Jong Oranje (D) is fysiek Engeland met 5-0 de baas

De dames van Jong Oranje hadden op overtuigende wijze antwoord op het fysieke spel van de Engelsen. De 5-0 geeft de verhoudingen goed weer.

De eerste goal kwam wel een beetje gelukkig tot stand. Kiki van Wijk stond op de goede plek toen de bal van buiten de cirkel van de paal terug het veld in kaatste. Halverwege de eerste helft scoorde Pleun van der Plas met een droge knal. Vlak voor rust maakte Frederique Matla haar eerste van de avond, uit een strafcorner.

In de tweede helft vervolmaakte Matla haar hattrick door laat in de tweede helft ook de vierde en vijfde goal te maken. Die laatste kwam voort uit een afgeslagen strafcorner.

Bondscoach Alyson Annan is blij dat het met het rendement goed zat vandaag: “Het had nog veel meer kunnen zijn. Heel positief is dat we zowel corners als velddoelpunten hebben gemaakt. We hebben geen Maartje Paumen of Caia van Maasakker in ons team. Daarom zijn we met een aantal speelsters bezig om de strafcorner te ontwikkelen. Het kan ook een voordeel zijn dat het rendement uit de corner laag is. Dan maak je jezelf daar niet van afhankelijk en is het fijn dat je makkelijk velddoelpunten maakt.

“Naast de strafcorner zijn we zijn bezig om de press te verfijnen, en dat zag je terug in het veld. Dit was een moeilijke wedstrijd tegen een fysieke ploeg. Ik vind dat we het relatief goed hebben gedaan, op een periode in de tweede helft na, waarin we ongeorganiseerd speelden en terugvielen in chaos. Dat loste zichzelf gelukkig op. Het mooist om te zien is dat we stappen maken, dat is de bedoeling van deze week.”