Steijn Spreij tevreden met prestaties Nederlands Meisjes B

Vandaag heeft Nederlands Meisjes B een rustdag in Bremen, na goede wedstrijden tegen Spanje en Engeland. Tijd voor een telefoontje met bondscoach Steijn Spreij: “We hebben vanochtend een voorbespreking over België gehouden en daarin hun kenmerken en gestructureerde speelstijl bekeken. Zij zijn de laatste jaren meer aan het trainen en hebben zich goed voorbereid op dit toernooi. Maar uiteraard zijn we vooral met onszelf bezig.”

Sterk in balbezit

Spreij is tevreden: “Tegen Spanje speelden we in balbezit erg sterk, met mooie aanvallen en heel mooie goals. Alleen verdedigend was het nog niet scherp genoeg. Daar hebben we het met elkaar over gehad en dat hebben we tegen Engeland heel goed opgepakt. Het stond verdedigend als een huis. Zowel qua teamorganisatie als individueel.”

“Nu hebben we tijd om te herstellen. Vorig jaar speelden we vijf dagen achter elkaar. Nu is het een 6-landentoernooi: twee dagen spelen, dag rust, twee dagen spelen, dag rust en één dag spelen. Daardoor wordt de periode dat je weg bent van huis wat langer. Dat zie je terug in het plezier dat ze met elkaar. Maar daarnaast kunnen de meiden de focus opbrengen, dat is erg knap van ze.”

Veel veldgoals

“Dat heeft zich ook geuit in de score, met veel veldgoals van veel verschillende spelers. En natuurlijk is het fijn dat speelsters als Yibbi en Milou met hun drie jaar ervaring de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Maar het is verder niet echt relevant om er een speelster uit te halen.”

“Naast het opleiden van de meiden, komen we hier natuurlijk ook om te winnen. Na België spelen we tegen Ierland. Die blijven altijd doorgaan tot de laatste seconde en we zijn hun ‘vechthockey’ totaal niet gewend. Die gaan gewoon overal voorliggen om de cirkel te verdedigen.”

“Tot slot krijgen we te maken met Duitsland. Onlangs hebben we nog gelijkgespeeld tegen ze.”

Deze laatste wedstrijd zou wel eens beslissend voor de titel kunnen zijn…


Wat vind jij? Praat mee...