Lidewij Welten: ‘Als ik scoor, val ik vaak’

Twee fraaie doelpunten maakte Lidewij Welten in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen India. Bij de eerste goal wist Welten ondanks een flinke duw in de rug de bal op de plank te tippen. De tweede viel direct in het derde kwart, na een knappe solo. “Het lijkt er tegenwoordig wel op dat ik altijd val als ik scoor. Zeker deze wedstrijd.”

Welten kan er smakelijk om lachen. “Grappig. Ik blijf natuurlijk het liefste staan. Bij die eerste krijg ik vol een beuk. Ik kreeg even geen lucht. Bij die tweede kreeg ik de bal met toeval terug via een één-tweetje met de verdediging. Toen draaide ik om de keeper heen en verloor ik m’n evenwicht en met het laatste wat ik in me had, haalde ik ‘m ook nog naar m’n forehand.” (zie video hiernaast)

Aan de bak tegen Australië

Met Australië ontmoeten de Oranjedames in de halve finale van HWL3 een tegenstander van formaat. “Ja, Australië wordt wel een pittige pot, anders dan wat we tot nu toe hebben gehad. Ze hebben een goeie ploeg. Donderdag moeten we er staan, daarvoor zijn we uiteindelijk hier. We hebben er allemaal heel veel zin in.”

Derde Olympische Spelen

Nu Oranje zich heeft geplaatst voor Rio, kan tweevoudig Olympiër Welten zich nu gaan opmaken voor haar derde Olympische Spelen: “Ja, dat is echt heel mooi.”


Wat vind jij? Praat mee...