Esmee goes KEW: ‘Een droom in vervulling!’

De 17-jarige Esmee Broekhuizen van Pinoké meisjes A1 hockeyt juli en augustus in Australië. Ze heeft gereageerd via een vacature op hockey.nl en maakt haar droom waar: een reis naar de andere kant van de wereld. Hier op Hockey.nl. deelt ze haar ervaringen.

Week 1

De dagen van woensdag 17 juni tot en met dinsdag 23 juni waren erg hectisch. Op woensdag zag ik een oproep op hockey.nl, dat het eerste vrouwenteam van de Australische Premier League club KEW een speelster zocht. Op donderdagavond had ik een mail gestuurd en op vrijdagochtend had ik een reactie van de coach Steve White uit Australië.

In eerste instantie dacht ik dat ik te jong zou zijn, maar de reactie van Steve loog er niet om en was heel positief. Na contact met mijn coach bij Pinoké, Martijn de Jager, stuurde ik zijn contactgegevens door naar Steve. Zij hadden onderling contact.

Het was zaterdag 20 juni 11:40 toen ik de mail uit Australië binnen hoorde komen. Na de eerste regel werd mij duidelijk dat mijn droom in vervulling zou gaan. In de mail stond dat de vluchten, het verblijf (bij Steve thuis) en de maaltijden verzorgd worden, dat ik zakgeld krijg per week, dat ik 9 wedstrijden voor KEW speel en daarnaast ga helpen bij de junior training sessions. Ook schreef hij dat ze donderdag 25 juni een competitiewedstrijd zouden spelen tegen TEM en het awesome zou zijn als ik dan al mee kon spelen. Verder stond er dat hij graag ASAP in contact wilde komen met mijn ouders.

Ik stuiterde door het huis en belde meteen mijn ouders, die op dat moment niet thuis waren, om het GEWELDIGE nieuws te vertellen. Die waren ook door het dolle heen. Checklists werden gemaakt, alleereerst vroeg ik een VISA aan en een No Objection Certificate bij de KNHB. Ik moest van alles afzeggen, na 2 dagen waren al mijn belminuten, waarvan ik normaal gesproken nog geen kwart gebruik, al op.

Zondagochtend om 10:00 hadden we afgesproken om te skypen met de familie White. Daarmee werd ons gevoel, dat het een hele warme, gezellige familie is, bevestigd. ‘s Middags ontving ik mijn ticket en stond vast dat ik op dinsdag 22 juni om 15:20 zou gaan vertrekken.

Maandag moesten er boodschappen gedaan worden, moest ik mijn koffer inpakken en had ik nog een kleine gathering met vriendinnen om gedag te zeggen.

Dinsdag was het zover; OFF TO MELBOURNE. Mijn vader, moeder, zus, tante, nichtje en beste vriendin waren op Schiphol om mij uit te zwaaien. Ik vloog met de A380 van Emirates via Dubai naar Melbourne, samen met Patrick Kluivert en zijn zoon Quincy. Ik werd opgewacht door de familie met een bord: WELCOME TO AUSTRALIA ESMEE.

Een uitbereider en persoonlijk blog vind je op esmeebroekhuizen.waarbenjij.nu.

G’day mates!

Esmee

Heb jij vragen aan Esmee? Stel ze hieronder!


Wat vind jij? Praat mee...