Van der Pol ziet een goed Nederlands B verliezen van Spanje

Bondscoach Eric van der Pol kijkt met opgeheven hoofd vooruit na de 1-0 nederlaag tegen Spanje. : “De Spanjaarden scoorden al na twee minuten een ‘onverwachte verwachte goal’. Ze flatsten de bal van grote afstand de cirkel in en iemand tikte de bal net eventjes aan en die vloog erin. Dat is die creativiteit waar ik eerder over sprak, het is geen toeval dat ze zo scoren. Maar het is goed voor de jongens om dit te ervaren. Pas drie jongens hebben eerder tegen Spanje gespeeld.”

“Het grootste gedeelte van de wedstrijd waren wij in balbezit en drongen we de Spanjaarden terug naar hun eigen 23-metergebied. Zij verdedigden goed en hun keeper pakte een paar mooie ballen. Jammer dat we niet hebben kunnen scoren. Los van het resultaat hebben we gewoon een goede wedstrijd gespeeld.

“Ik wil winnen van Engeland, ik wil winnen van Duitsland en ik wil winnen van België. We zijn allemaal – ieder met zijn eigen speelstijl – aan elkaar gewaagd. Zolang wij kunnen bepalen wat er gebeurt, zoals tegen Ierland en vandaag tegen Spanje, dan heb ik er vertrouwen in dat we het toernooi kunnen winnen.”

Uitslagen andere wedstrijden van vandaag op de Volvo 6-Nations Tournament U16:

Ierland – Duitsland: 0-2

Engeland – België:  1-5


Wat vind jij? Praat mee...