Coach Bas Bruin: ‘Direct revanche tegen Duitsland’

In aanloop naar het EuroHockey U18 Championships in Santander (Spanje) kijkt de bondscoach van Nederlands Jongens A terug op twee geslaagde oefenwedstrijden tegen Duitsland. Zaterdag werd met 7-5 verloren, zondag nam Nederland revanche: 4-2.

Bas Bruin: “We hebben een heel goed weekend achter de rug. We speelden tegen een ijzersterke Duitse ploeg, die qua speelstijl dicht bij de onze ligt. Hun organisatie is altijd sterk. Aangezien we ons de laatste periode hebben gefocust op de aanval, was het nu de vraag hoe we er in verdedigend opzicht voorstaan. Zondag ging dat al een stuk beter. Verdedigend hadden we het beter op orde. We waren strakker in de duels en haalden een hogere intensiteit. Onze counter was in beide wedstrijden erg goed.”

Doelstelling Santander

Bruin: “In Santander willen we zo goed mogelijk spelen, met maximale focus. Voor de jongens komen er veel dingen bij kijken: de ervaring van het verblijven in een hotel, het spelen van het toernooi zelf, de specifieke voorbereiding op de wedstrijden. Het is een week lang focus; echt een leertraject voor de jongens.”

Bruin vervolgt: “We willen de spelers opleiden in het Nederlandse systeem en dat testen in internationale wedstrijden. En we willen winnen natuurlijk. Maar de opleiding staat altijd centraal.”

Focus en flow

“We willen het ‘EK-gevoel’ versterken door ons helemaal te richten op hockey en presteren. Als je die focus volhoudt in trainingen en alles eromheen, dan blijf je in die flow. Dat geldt ook voor het gebruik van social media. Over hockey leuk, maar geen andere grappen en grollen.”


1 Reactie

  1. peterbrands

    Wanneer speel je het Nederlands systeem?


Wat vind jij? Praat mee...