Caldas maakt selectie voor het EK in Londen bekend

De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, Max Caldas, heeft dinsdag de selectie bekend gemaakt waarmee hij gaat deelnemen aan de Unibet EuroHockey Championships 2015 (EK).

Naam Club
Seve van Ass H.C. Rotterdam
Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdamsche H.& B.C.
Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam
Thierry Brinkman H.C. Bloemendaal
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Rogier Hofman H.C. Bloemendaal
Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart
Constantijn Jonker S.V. Kampong
Robbert Kemperman S.V. Kampong
Mirco Pruyser Amsterdamsche H.& B.C.
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal
Hidde Turkstra H.C. Rotterdam
Valentin Verga Amsterdamsche H.& B.C.
Bob de Voogd M.H.C. Oranje-Zwart
Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart
Sander de Wijn S.V. Kampong
Reserves
Naam Club
Jelle Galema M.H.C. Oranje-Zwart
Floris van der Linden H.G.C.

Misschien wel de meest opvallende naam in de lijst van 18 is die van Hidde Turkstra. De 27 jarige Rotterdammer zat voor het laatst bij het grote Oranje in 2013 en keert nu onder Max Caldas terug in de hoofdmacht. Caldas: ‘Hidde heeft het in de voorbereiding gewoon ontzettend goed gedaan. Hij heeft de juiste mentaliteit laten zien en keihard gewerkt voor een plek in de EK-ploeg. Hij heeft het zelf verdiend. Geen twijfel over mogelijk’.

Afvallers
Van de trainingsgroep zijn niet geselecteerd: Martijn Havenga, Pepijn Luijkx, Diede van Puffelen en keeper Sam van der Ven. Bondscoach Caldas heeft Jelle Galema en Floris van der Linden aangesteld als reservespelers en zij blijven meetrainen met de selectie tot het vertrek naar Londen.

Opmerkelijk is het afvallen van Diede van Puffelen. Hij miste in juni al het HWL in Argentini√ę omdat hij kampte met de nasleep van een enkelblessure, maar nu leek hij fit genoeg voor een plek in Caldas’ 18 plus 2. ‘Diede miste de HWL in juni omdat hij zijn enkel niet goed had laten genezen. Daarin heeft hij ook zelf een groot aandeel gehad. Nu was hij fysiek weer in orde, maar heeft hij in deze voorbereiding ten op zichte van de anderen gewoon te weinig laten zien. Dan moet je keuzes maken’, aldus Max Caldas dinsdagavond.

 Unibet EuroHockey Championships 2015

Het EK vindt plaats van 21 tot en met 30 augustus in Londen, Engeland. Nederland zit in poule A samen met Engeland, Spanje en Rusland. Nederland speelt op vrijdag 21 augustus tegen Spanje om 18.15 uur (Nederlandse tijd) haar eerste wedstrijd.

 Wedstrijdschema Nederland Elftal Heren

Dag Datum NL tijd Wedstrijd
Vrijdag 21-aug 18.15 uur Nederland Spanje
Zondag 23-aug 19.15 uur Nederland Engeland
Dinsdag 25-aug 18.15 uur Rusland Nederland
Donderdag 27-aug nnb Halve finales
Zaterdag 29-aug nnb Finale

 

Bekijk het volledige EK-speelschema bij de mannen op de site van de European Hockey Federation.


1 Reactie

  1. w-j-arriens

    hoe zit het met goeie hockeyers als Oliver Polkamp (uitstekende aanvallende verdediger, speelde zeer goed in de (destijds) gewonnen HWL in India) en JW Buissant (Multi-inzetbaar, uitstekend technicus). waarom krijgen zijn geen kans (meer)??


Wat vind jij? Praat mee...