Nederlands Jongens B op z’n Duits langs Duitsland

Het moest en het gebeurde voor Nederlands Jongens B: Duitsland verslaan – met 3-2 door een benutte strafcorner in de laatste minuut – om toernooiwinst in eigen hand te houden. In de laatste wedstrijd vrijdag tegen de Belgen valt de beslissing. Ook Spanje maakt nog kans op de titel.

Nederland en Duitsland ontliepen elkaar bar weinig. De Oranje-jongens leidden in de rust comfortabel, dankzij een rebound van Jibbe Staps en een benutte strafbal van Olivier van Tongeren. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en scoorde Duitsland twee keer vlak na elkaar. Keeper Bob Hoopman redde daarna uitstekend op een strafcorner van de Duitsers.

Toen het laatste fluitsignaal had geklonken, mocht Nederland – met wat geluk – nog één keer aanleggen voor een strafcorner. Die kans op een ‘Duitse overwinning’ liet Tjep Hoedemakers zich niet ontnemen. Hij pushte laag raak: 3-2.

Matchwinner Tjep Hoedemakers: “Om de winnende te scoren in de laatste minuut is natuurlijk een heerlijk gevoel. Op z’n Duits, dus dat is ook al mooi. Alleen is het wel zonde dat we een 2-0 voorsprong hebben weggegeven. Maar om zo te eindigen. Ik heb ook niet vaak de winnende gemaakt in de laatste minuut. Het was ook m’n eerste strafcornergoal… ik ga heerlijk slapen vannacht.”

Bondscoach Eric van der Pol: “We hebben heel veel wedstrijden tegen Duitsland gespeeld en het is altijd close. Wij hebben altijd veel moeite met hun spel, en zij met ons spel. Ik hou niet zo van het cliché dat de Duitsers in de laatste minuut de wedstrijd beslissen, maar vandaag is het cliché mooi, of de corner nou terecht was of niet. Dat we op deze manier winnen van de Duitsers, maakt alle andere keren dat zij van ons hebben gewonnen, helemaal goed.”

Zowel Vrijdag om 11 uur speelt Spanje tegen Duitsland en om 13 uur spelen Nederland Jongens B en België tegen elkaar. Als zowel Nederland als Spanje winnen, dan geeft het doelsaldo de doorslag.


Wat vind jij? Praat mee...