Scorende Zerbo: ‘Ik maakte me niet druk’

Ginella Zerbo kon dinsdagavond opgelucht ademhalen. De spits maakte in het met 7-0 gewonnen duel tegen India haar eerste doelpunt van de HWL 3: de 4-0. En dat terwijl Nederland op dat moment al 29 keer in het toernooi gescoord had.

“Ik wist dat ik me niet druk moest maken”, aldus Zerbo. “Het komt heus wel goed, dacht ik. Sjoerd (Marijne, red.) en een paar teamgenoten zeiden precies hetzelfde tegen me. Maak je niet druk. Doe waar je goed in bent en dan valt ie vanzelf.”

Het feit dat Zerbo dit toernooi nog niet gescoord had, was opmerkelijk. De jonge aanvaller maakte tijdens de voorbereiding op de HWL 3 nog in iedere wedstrijd een doelpunt. “Maar nu spelen we tegen andere landen, die heel erg ver terugzakken in de cirkel. Ik ben geen spits die er drie maakt als het 9-0 wordt. In de belangrijke wedstrijden, dán sta ik er. Dat hoeft niet per se met een doelpunt te zijn. Assists geven, corners halen, dat is ook belangrijk voor een spits. Ik hoef niet per se te scoren, al is het natuurlijk wel lekker.”

Olympische Spelen

Nu het ticket voor Rio de Janeiro binnen is, kan Zerbo dromen van haar eerste Olympische Spelen. “Dat zou supervet zijn. Dat is toch de ultieme droom van iedere hockeyer?”

Toch durft ze zo ver nog niet vooruit te kijken. “Ik denk nog niet na over welk toernooi dan ook. De Olympische Spelen beginnen sowieso pas over over een jaar. Ik ben er nog lang niet.” (Marco van Nugteren/@mvn90)


Wat vind jij? Praat mee...