Nederlands Jongens B grijpt naast toernooizege

Nederlands Jongens B is er niet in geslaagd om het 6 Nations Tournament te winnen. In de vijfde wedstrijd waren de Belgen met 2-1 te sterk. De stand op de ranglijst was zodanig dat de winnaar van dit duel, ook de eindwinnaar van het toernooi zou zijn. Het werd dus België.

Beide teams benaderden deze wedstrijd als een finale. Alleen bij een gelijkspel zou Spanje de lachende derde zijn. Zij wonnen in de ochtend al met 3-2 van Duitsland.

Na 10 minuten keek Nederland tegen een achterstand aan, maar het team herpakte zich goed. Vijf minuten voor de pauze scoorde Max Bronckers de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft was het echter weer België dat de leiding nam. Ondanks goed spel,  doorzettingsvermogen en een beetje pech bij de tweede paal voor aanvoerder Matis Papa, bleef de 2-1 op het scorebord staan. Hierdoor eindigt Nederlands Jongens B het toernooi als derde, achter Spanje.

Bekijk hiernaast de samenvatting van deze wedstrijd, gemaakt door Peter Veenendaal.