Welten: ‘We stoppen niet bij 1-0, 2-0 of 3-0’

Lidewij Welten was ook in de finale weer goud waard voor Oranje. Drie minuten voor tijd slalomde ze langs de Zuid-Koreaanse verdediging, waarna Ellen Hoog de bal binnenschoot. Niet voor niets werd Welten uitgeroepen tot Speelster van het Toernooi.

“Ik vind het een eer om daarvoor gekozen te worden”, aldus Welten op de persconferentie. “We hebben sowieso als team het hele toernooi goed gespeeld. Het is een kracht van onze ploeg om zowel binnen als buiten het veld plezier te hebben. Ik denk dat je dat ook terugziet. We hebben het heel gezellig met elkaar, maar we staan er ook als het moet. Het is een combinatie van frivoliteit en tot op het bot gaan.”

Het hele toernooi kende Oranje geen genade, met niemand. “We willen laten zien dat we de beste zijn”, aldus Welten. “We stoppen niet bij 1-0, 2-0 of 3-0. Dat hebben we vooral in de poulefase laten zien.”

Niet roeien

De doelpunten in de finale werden overigens niet gevierd met een ingestudeerd dansje, zoals tijdens de halve finale. “Daar zijn wat reacties op gekomen”, zegt Welten. “Prima, dan zeggen wij sorry en doen we het niet meer. Het is voor ons verder geen groot verhaal of zo.”

Sjoerd Marijne vult haar aan: ”De coach heeft niks verboden, zoals het nu overal staat.”
Welten: “Nee, dat hebben we zelf besloten. Voor één keer was het leuk, maar nu is het klaar.” (Marco van Nugteren/@mvn90)

Foto: KNHB/Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...