Alecto promoveerde met peptalks van Caldas en Jochem Myjer

Eind vorig seizoen eindigen ze nog als de nummer 4 in de Tweede klasse. Na twee speelronden staan ze tweede in de Eerste klasse: Alecto Heren 1. Mede dankzij peptalks van ‘aangetrouwd Leiderdorper’ Max Caldas en ‘Leienaar’/cabaretier Jochem Myjer.

Het gevolg van degradatie uit de Eerste Klasse? Het team viel uit elkaar. Vorig jaar stond er een volledig nieuwe ploeg aan de start van een nieuw seizoen. Een samenraapsel van jongens uit Heren 2, spelers van buitenaf en een speler van Alecto-dependance/studentenvereniging Augustinus.

In het begin was het aftasten geblazen, de spelers moesten elkaar duidelijk nog vinden in het veld. Maar toen kwam de herfst van 2014. De trein van Alecto Heren 1 ging lopen, met een vierde plaats aan het eind van het seizoen als gevolg. Maar hoe komen ze in de Eerste klasse terecht?

Fusie Asvion en Spirit

Want eigenlijk zou, na de nummers 1 en 2 in de poule, alleen nummer 3 nog in aanmerking komen voor promotie. Het was Asvion dat met één doelpunt verschil op de laatste speeldag de derde plaats opeiste. Maar door een aanstaande fusie met Spirit zagen ze af van de play-offs. Alecto nam de vrijgekomen plaats in, als beste nummer 4 van alle Tweede Klasse-poules.

De eerste horde op weg naar promotie was het toernooi tegen de nummers drie uit de andere poules. Dit toernooi werd gewonnen. Om al na één seizoen met een geheel vernieuwd team terug te keren naar de Eerste Klasse, moest er een beslissingsduel gespeeld worden. Tegenstander? Geel-Zwart uit Veghel.

Max Caldas en Jochem Myjer

Busladingen supporters uit Leiderdorp togen naar Utrecht om de heren van Alecto terug de Eerste Klasse in te juichen. Maar coach en clubman in hart en nieren, Sander Rottier, wilde niets aan het toeval overlaten en liet bondscoach Max Caldas en Myjer een typisch Amerikaanse peptalk houden en vastleggen op video. Deze werden de spelers voorafgaand aan de final’ getoond. Hierdoor werden zij tot op het bot gemotiveerd en kon het onder de luide aanmoedigingen van het met fakkels getooide publiek, niet meer misgaan. Er werd met 7-1 gewonnen! Terugkeer naar de Eerste Klasse was een feit.

Medepromovendus

Ook afgelopen zomer heeft Alecto Heren 1 weer een metamorfose ondergaan. Negen man ‘stopten op het hoogtepunt’. Dat bood ruimte aan oud-spelers om terug te keren van hdm en HGC en een aantal jeugdspelers. Na een knap gelijkspel tegen titelkandidaat Zoetermeer en winst op Berkel en Rodenrijs staat het team nu nummer twee op de ranglijst. Sinds november 2014 dus al ongeslagen. Tegenstander van komende zondag – medepromovendus – Etten-leur kan de borst natmaken…

Volg de vorderingen van Alecto in Poule B van de Eerste Klasse.

 


Wat vind jij? Praat mee...