Met Alecto nu alle promoties naar Eerste Klasse bekend

De mannen van Alecto zijn terug in de Eerste Klasse. De jeugdige en talentrijke ploeg uit Leiderdorp, aangevuld met spelers uit JA1, won zondag op Kampong in Utrecht de beslissende play-out tegen Geel Zwart uit Veghel met 7-1. De Brabanders degraderen door dit resultaat.

Alecto volgde een wonderlijke route om promotie naar de Eerste Klasse te realiseren. Het team was in de Tweede Klasse als vierde geƫindigd en met dat resultaat leek hun seizoen gespeeld. Er was een extra play-offronde ontstaan voor een plaats in de Eerste Klasse nadat EMHC , fusiepartner van Oranje Zwart, uit Eindhoven het eerste mannenteam had teruggetrokken. Alecto kwam in tweede instantie in beeld omdat het Schiedamse Asvion, vanwege de fusie met Spirit, zich terugtrok.

De eerste ronde werd vorige week in Amersfoort gewonnen in een poule met Rosmalen (5-1), Houten (1-1) en GHBS (2-1). De finale afgelopen zondag tegen Geel Zwart resulteerde in een hoge uitslag (7-1) met goals van Tjerk Webbers (2x), Steijn van Heijningen, Yvar Verseef, David Looijschelder, Pepijn Pieterse en Tjomme Posthuma de Boer.

Promoties bekend

Door de promotie van Alecto zijn alle clubs bekend, die naar de Eerste Klasse promoveren:

Poule Positie Team
2A

1

Bennebroek H1
2A

2

Naarden H1
2B

1

Etten-Leur H1
2B

2

Groen-Geel H1
2B

4

Alecto H1
2C

1

Weert H1
2C

2

Concordia H1
2D

1

Upward H1
2D

2

Wageningen H1

Bij de vrouwen zijn naar de Eerste Klasse gepromoveerd:

Poule Positie Team
2A

1

Hilversum D1
2A

2

Naarden D1
2B

1

DSHC D1
2B

2

Dordrecht D1
2C

1

Goirle D1
2C

2

HCAS D1
2D

1

Beuningen D1
2D

2

GHBS D1

Wat vind jij? Praat mee...