Duitsland met 3-2 te sterk voor Nederlands Jongens A

De tweede wedstrijd van Nederlands Jongens A op het Euro Hockey Championship in Santander is met 3-2 verloren van Duitsland. Dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn, bleek vorige week al bij twee onderlinge oefenduels. Beiden trokken toen eenmaal de winst naar zich toe.

Ook vandaag ging het gelijk op. Nederland kwam direct op voorsprong Steijn van Heijringen, die na een sterke actie de hoek wist te vinden met een vlammende backhand. Daarna kreeg Duitsland de overhand en beloonde zichzelf met twee doelpunten.

Ondanks de druk en een serie strafcorners aan Duitse zijde, wist Oranje zich nu en dan goed onder de druk uit te hockeyen. De 2-2 viel uit een perfect uitgevoerde counter, met een beheerste tip-in van Camil Papa (foto) als sluitstuk.

In de tweede helft leken beide elftallen iets meer op elkaar ingespeeld, met daardoor minder kansen over en weer. Na gele kaarten voor Thijs van Dam en Jasper Brinkman, drong Duitsland meer aan en versierde het opnieuw een reeks strafcorners.

Nederland hield lang stand maar kon de achterstand niet voorkomen: uit een corner sleepten de Duitsers onberispelijk in de kruising. Een paar minuten voor tijd kreeg Oranje nog de ideale kans op de gelijkmaker via twee strafcorners, maar de Duitse goalie redde sterk.

Woensdag is om 12 uur Schotland de volgende tegenstander.