Meisjes B zet goede spel voort tegen België: 8-0

Nederlands Meisjes B blijft het goed doen op de 6 Nations U16 in Bremen. De derde wedstrijd werd met 8-0 van België gewonnen. Pien Dicke (de eerste), Yibbi Jansen (3x), Bente Baekers, Carmel Bosch (2x) en Teuntje Horn zorgden voor de Oranje-doelpunten

Aanvoerster Yibbi Jansen (foto) was heel opgetogen over het resultaat: “Het was best onverwacht dat we zo makkelijk van België wonnen. Het hielp natuurlijk dat we in het begin direct twee keer scoorden. De press en de strafcorner liepen ook heel goed. Daar hebben we veel op getraind on de voorbereiding.”

De sfeer in Bremen is geweldig. Er is heel veel publiek. Natuurlijk zijn er veel ouders maar er is ook veel uit het buitenland; dat maakt het echt een toernooisfeer. Onderling maken we ook veel lol, we doen veel kaartspelletjes.”

“Morgen spelen we tegen Ierland, dan komt Duitsland. Zij hebben ook alles gewonnen, dus ik hoop dat we het spel dat we nu spelen door kunnen trekken tegen Duitsland. Die wedstrijd zou wel eens kunnen bepalen wie het toernooi wint.”


Wat vind jij? Praat mee...