Marijne over juichen: ‘Niet respectvol en dus eenmalig’

Sjoerd Marijne wil niet dat de Oranjevrouwen nog een keer gaan kanoën of iets soortgelijks als ze een doelpunt maken. De bondscoach heeft zijn excuses aangeboden aan de Australiërs voor de manier van juichen van zijn ploeg.

Marijne vindt het dansje respectloos naar de tegenstander toe. “Het is eenmalig”, verzekert hij, terwijl hij ook benadrukt dat hij niet boos is op zijn ploeg.  “Wij benaderen iedere tegenstander met heel veel respect, van Frankrijk tot Australië. Dit komt niet respectvol over, dat vinden wij zelf als elftal ook.”

De Oranjevrouwen, die met 5-1 van de Aussies wonnen, deden na de 3-0 en de 4-1 alsof ze aan het kanoën waren. Dat komt volgens Marijne voort uit de presentatie die de FIH aan alle teams heeft gegeven, waarin de spelers werden aangespoord om de veertig seconden die er na een doelpunt gewacht moeten worden, te gebruiken om te juichen.

Afgelopen week zei Ellen Hoog daar nog over: “We gaan echt niet in de hoek staan te juichen als we de 11-0 tegen Frankrijk scoren. Ze willen dat we veertig seconden gaan staan te juichen. Dat is echt idioot. Het haalt ons totaal uit ons ritme.”

Spelbeeld

Over het spelbeeld kon Marijne niet anders dan tevreden zijn. “Het gebeurt niet vaak dat we tegen Australië spelen. Dan moet je zo’n kans met beide handen aangrijpen. Dat we met 5-1 winnen is natuurlijk fantastisch, maar er is hard voor gewerkt. Daar zijn plannen voor bedacht en uitgevoerd. Het komt ons echt niet aanwaaien.” (Marco van Nugteren/@mvn90)


5 Reacties

 1. TonForch

  Goed zo. Duidelijke stellingname van de coach. Helemaal mee eens. Volstrekt onacceptabel. De Dames onwaardig. Ton Forch, Heiloo

 2. nicovisch

  Ben het niet eens met de coach. je mag je emotie laten zien als team! Of je nu gaat juichen of dansen of roeien is het zelfde. Neem de voetballers die doen het ook. Dit is nieuw voor de coach in het hockey . Hij voelt zich bezwaard . Dit heeft niets te maken met de tegen stander. wees trots op je team.

 3. woltjo

  Respect een basis ingrediënt bij hockey! Gewoon de 40 sec. regel afschaffen. Let's play Hockey!

 4. HenkWB

  Het laatste wat je wilt lijkt me is hockey vergelijken met uitingen van dik overbetaalde vedettegedrag van superego's in het voetbal. De oranje hockeyvedetten verloren even(?) mijn sympathie. 40 sec gauw afschaffen.

 5. LexWarring

  Vond het een leuk gezicht maar eigenlijk heeft Sjoerd helemaal gelijk Lex Warring


Wat vind jij? Praat mee...