Spelerscarrousel PK: Zes versterkingen voor mannen HIC

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

27 augustus

HIC heeft zes nieuwe versterkingen. Coach Stefan Sprangers heeft Daan Schooleman (SCHC), Berend van Langeveld (SCHC), Cees Potters (LOHC), Dominic Aarts (Schaerweijde), Casper van Wandelen (Royal Victory) en Luc Lejeune (Klein-Zwitserland) aan de selectie van komend seizoen toegevoegd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HIC Heren 1 (@hicheren1)

21 augustus

Keepster Saskia van Duivenboden is na een verblijf van drie seizoenen bij Oranje-Rood terug bij haar oude club Nijmegen, waar ze eerder tien seizoenen onder de lat stond.

Trainer Richard de Snaijer is blij met de komst van de 28-jarige sluitpost: ’Het team voor komend seizoen is rond. Ik ben blij dat de club laat zien niet alleen ambitie te hebben, maar dat zich dat ook uit in het aantrekken van toppers als Saskia en het ontwikkelen van talent uit de eigen jeugd.’

Van Duivenboden: ‘Ik voel me soms de oma van het team, maar het is fijn thuiskomen op mijn oude club en te mogen helpen om talentvolle jonge keepers verder te ontwikkelen.’

17 augustus

De mannen van Almere verwelkomen negen nieuwe spelers. Sander Daniëls, Robert van Doesburg (Heren 2), Robbert Groot (eigen jeugd), Brian O’Malley (Laren), Krijn Postuma (eigen jeugd), Quinten Teiwes (eigen jeugd), Raimundo Valenzuela (Chili), Bozz Willaert (Dragons) en Kay Yntema (eigen jeugd). De ploeg die vorig seizoen puntloos degradeerde uit de Hoofdklasse (24 voor, 102 tegen) ziet een compleet elftal vertrekken. Daan Bonhof, Gabriel Ho-Garcia, Patrick Houben, Lukas Plochy, Jamie Wallace, Flip Wijsman, Jules Roelvink, Hidde Straat, Youri Beck, Robin Herweijer en Justin Klop verlaten de nieuwe promotieklasser.

17 augustus

Kevin Mercurio (Hurley), Fabio Blom (Klein Zwitserland) en Arthur Mouwen (Klein Zwitserland) versterken de selectie van Cartouche. De ploeg van Michiel van der Struijk zag eerder al Lucas Middendorp (Klein Zwitserland), Christopher Combe (Hurley) en Floris Benschop (HGC) verkassen naar de Hoofdklasse.

17 augustus

Victoria verwelkomt vier nieuwe spelers. Laurens Sprengers (keeper, eigen jeugd), Douwe Vis (HGC), Boeke Smid (eigen jeugd) en Pepijn Bijljaard (Dragons) versterken komend seizoen de selectie van coach Tijs van Roosendaal. Roderick Tam (SCHC), Tjalling Huisman, Hidde Linssen en Boyd Dercksen verlaten de ploeg.

12 augustus

De dames van Laren hebben zich versterkt met tien nieuwe namen. Keepster Ivana Stavasius (Kampong), Tessa Hooft (Huizen), Chiara Tiddi (Kampong), Sara Puglisi (Italië), Coco Ankum (MOP), Anouk Bekkers (Huizen), Agustina Hasselström (Royal Leopold, België), Mylee Vos de Mooij (Pinoké), Emma Lochorn (MOP) en Toni Marks (Zuid-Afrika) sluiten aan bij de selectie van Darren Cheesman.

Eerder was al bekend dat Maxime Kerstholt (Pinoké), Karlijn Adank (stopt), Katerina Lacina (België), Macey de Ruiter (Hurley), Flo Klinkhamer (Pinoké), Pam van Asperen (Hurley), Sophie Schelfhout (Hurley), Liselot Timmermans (HIC), Eliza Vermeulen (HIC), Bente van der Veldt (Kampong), Bieke Wijnmaalen (Kampong), Vanessa Blockmans (Kampong) en Sanne Hak (Huizen) de club verlaten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laren Dames 1 (@larendames1)

12 augustus

De dames van Were Di hebben zich met zes speelsters versterkt: Marique Dieudonne (MOP), Ireen Frenken (teruggekeerd uit Amerika), Aafke Schrievers (eigen jeugd), Eva Haanen (Oranje-Rood MA1), Babs van Hest (Oranje-Rood MA1) en Roos Ezendam (EHV D1).

