Oranje na winst op India zeker van Rio

De Oranjevrouwen hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. De ploeg van Sjoerd Marijne overrompelde India met 7-0 in de kwartfinale van de HWL 3. Omdat Zuid-Korea heeft gewonnen van België, gaat het ticket officieel naar Nederland.

Zuid-Korea is als Aziatisch kampioen al geplaatst voor de Olympische Spelen, waardoor Oranje bij een zege van de Aziaten al genoeg had aan een plek in de halve finale in plaats van een top drie-klassering. Die boodschap hadden de Oranjevrouwen goed in hun oren geknoopt. Binnen de minuut stond Nederland al op voorsprong door een actie van Naomi van As. Na een goed ingestudeerde strafcornervariant met Willemijn Bos, verdubbelde Lidewij Welten halverwege het eerste kwart de score. India kwam tot één schot, maar dat was geen probleem voor Joyce Sombroek.

Eerste goal Zerbo

In het tweede kwart zette Nederland extra aan. Het forceerde meteen een corner die feilloos werd benut door Caia van Maasakker. Twee minuten later was het alweer raak: Ginella Zerbo bleef kalm en maakte haar eerste goal in Brasschaat. De 5-0 viel nog voor rust: opnieuw scoorde Caia van Maasakker uit een strafcorner.

Na rust bleef Nederland veruit de beste ploeg. Toch slaagde India erin iets meer de helft van Oranje op te zoeken. Dat leidde tot twee strafcorners, maar beide werden slap ingeschoten. Oranje kreeg kansen via Kelly Jonker en Ellen Hoog, maar doelpunten bleven in het derde kwart uit.

De Nederlandse vrouwen zetten dat in het vierde kwart direct recht. Na een miraculeuze solo over de achterlijn en langs keeper Rajani, scoorde Welten haar tweede van de avond: 6-0. In de 51e minuut scoorde van Maasakker de 7-0, via de kluts, opnieuw uit een strafcorner.