Nabespreking #11: Laura Nunnink trots op vier punten tegen DB

De laatste speelronde voor de winterstop van de Livera Hoofdklasse Dames zorgde voor het nodige spektakel. Zo hield Oranje-Rood Den Bosch op een gelijkspel (1-1), was Amsterdam veel te sterk voor Laren (7-2), versloeg SCHC in de Utrechtse derby Kampong (4-1) en behaalde Huizen haar eerste overwinning op Bloemendaal (2-1). Dat vraagt om reacties van de hoofdrolspelers, die vind je hieronder. 

Laura Nunnink: ‘Trots op vier punten tegen Den Bosch’

‘We mogen er trots op zijn dat we dit seizoen vier punten tegen Den Bosch hebben gepakt.’ Laura Nunnink, international van Oranje-Rood, was na afloop duidelijk in haar commentaar over de prestatie van haar ploeg in de topper met de regerend landskampioen die in 1-1 eindigde.

Malou Pheninckx: ‘Gat met nummer vier groter dan gehoopt’

Het eerste deel van de competitie is voor Kampong niet verlopen zoals de Utrechtse formatie had verwacht. Volgens international Malou Pheninckx heeft haar ploeg pech gehad, maar komt Kampong ‘ook net iets te kort’ voor een plek in de Top 4, zo gaf ze zondag toe na afloop van verloren derby tegen SCHC (4-1).

Santi Freixa: ‘SCHC heeft ons gekilld’

Santi Freixa, de coach van Kampong, was na afloop realistisch over het verloren duel tegen SCHC. ‘Zij hebben ons op een paar moment gekilld’, sprak de aimabele coach. Hij zag dat zijn ploeg ook mogelijkheden kreeg: ‘Die momenten hadden wij moeten pakken.’

Robert-Jan Cox: ‘Amsterdam dodelijk effectief in de cirkel’

Laren kon Amsterdam in de thuiswedstrijd dit seizoen nog lang bijbenen. ‘We deden toen veel meer met de bal’, stelde Laren-coach Robert-Jan Cox over het treffen dat in een 0-1 zege voor Amsterdam eindigde. Hoe anders was dat zondag toen Amsterdam korte metten maakte met de ambities van Laren en met 7-2 won. ‘Amsterdam was vandaag dodelijk effectief in de cirkel’, constateerde Cox.

Caia van Maasakker: ‘Kampong is een stugge ploeg’

SCHC won op papier gemakkelijk van Kampong, maar volgens Caia van Maasakker, strafcornerspecialist van de ploeg uit Bilthoven, moest haar ploeg vol aan de bak. ‘Kampong is een stugge ploeg. Maar door wat meer balbezit te houden, ging het later beter.’

Xan de Waard: ‘Heb zin in de Champions Trophy’

Het eerste deel van de competitie zit er al op voor de Livera Hoofdklasse Dames. Maar voor Xan de Waard is het nog geen winterstop. Ze vertrekt maandag met het Nederlands team naar China waar zaterdag de Champions Trophy begint. ‘We spelen met de zes beste landen van de wereld. Ik heb er zin in.’

Eva den Hartog: ‘Glimlach niet meer van mijn gezicht’

Twaalf wedstrijden moesten de dames van Huizen erop wachten, maar net als vorig seizoen werd in de laatste wedstrijd voor de winterstop de eerste overwinning geboekt. Ditmaal was Bloemendaal met 2-1 het slachtoffer. Huizen-verdediger Eva den Hartog was na afloop heel blij met de zege. ‘Ik denk dat deze glimlach niet meer van mijn gezicht af gaat vandaag’, zei ze voor onze camera.


Wat vind jij? Praat mee...