12 augustus

Bella in ’t Hof (eigen jeugd), Janna van Klaarbergen (Laren), Sarah Monteiro Silva (eigen jeugd), Emma Groenewold (hersteld van kruisband blessure), Babs Uijtdewilligen (eigen jeugd) en Anne-Mei Zevenberg (HGC) sluiten komend seizoen aan bij de selectie van Leonidas. Coach Jordy van der Waart ziet Zöey Kalbvleesch (stopt), Eva Bresser (D2), Nienke Brasser (D2), Maaike de Boer (D2) en Kirsten Gelens (D3) vertrekken.

12 augustus

Liz Klompmaker (GHBS) en Isa Bosgraag (GHBS) sluiten aan bij Groningen. Zij vullen in de selectie van Julian Steen de plekken op van Emily Wolbers (stopt) en Iris Kramer (GHBS).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Groningen Dames 1 (@groningen_dames1)

20 juli

Pepijn Luijkx speelt komend seizoen voor Schaerweijde. De 27-jarige middenvelder is afkomstig van Kampong. Met de Utrechtse ploeg behaalde hij in 2017 en 2018 de landstitel en won hij in 2016 de EHL. Eerder trok Schaerweijde al Koen Visser, Kampong-teamgenoot van Luijkx, Mark Weber aan en maken vier jeugdspelers de overstap naar Heren 1. Coach Tim Oudenaller van de Zeister ploeg is blij met de komst van Luijkx. ‘Met zijn tien jaar hoofdklasse-ervaring past hij heel goed in de mix van jong talent en meer geroutineerde spelers.’

1 juli

De mannen van hdm hebben vanaf komend seizoen een olympiër in hun midden. Tim Drummond, die momenteel met Zuid-Afrika in voorbereiding is op de Spelen in Tokio, ruilt Klein Zwitserland in voor de buurman aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. hdm-coach Erik van Driel is verheugd met de komst van Drummond: ‘Tim is de perfecte aanvulling op onze selectie. Hij is naast een heel ervaren speler, de persoonlijkheid die we nodig denken te hebben op en rond het veld om ons team sterker te maken.’

Daarnaast keert Stijn van Pelt terug in het vaandelteam van de promotieklasser. Van Pelt speelde de afgelopen twee seizoenen in het tweede team van hdm. Jeugdspelers Lars Franzo en Pieter van der Ent Braat maken de overstap vanuit hdm JA1.

22 juni

Er komt maar geen einde aan het transfergeweld van Tilburg. Ook Donja Zwinkels maakt de overstap naar de sleeping giant uit de Promotieklasse. De 31-jarige Zwinkels komt over van Oranje-Rood. De aanvaller, die eerder bij MOP speelde, neemt tien seizoenen Hoofdklasse-ervaring mee. Bovendien is zij een begenadigd zaalhockeyster, die vier EK’s en een WK speelde.

‘Ik wil spelen voor de prijzen volgend jaar met een talentvolle groep, supergave staf en ambitieuze club. Daarmee kan ik het beste uit mezelf halen. Naast zelf beter te worden kan ik m’n hockeykennis in het veld overbrengen op de talentvolle spelers van het team van Ageeth en Maartje (Boomgaardt en Paumen, red). Daar heb ik ontzettend veel zin in’, licht Zwinkels, die al in Tilburg woont, toe.

Tilburg, dat eerder Ireen van den Assem en Maddie Hinch aantrok, heeft daarmee de selectie voor komend seizoen rond.

18 juni

Rotterdam heeft de komst van vijf nieuwe speelsters bekendgemaakt. Tessa van Haaster komt over van Ring Pass en Loïs Boerman van Enschede. Keepster Amber Klijsen (Jong Oranje) maakt de overstap van Push. Uit de eigen jeugd sluiten Claire Moerman en Isabel Smeets aan. Eerder was de komst van Julie van Dam (hdm) al bekendgemaakt.

Daar tegenover staat het vertrek van een aantal speelsters. Strafcornerspecialist Rosanne Gatsonides verkast naar Schiedam. Rotterdam neemt bovendien afscheid van Lieve van den Hurk, Jori van Calcar, Aprilia Molier en Cecile van Eijk. Bloemendaal kondigde eerder de komst van Rotterdam-speelster Pien Tol al aan.

