Esmee goes KEW: Hollandse hutspot

De 17-jarige Esmee Broekhuizen van Pinoké meisjes A1 hockeyt juli en augustus in Australië. Ze heeft gereageerd via een vacature op hockey.nl en maakt haar droom waar: een reis naar de andere kant van de wereld. Hier op Hockey.nl. deelt ze haar ervaringen.

Week 3

Deze week was iets rustiger dan de voorgaande weken. Sterker nog, de komende tijd zal mijn leven hier er wat rustiger uit gaan zien. Ashleigh en Ben zijn sinds gisteren weer naar school, Samantha naar de universiteit en Katrina weer naar haar werk.

Ik had donderdag afgesproken met Ties, een Nederlandse jongen van 21, die op mijn blog had gereageerd dat hij ook in Melbourne is en hockeyt bij Footscray. Het leek mij leuk om zijn ervaringen te horen, dus hebben we na een wandeling door de stad lekker geluncht. Ties is hier geheel op eigen houtje heen gekomen. Hij wilde graag hockeyen in Australië in zijn tussenjaar en had een mail gestuurd naar Footscray. Via via is hij aan een kamer bij een Braziliaans stel terecht gekomen en zo heeft hij alles zelf geregeld. Zo kan het dus ook!

Aussies moeten wennen aan water

Diezelfde dag had ik training in het State Hockey/Netball Centre. Het veld wordt daar eens in de twee weken door KEW gehuurd, zodat we ook trainen op een waterveld. Waar ik moest wennen aan het trage zandveld, moeten zij wennen aan het snelle waterveld.

In verband met de nationale kampioenschappen van de U21’s in Tasmanië, hebben de teams uit de Premier League competitie afgelopen weekend en komend weekend geen wedstrijden.

Ik ging daarom op zaterdag met Katrina mee om eerst het tweede herenteam en daarna het eerste herenteam (team van Ben) te kijken. Allebei gewonnen! Dit was de eerste keer dat ik de Cumberland KEW song hoorde, dat wordt gezongen als ze hebben gewonnen.

Deze week is het helaas niet echt lekker weer, veel regen en het is koud. Dat weerhield ons er echter niet van om zondag bij de wedstrijd van het tweede damesteam van KEW te gaan kijken.

Het veld was een zwembad, de bal kwam nog geen tien meter vooruit en ze verloren ook nog eens met 1-0. Tsja, een topdag is wat anders… Later hoorden we op het nieuws dat het de natste dag sinds 25 jaar was.

Hollands glorie

Verder had ik één avond gekookt; Hollandse hutspot! Tot mijn verbazing hadden ze Hollandse aardappelen en Hollandse rookworst in de supermarkt, dat was natuurlijk helemaal top. Ze moesten erg wennen, maar vonden het wel lekker. Steve maakte de dag erna een tosti met hutspot erop en de dag daarna maakten ze rösti van de hutspot die nog over was, haha.

G’day!

Esmee

Een uitbereider en persoonlijk blog vind je op esmeebroekhuizen.waarbenjij.nu.


Wat vind jij? Praat mee...