Round-up HWL 3: Australië naar halve finale

De kwartfinales van de vrouwen staan dinsdag op het programma tijdens de HWL 3 in Brasschaat. De Australische vrouwen hebben met 2-0 van Italië gewonnen en plaatsten zich voor de halve finale, waarin Nederland de tegenstander kan zijn. Oranje speelt om 18.00 uur tegen India.

Australië – Italië 2-0 (1-0) (v)

De Australische vrouwen, die de poulefase als tegen nummer twee  hadden afgesloten, hadden het moeilijk tegen Italië, maar wonnen wel. Na ruim twintig minuten opende Jodie Kenny de score uit een strafcorner. Dat was alweer haar tiende doelpunt dit toernooi. Daarna bleven de Italianen wel in de race, tot de 40ste minuut aanbrak. Toen was het Anna Flanagan die uit een strafcorner de 2-0 op het scorebord zette. In de laatste twintig minuten slaagde Italië er niet meer in een doelpunt te maken, waardoor Australië naar de halve finale gaat.

21. Jodie Kenny 1-0 (sc)
40. Anna Flanagan  2-0 (sc)

Frankrijk – Polen 1-5 (0-1) (v)

Het Franse elftal, dat één dag voor de HWL 3 werd opgetrommeld om Azerbeidzjan te vervangen, sloot het toernooi af met de laatste plaats. De Fransen, met de Nederlandse Fiona Dalhuijsen (Strawberries) maar zonder Demi Lefranc (hdm), verloor met 1-5. Ze bleven wel lang in de race. In de 35ste minuut was de wedstrijd nog spannend omdat Frankrijk de 1-1 nadat Polen in het tweede kwart op voorsprong was gekomen. In de 41ste minuut maakte Polen echter de 1-2, waarna Frankrijk ook nog eens drie tegentreffers om de oren kreeg.

22. Amelia Katerla 0-1
35. Marie Billore 1-1  (sc)
41. Paula Slawinska 1-2
46. Amelia Katerla 1-3
51. Natalia Wisniewska 1-4
56. Adrianna Marchinkowska 1-5