18 juni

De selectie van de dames van HIC ondergaat een metamorfose. De Amstelveense promotieklasser begroet voor komend seizoen vijf nieuwe gezichten. Naast Esmee Kras (HGC, hoofdfoto), Eliza Vermeulen (Laren) en Liselot Timmermans (Laren) stromen vanuit de eigen jeugd Eva de Ruig en Juliette van den Berg door naar het eerste team.

‘Met het aantrekken van Esmee, Eliza en Liselot halen we meerdere jaren hoofdklasse-ervaring in huis. En met het doorschuiven van Eva en Juliette plukken we de vruchten van onze jeugdopleiding’, zegt coach Ivar Jager.

17 juni

Oud-international Ronald Brouwer (220 interlands, 80 doelpunten) stopt met hockeyen bij Schaerweijde. Of de 42-jarige doelpuntenmaker daarmee zijn carrière beëindigt, is nog niet helemaal niet duidelijk. Hij denkt na over zijn toekomst.

Schaerweijde neemt de 22-jarige Koen Visser over van Kampong. Uit de jeugd stromen vier spelers door: Casper Berkman, Pepijn Leenhouts, Boris Aardenburg en Daan Troost. ‘Dit team heeft het in zich mee te doen om het kampioenschap’, zegt Niek van Exel, bestuurslid tophockey.

Eerder kon Schaerweijde al melden dat Mark Weber volgend seizoen het rood-zwarte shirt draagt. De strafcornerspecialist kent coach Tim Oudenaller nog van zijn tijd bij Qui Vive, waar ze samen promotie naar de Hoofdklasse afdwongen. Bekend was ook al dat Dominique Aarts, Bas van Dedem, Pieter-Jan Voerman (gestopt) en Lucas Veen (HGC) afscheid van Schaerweijde hebben genomen. Daar tegenover staat het aanblijven van de Pakistanen Muhammad Rizwan en Rashid Mehmood.

De zes aanwinsten van Schaerweijde. Van links naar rechts: Mark Weber, Casper Berkman, Boris Aardenburg, Koen Visser, Daan Troost en Pepijn Leenhouts.

15 juni
Opnieuw maakt een speler uit de Duitse hoofdklasse de overstap naar Nijmegen. Na de komst van Philip Herings van Uhlenhorst Mülheim is nu ook de 21-jarige Tom Stroink (foto) aangetrokken. Hij komt over van Der Club an der Alster. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Stroink al vijf seizoenen op het hoogste niveau in Duitsland achter de rug. Tot zijn zestiende kwam hij uit voor UHC Hamburg, waarna de Duitse jeugdinternational de overstap maakte naar Der Club an der Alster.

‘Tom komt zowel goed tot zijn recht op het middenveld als voorin. Door de komst van Tom begint onze selectie voor het nieuwe seizoen aardig vorm te krijgen. Klaar zijn we nog niet. We zoeken nog een enkele versterking’, zegt coach Bas Bogaard.

13 juni
Sebastiaan van de Kasteele speelt komend seizoen voor Laren. De 28-jarige middenvelder komt over van Qui Vive, waar hij de afgelopen twee seizoenen aanvoerder was en in totaal acht jaar heeft gespeeld. Van de Kasteele maakte deel uit van het team dat in het seizoen 2016-2017 in de Hoofdklasse speelde.

‘Met Sebastiaan hebben we een ervaren en degelijke middenvelder binnengehaald. Samen met Kenny Bain en Lars Heerink zijn we in elke linie versterkt met ervaren jongens. Dat was nodig om de jonge spelers sneller te laten groeien. We waren op zoek naar balans in de groep en zijn blij dat dit gelukt is. Met Sebastiaan is de selectie rond’, zegt Jasper Vredegoor van de commissie Tophockey in het persbericht.

Naast de komst van het drietal Van de Kasteele, Bain en Heerink sluit Bram Jansen, afkomstig uit de jeugd van SCHC, aan bij Laren Heren 1.

4 juni
Tilburg stunt met de komst van keepster Maddie Hinch. De Engelse olympische kampioene, vanaf morgen actief op het EK in Amstelveen, speelt komend seizoen bij de Promotieklasse. Hinch heeft meer dan honderd interlands achter haar naam en staat te boek als een van de beste keepsters ter wereld. Na de Spelen van Tokio sluit ze aan bij de formatie van Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen.

