Nederlands-Belgische burenstrijd eindigt in 3-3

Jong Oranje Heren heeft niet kunnen winnen van België. Ondanks de veilig lijkende voorsprong van 3-1 tot een kwartier voor tijd, wisten onze zuiderburen toch nog langszij te komen.

In de eerste helft speelde Nederland frivool en slim. De Jong Oranje Heren kwamen goed onder de lichte druk van de Belgen uit en snelden naar een 2-1 voorsprong bij rust. Jasper Luijkx en Terrance Pieters tekenden voor de Oranje-doelpunten. In de tweede helft ging Nederland door waar het gebleven was. Dat resulteerde in een prachtige backhand van Noud Schoenaker die via de keeper in het dak van het doel eindigde.

Vanaf dat moment gaf Nederland de wedstrijd uit handen door tegen een aantal groene kaarten op te lopen. Dat was ook de verdienste van België, dat profiteerde van de strijd die de wedstrijd geworden was. Met de uiteindelijke 3-3 tot gevolg.

‘De kaarten nekten ons’

Bondscoach Eric Verboom sprak over een hele goed eerste helft: “Ik heb echt genoten, maar we hadden eerder afstand moeten nemen. Dat geldt ook voor de tweede helft waarin we goed startten, maar de kaarten die we op een gegeven moment kregen, nekten ons. Dat is gewoon niet handig op dit niveau. Met tien man konden we niet meer de energie brengen die we in de eerste helft wel hadden.”

‘Dubbel gevoel’

Maker van het tweede doelpunt Terrance Pieters had een dubbel gevoel: “Natuurlijk is het mooi om te scoren, maar ik had er met het team graag nog eentje gemaakt. We hadden mogelijkheden genoeg. En die kaarten halen is gewoon zonde, dat mag niet weer gebeuren. Mochten we de Belgen nog een keer tegenkomen dit toernooi, dan pakken we ze. Tegen Engeland moet het beter. Wat we vandaag hebben laten zien is nog niet het Jong Oranje dat we echt zijn.”

Samenvatting

Bekijk hiernaast de samenvatting, met dank aan Peter Veenendaal.

Andere uitslagen van vandaag bij de Heren U21:

India – Nieuw-Zeeland: (3-0)

Engeland – Duitsland (2-3)

Volg de wedstrijden van Oranje op Twitter via @hockey_nl en #volvotournament


Wat vind jij? Praat mee...