Esmee goes KEW: ‘Geen bar, maar wel een barbecue.’

De 17-jarige Esmee Broekhuizen van Pinoké meisjes A1 hockeyt juli en augustus in Australië. Ze heeft gereageerd via een vacature op hockey.nl en maakt haar droom waar: een reis naar de andere kant van de wereld. Hier op Hockey.nl. deelt ze haar ervaringen.

Week 2

Afgelopen week was behoorlijk druk. Ash, Sam en Ben hebben nu vakantie, dus de familie probeert zoveel mogelijk met mij te ondernemen. Vrijdagavond gingen we naar de footy-wedstrijd tussen Hawthorn en Collingwood op de Melbourne Cricket Ground, met 75.880 andere supporters.

Na onze wedstrijd op zaterdag gingen we met Saartje Steins Bisschop (een nieuw teamgenootje bij KEW, zij komt van Amsterdam Dames 2) naar Phillip Island, waar ik mijn eerste pinguins, wallaby’s, koala’s en kangoeroe heb gespot!

Verder ben ik twee keer de stad in geweest, waar ik heerlijk de toerist heb uitgehangen. Wat mij aanspreekt aan Melbourne is de veelzijdigheid. Het ene moment sta je tussen de hoge kantoren, het andere moment sta je in een pittoresk straatje met allerlei restaurantjes en weer een ander moment sta je tussen de palmbomen langs Yarra river. De hoogtepunten die ik tot nu toe heb gezien zijn: Hosier Lane, een steeg waarin men legaal graffiti mag spuiten; Federation square, het centrale punt van de stad; Degraves street, dit is één van die pittoreske straatjes met allerlei restaurantjes en koffietentjes, en last but not least; het Emporium, een shopping centre met maarliefst 225 winkels, in zeven verdiepingen.

Genoeg over de stad, ik ben hier ten slotte voor het hockey!

Doelpunt, maar 8-2 verlies

We trainen 2 keer in de week met het eerste team van KEW. Om mijn eerste training te vieren, was het Shit Shirt training, oftewel: trek je allerlelijkste shirt aan. Ik droeg een grote Hawaiian blouse van Steve. Na de training aten we gezamenlijk in het ‘clubhuis’ van KEW. Clubhuis tussen aanhalingstekens, het is een gebouw met 2 kleedkamers, toiletten, douches, een koelkast en een ruimte met een tafel en stoelen.

Gedurende de trainingen is er eigenlijk niemand anders dan het team dat traint op de club, er valt dan ook niet zo veel te beleven. Wat mij opvalt bij de trainingen en wedstrijden is de warming-up en cooling-down, waarvoor echt heel uitgebreid de tijd wordt genomen.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Hawthorn op het programma, een sterk team dat tweede staat in de poule. In dit team spelen enkele oud-internationals, waaronder Emily Hurtz. Zij was grandioos. Na mijn doelpunt was het nog even spannend, maar uiteindelijk verloren we 8-2…

Gebakken ei met spek

De meeste mensen die komen kijken bij de wedstrijd zijn de hele zaterdag op de club om de verschillende teams te zien spelen. Ze nemen dekens mee en zelfs een koelbox, met wat broodjes en iets te drinken. Als het niet regent dan staat de barbecue aan voor gebakken ei met spek, simpelweg het enige dat aan etenswaar wordt verkocht op de club.

Cheers!

Esmee

Een uitbereider en persoonlijk blog vind je op esmeebroekhuizen.waarbenjij.nu.


Wat vind jij? Praat mee...