‘Ik heb gekozen voor Tilburg omdat ik toe ben aan clubhockey in een team met potentie en een club met ambitie. Ik kan mijn ervaring meenemen en met de groep de volgende stappen maken. Het is een eer om voor Ageeth en Maartje te mogen spelen, van hen kan ik nog vast veel leren’, aldus Hinch, die eerder uitkwam voor SCHC.

‘Het komende seizoen willen we promoveren naar de Hoofklasse en van daaruit doorgroeien naar het linkerrijtje. De club is er klaar voor en als team zijn we druk bezig om de nodige stappen te maken en door te stoten’, aldus Boomgaardt. ‘Dat doen we natuurlijk met eigen jeugd, maar dat vraagt ook om gerichte versterking op cruciale posities. Recent tekende Ireen van den Assem al bij ons, nu dus Maddie. We zijn ontzettend trots dat ze voor onze ambitie gekozen heeft.’

20 mei
Rotterdam heeft zich voor komend seizoen versterkt met Julie van Dam. De 21-jarige middenvelder komt over van hoofdklasser hdm, waar zij de afgelopen drie seizoenen voor speelde. In de jeugd speelde de zus van Rotterdam-speler en international Thijs van Dam bij Ring Pass.

‘Wij waren op zoek naar een speelster met ervaring in de Hoofdklasse ter aanvulling van onze jonge selectie en Julie stond hoog op ons verlanglijstje’, zegt Luuk van der Schoot, aankomend bestuurslid Topsport van Rotterdam.

18 mei
Na een avontuur in Duitsland keert Philip Herings terug naar Nederland. De 22-jarige middenvelder gaat vanaf komende zomer aan de slag bij Nijmegen, de club waarvoor hij ook al als jeugdspeler in actie kwam. De afgelopen twee seizoenen speelde Herings voor Uhlenhorst Mülheim en daarvoor bij Berliner HC.

Nijmegen-coach Bas Bogaard is vanzelfsprekend blij met de komst van Herings. ‘Het Duitse spel is gemiddeld genomen wat fysieker dan dat wij in Nederland gewend zijn. Met Nijmegen willen we op die manier dominant hockey spelen. Philip past daar perfect bij.’

Eerder trok de promotieklasser al Rolf Diederen en Jim van de Venne aan.

10 mei

Pieter-Jan Voerman hangt zijn hockeystick aan de wilgen. De strafcornerspecialist van Schaerweijde gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Zijn plek op kopcirkel wordt overgenomen door Mark Weber. Opvallend, want ‘de gevreesde linksachter van Qui Vive’ kondigde in 2018 zijn afscheid in het tophockey aan en keerde terug op het oude nest bij De Reigers uit Hoofddorp.

Daarnaast raakt Schaerweijde talent Lucas Veen kwijt aan HGC. De 17-jarige zoon van voormalig international Stephan Veen stond op de verlanglijst van meerdere Hoofdklasse-clubs. HGC-coach Paul van Ass ziet in Veen een potentiële international.

Laren ziet Lars Heerink terugkeren. De bijna 24-jarige verdediger, die een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot in ’t Gooi en al vier seizoenen voor het eerste team speelde, keert na drie jaar HGC terug op het oude nest.

‘Met Lars halen we een jongen van de club terug die drie jaar hoofdklasse-ervaring heeft opgedaan. Hij heeft nog steeds een goede band met enkele selectiespelers en gezien zijn leeftijd past hij perfect in onze huidige groep’, zegt Jasper Vredegoor van de commissie Tophockey van Laren.

9 april
Kenny Bain speelt komend seizoen voor Laren. De 31-jarige spits en Schots international is afkomstig van hoofdklasser Hurley waar hij verspreid over twee periodes acht jaar heeft gespeeld. Bain wordt tevens jeugdtrainer bij de club uit ’t Gooi en neemt hij de JB1 onder zijn hoede.

Na de komst van Jim van de Venne naar Nijmegen heeft de ploeg zich ook versterkt met Rolf Diederen. De doelman staat momenteel onder de lat bij Real Club Jolaseta uit Bilbao, dat uitkomt in de hoogste Spaanse divisie. In het verleden keepte Diederen bij Oranje Zwart, Tilburg en Breda. Daarnaast was hij international van Jong Oranje.

