Jambo Hockey Tanzania: de Aftermovie

De meisjes van Rijswijk B2 hebben afgelopen mei – na vier maanden voorbereiding – een hockeyontwikkelingsreis naar Tanzania gemaakt. Daarmee hebben zij ‘de afslag’ gedaan voor het 3-jarige project Jambo Hockey Tanzania. Doel is om de liefde voor het hockeyspelletje over te brengen op 300 Tanzaniaanse meisjes.

Rijswijk meisjes B2 helpt de komende drie jaar bij de samenstelling van 20 teams en de begeleiding door 10 trainers. En natuurlijk horen daar ook de materialen bij. Een vrachtwagen vol sticks, ballen en mooie outfits werden overgeheveld in het vliegtuig naar Dar Es Salaam.

Het eerste begin is een groot succes. Lotte Werter, begeleider bij Jambo Hockey Tanzania:  ‘Toen we aankwamen waren de meiden al aan het hockeyen en konden we dus meteen aan de bak in wedstrijden. Ook de schoolkinderen waren heel blij om ons te zien. Zij wilden allemaal heel graag hockeyen. Zo was er een clinic voor 80 kinderen, maar waren er ineens 150 die stonden te trappelen. Een onvergetelijke reis dus voor onze meiden en hopelijk ook de kinderen daar.’

Prachtige Aftermovie

Hoe het de meisjes uit Rijswijk en Tanzania verging zie je in deze prachtige, inspirerende Aftermovie.

Lees hier alles over Jambo Hockey Tanzania.

Clublinking

Heb jij ook ideeën voor een mooi hockey- of ander sportief ontwikkelingproject? Kijk dan eens op website van Clublinking.


Wat vind jij? Praat mee...