Carmen Wijsman schiet Jong Oranje langs India

Met een 1-0 overwinning op India is het Volvo International Tournament ook voor Jong Oranje Dames begonnen. Matchwinner was de donderdag opgeroepen Carmen Wijsman, als vervangster van Sian Keil.

De Nederlandse speelsters hadden de hele wedstrijd de overhand, maar het ontbrak aan overtuiging in de afronding. Het doelpunt van Oranje kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Maar wel op een heel gunstig moment, twee minuten voor rust. In de tweede helft creëerde het Nederlands team meer kansen dan de Indiase dames, maar de scherpte ontbrak. India mocht ook een paar keer aanleggen voor een strafcorner, maar de uitwerking liet te wensen over.

Bondscoach Alyson Annan was niet erg tevreden over het begin van de wedstrijd: “We begonnen veel te tam. Op het moment dat we feller speelden, kregen we ook meer kansen. De zenuwen speelden zeker een rol, maar dat mag niet ten koste gaan van de felheid. In de tweede helft ging dat wel iets beter. Naar de finale kijk ik nog niet. We gebruiken dit toernooi om elke wedstrijd te groeien, dus we zullen het zien.”

Doelpuntenmaakster Carmen Wijsman:”Nadat ik hoorde dat ik was afgevallen, zijn we meteen op vakantie naar Spanje gegaan. Donderdagochtend zat ik in de auto terug toen ik een telefoontje kreeg dat ik mee mocht. En dan ben ik nu meteen matchwinner, dat voelt echt geweldig natuurlijk. ”

Dinsdagavond treedt Jong Oranje Dames aan tegen Engeland.