31 maart
Jim van de Venne keert na dit seizoen terug van Oranje-Rood naar promotieklasser Nijmegen. Van de Venne groeide op bij club uit de Waalstad en speelde drie seizoenen bij de Eindhovense hoofdklasser. Nijmegen-coach Bas Bogaard, die zijn contract bij de club verlengde, is content met de komst van Van de Venne: ‘Met Jim halen we een speler met Nijmegen DNA in huis met Hoofdklasse ervaring die het verschil voorin kan maken. We verwachten op korte termijn nog enkele aanwinsten te kunnen melden.’


21 Reacties

 1. hockeyer123

  Hurley is de volgende club die niks overhoudt na Den Bosch en Oranje Rood

 2. Avdd

  De promotie klasse gaat steeds leuker worden zo!

 3. misha-van-oostveen

  Is ook veel leuker. Veel vrijer kunnen spelen en niet alleen maar verdedigen.

 4. Het Muurtje

  Correctie: Quo Vive = Qui Vive

 5. unplugged

  Succes Lucas , ik ben erg benieuwd , ik had je liever één jaar in Heren 1 van Schaerweijde zien spelen .

 6. jan-boskamp

  Leuke ploeg dat Nijmegen. Met nieuwe jongens als Van De Venne en Herings zie ik het wel goedkomen daar. Uiteraard met de wereldse uitglijcorner van Kjell Bakker, lekker man.

 7. Peternooitgedagt

  Prachtige lichtblauwe club daar aan het Nijmeegse spoor. Ook aardig opdreef met het aantrekken van nieuwe spelers zie ik. Straks trachten ze Mike Huisman ook nog haalbaar en weg te kunnen kapen voor een hoofdklasseclub. Zouden ze volgend jaar voor promotie mee kunnen gaan spelen? Zou toch leuk zijn als er weer eens een club uit het Oosten in de hoogste competitie mee zou doen!

 8. Bob Krulvis

  Met Mike Huisman koop je promotie naar de Hoofdklasse

 9. DjordyHeuvel

  @Peternooitgedacht Hou nou toch op met al die reacties over Mike Huisman... een bruikbare speler is het zeker voor in de PK maar niet meer dan dat. Ik stel voor dat u zich richt op andere zaken. We hebben uw mening nu wel gehoort en ik ben er volledig klaar mee.

  1. Peternooitgedagt

   Sorry Djordy! Wie is uw idool?

  2. YuriLuipers

   Dat is niet relevant. U plaatst bijna wekelijks dezelfde reactie en daar ben ik klaar mee. Mijn advies aan u: richt u zich op breedtesport en laat oordelen over de topsport aan de kenners over.

  3. DjordyHeuvel

   Dat is niet relevant. U plaatst wekelijks dezelfde reactie en daar ben ik klaar mee. Mijn advies: richt uzelf op breedtesport en laat de oordelen over topsport aan de kenners over.

 10. p-smits

  @DjordyHeuvel Ik ken die hele Mike Huisman niet, maar dat ter zijde. PK is toch gewoon breedtesport met ambitie tot topsport. Of mis ik, buiten Mike Huisman, nog iets?

 11. Boearco

  Nog nooit gehoord van Mike Huisman. Wie is dat?

  1. Peternooitgedagt

   @Boearco Als Djordy het goed vindt geef ik graag een uitleg, mocht je hiernaar verlangen?

 12. olgakroese

  Niet geheel onbelangrijk... Caldas nieuwe coach Spanje?

 13. DjordyHeuvel

  @Peternooitgedacht Lijkt me overbodig. Denk dat meneer alle artikelen kan teruglezen waaronder jij reageert. Volgens Peter is Mike gespot met Raiola in de Korte Put straat... dream on Petertje

 14. charliejanssen

  Nou nou nou, alsof een sjeik een club heeft gekocht en flink geld erin pompt. Bij Tilburg kan het allemaal niet op. En donja zwinkels ook naar Tilburg. Als die niet promoveren..

 15. slbal

  Geen geld door Corona voor de trainers en nu kan de geldkraan open..... die speelsters komen echt niet voor niks....

 16. michel

  Interessante ontwikkelingen in het Havana aan de Waal.

 17. g-hockeyfan

  Nu niet kijken, maar Laren dames kunnen achtereenvolgens degraderen.


Wat vind jij? Praat mee...