hieronder 5 op een rij. Heb jij er nog eentje aan toe te voegen of een duidelijke favoriet? We horen het graag!

1. In de hand

De oudste, meest beproefde en op de fiets zeker ook gevaarlijkste methode is het vervoeren van de stick in de hand. Tot eind jaren 70 was dit tevens de enige methode. Volgens hockeyspullenfabrikant Dita deden de eerste sticktassen toen hun intrede. Op dit moment is het vervoeren van de stick in de hand nog altijd populair onder met name mannen. Vooral studentenjongens lijken vaak te opteren voor deze casual wijze van vervoeren, waarbij je ervoor moet waken dat het slaghout niet tussen de spaken komt of het remmen verhinderd.

2. De fietsklem

De fietsklem heeft een ware revival ondergaan. Vroeger was dit het minst hippe kindje uit de stickvervoerklas, maar de klemmen zijn inmiddels te pimpen met stickers en verkrijgbaar in felle kleurtjes. Je kunt tegenwoordig dus best gezien worden met een hockeystickfietsklem.

3. De stickrug- en -schoudertas

De fleurigheid van de huidige fietsklem ten spijt, volgens hockeyspeciaalzaak Teun van Pelt is de hockeyrugtas het populairst. In ieder geval bij meisjes tot een jaar of 12. De hockeyrugtas is een rugtas waar je je stick schuin in kunt steken. Een variant hierop is de schoudertas waar je eveneens je stick in kunt steken.

4. De sticktas

De smalle sticktas die je schuin over je rug droeg en waar precies 1 stick en een bal in paste, bestaat niet meer. In plaats daarvan is een ruimere sticktas gekomen die je met twee schouderbanden op je rug draagt en waar je naast je stick al je spullen in mee kunt nemen. Volgens Teun van Pelt is deze stoerdere variant van de originele sticktas het populairst onder jongens die niet gezien willen worden met de stickrugtas.

5. In de achterbak

Deze manier van vervoeren is uiteraard voorbehouden aan spelers met een auto en lijkt daarom met name in zwang bij veteranen. Het heeft ook nadelen. De achterbak functioneert meteen als opslagplaats van de stick en als je een keer met iemand anders mee rijdt, bestaat de kans dat je je stick vergeet. Het overkwam ooit een international, die vervolgens met een leenstick op de teamfoto moest.

Nagekomen inzending

Op de valreep nog een nagekomen inzending. Heeeeeeeeeeel vroeger ging het vervoeren van je stick zo:

sticktas


1 Reactie

  1. Marco-PaulBreijer

    De absoluut coolste manier (jaren 80 bij KZ :-) ) Je stak je stick met krul naar beneden achter in je (ski)jack op je rug. Ritsluiting niet helemaal dicht want dat was niet zo comfortabel met een stich tegen je achterhoofd :-)))


Wat vind jij? Praat mee...