Esmee goes KEW: Time flies when you’re having fun…

De 17-jarige Esmee Broekhuizen van Pinoké meisjes A1 hockeyt juli en augustus in Australië. Ze heeft gereageerd via een vacature op hockey.nl en maakt haar droom waar: een reis naar de andere kant van de wereld. Hier op Hockey.nl. deelt ze haar ervaringen.

Week 4

Ik ben nu een maand in Australië en heb nog geen moment spijt gehad. Het was weer een week vol met hockey en andere leuke activiteiten, maar er was ook tijd voor ontspanning.

Schoolhockey

Ashleigh en Ben hebben iedere maandag en woensdag schoolhockeytraining. Je bent namelijk verplicht om op school een sport naar keuze te volgen. Tijdens de training op maandag heb ik met Steve op een ander veld een aantal loopoefeningen gedaan. Achteraf bleek dat we iets te hard van stapel waren gelopen, we kampten de rest van de week met behoorlijke spierpijn.

Daar kwam nog eens de training van dinsdag bovenop en donderdag hadden we in plaats van hockeytraining, krachttraining in de sportschool. Gelukkig hadden mijn spieren genoeg tijd om te herstellen, want ik had dit weekend opnieuw geen wedstrijd.

Ash en Ben daarentegen wel. De juniorencompetitie is altijd op vrijdagavond. Ben speelde afgelopen vrijdag met de ‘U16 squad’ tegen Camberwell. 2-2 was de eindstand, een kleine tegenvaller, want Camberwell stond twee plekken onder KEW in de poule.

Zaterdag stonden Ash en Ben in alle vroegte alweer op het veld voor hun wedstrijd met het schoolhockeyteam. Dat is iedere zaterdagochtend en dan spelen ze tegen een andere school. Na deze wedstrijd moest Ashleigh meteen door naar haar wedstrijd met het 3e team van KEW tegen Essendon. Ze hebben hun plek als koploper goed bewaakt, door met 5-0 te winnen.

Onderdeel van de familie White

Zondag was Ben weer aan de beurt met het 1e team. Ze speelden uit op Frankston, dat aan de kust van Melbourne ligt. Na de wedstrijd, die na een voorsprong eindigde in 3-3, reden we door naar Mornington. Daar hebben we gegeten bij de ouders van Steve. Ik voel me echt een onderdeel van de familie White, door de manier waarop zij mij opnemen in hun dagelijkse leven. Dat waardeer ik heel erg.

Deze week stond ik ook weer op het veld om de  jonkies van KEW te trainen/coachen. Op vrijdag waren dat de U8’s, die 3-tegen-3-wedstrijdjes speelden tegen Doncaster, op zondag de Minky’s en op dinsdag de U8’s en U10’s.

Healesville Sanctuary

Naast al deze sportieve activiteiten was er gelukkig nog tijd voor ontspanning. Ik ben naar de dierentuin geweest, ‘Healesville Sanctuary’ en een vriendin uit Nederland is blijven slapen; Lotte komt haar vader, die op dit moment in Australië/Nieuw-Zeeland werkt, opzoeken. Ze kwam gisteravond aan en vandaag vliegt ze door naar haar vader in Nieuw-Zeeland. Het was heel fijn en ook wel bijzonder om haar hier te zien.

Ik kijk heel erg uit naar de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Footscray, hopelijk kunnen we daar onze eerste punten pakken!

CYA!

Esmee

Een uitbereider en persoonlijk blog vind je op esmeebroekhuizen.waarbenjij.nu.


Wat vind jij? Praat mee...