Carrousel PK: Huizen stunt met komst Dirkie Chamberlain

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws uit de Promotieklasse. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl.

Het complete overzicht zie je hier.

7 september

Dirkie Chamberlain maakt zondag haar debuut in de Promotieklasse bij Huizen. De Zuid-Afrikaanse international komt over van hoofdklasser HGC, waar ze sinds 2020 speelde.
Eerder kondigde Huizen al het aantrekken van vijf speelsters aan, waaronder Brechtje Hamerslag (Victoria) en de uit de jeugd van Laren afkomstige Emily Bronckers en Sam Dietrich.

31 augustus

Hurley presenteert na het vertrek van aanvoerder Casper van Loon naar Bloemendaal een aantal versterkingen. De Duitse middenvelder Jerrit Hüneke komt over van Berliner HC, waar hij zeven jaar in de Bundesliga speelde. Bij Hurley wordt hij herenigd met Tim Strüven, die al eerder de overstap naar het Amsterdamse Bos maakte. Voormalig Ierse jeugdinternational Jake Raben keert terug op het oude nest. Na een studie in Engeland komt hij terug naar Hurley, waar hij al zijn hele jeugd speelde.

Naast Van Loon namen Jelmer Siersema, Patrick Houben, Graeme Scott (gestopt) en Daan Roos (heren 2) afscheid.

Bij Cartouche schuiven drie eigen jeugdspelers door: Bas van der Drift, Thijmen Olie en Friso van HooftQuentin van den Dijssel verruilt Rotterdam voor de Voorburgse club en ook Seger Neijzen (Alecto), Max Arnold (Klein Zwitserland) en Ties ten Bosch (Qui Vive) zijn nieuw in de selectie van Robbert Groeneveld. Met de frisse aanwas streeft Cartouche naar een beter resultaat dan vorig jaar, toen het zich via play-downs tegen De Reigers veilig speelde.

Tilburg nam afscheid van routiniers Sander Visser en Jip Krens (beiden gestopt). Ook Joost Mallant nagt zijn hockeystick aan de wilgen. Vincente Göni Hartard keert terug naar Chili. Eerder presenteerde Oranje-Rood Thijs Bams al als nieuwe aanwinst. Jeugdige aanwas krijgt Tilburg met Teun van Pelt (eigen jeugd) en Sjoerd de Sévaux (Oranje-Rood JO18-1). Uit de Hoofdklasse verwelkomen zij daarnaast Ruben van Staa (Den Bosch) en Pim Haring (Oranje-Rood).

15 augustus

Gooische verwelkomt vijf nieuwe spelers. Uit eigen jeugd haken Gijs van de Putte en Reinout van Keulen aan. Bob Cleophas, opgeleid bij Pinoké, komt over van competitiegenoot SCHC. Ook Coen Specken maakt de overstap van een andere promotieklasser: Tilburg. Komend van FC Barcelona maakt Charlie Plomp zijn debuut in het Gooi. Plomp speelde hiervoor ook bij (de jeugd van) Amsterdam en SCHC.

Eerder was al bekend dat aanvoerder Luciën van Doorn overstapt naar hoofdklasser Schaerweijde. Mike Ooijevaar stopt met hockeyen om zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière. Ook Fetze Andringa zet hockey, vanwege studieredenen, op een lager pitje en speelt komend seizoen in Gooische heren 2. Keeper Fedde Hempel keert terug naar zijn oude club Almere.

Klein Zwitserland ondergaat ook komend seizoen een gedaantewisseling. De Hoofdklasse-degradant kondigt de komst van elf nieuwe namen: Wiesje van Loon, Isabel Durve, Eveline Siemssen (HGC), Robin Rolink, Marit Trouwborst, Eliza Hakstege (Alphen), Jip Blaas, Liesje Crombag (HDM), Laura Graziozi (USA), Carolin Hoffman (Krefeld), Mae Gratema (Pinoké). Zij vullen de lege plekken in die ontstonden na het vertrek van onder meer Kaitlin Nobbs, Sabine van Silfhout en Kristen Paton. KZ geeft aan dat er nog wordt gezocht naar drie versterkingen.

Voordaan heeft afscheid genomen van de gestopte Hidde Vaags en Patrick van der Heijden. Nieuw in de vorig seizoen uit de Hoofdklasse gedegradeerde equipe van coach Peter Jonker zijn Stijn Ekelmans (Kampong), IJsse Dubbeldam (Phoenix), Sven van Tellingen (eigen jeugd), Valentijn Apontoweil (eigen jeugd) en Bent Verbakel (Rotterdam O18).

13 augustus

Het vorig seizoen in de play-offs om een hoofdklasseticket gestrande Huizen meldt de komst van vijf nieuwe speelsters. Lieve Jansen schuift aan als tweede keepster en speelt daarnaast voor Huizen MO18-1. Brechtje Hamerslag komt over van Victoria Dames 1 vanwege een nieuwe studie in Amsterdam. Marit Boelhouwer maakt de overstap van Huizen Jong Dames 1 waarmee ze het afgelopen seizoen Nederlands kampioen werd. Emily Bronckers en Sam Dietrich schuiven aan vanuit Laren MO18-1.

De ploeg van Donald Drost nam ook afscheid van een aantal speelsters. Tweede keepster Eef Verhees (stopt), Amber Folmer (De Mezen), Merle Boelens (Voordaan) en Fem Dijkstra (Zwolle) zien we niet meer bij de Gooise ploeg terug. Frans international Guusje van Bolhuis verhuist naar België, omdat dit beter aansluit bij haar voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. Isa Kaars Sijpesteijn gaat voor een half jaar studeren in Barcelona. Mogelijk sluit zij weer aan in de tweede seizoenshelft.

11 augustus

Bij Almere vertrekt niet alleen de geroutineerde coach Alex Verga, maar ook een aantal ervaren spelers. Stijn Jolie (heren 2), oud-international Thijs de Greeff (stopt) en Joep Troost (Pinoké) zeggen het Flevolandse vaandelteam vaarwel. Ook Willem Mesman (stopt) en de Belgische keeper Bozz Willaert (Royal Antwerp) zien we niet meer terug bij de ploeg van coaches Bas Beuse en Jamie Kroukamp.

Isaac Jozefzoon (eigen jeugd), Daniel Berrogi (heren 2), Miguel Pereira (HIC), Fedde Hempel (Zwolle), Sander Jongerius (Laren) en Stan Elberts (HBS) staan klaar op hun opwachting te maken bij Almere.

Push schuift drie eigen (ex-)jeugdleden door naar het eerste herenteam: Viggo Jansen, Mees Tanis en Boudewijn Gouweloos. Laurens van Leur komt over van SCHC en van overgangsklasser Zwart-Wit maakt Yard van Poorten zijn debuut in de Promotieklasse. Jurrien Smits, Sem van Bezooijen en Mees van Bragt keren niet meer terug in de selectie. Waar zij komend seizoen spelen, is nog niet bekend.

9 augustus

Ook binnen de mannenselectie van Victoria hebben er verschuivingen plaatsgevonden. Uit eigen jeugd schuiven jeugdinternational Rein Spanjaart en Diederik Tavenier door. Mattan Roumen komt over van Rotterdam en Loek van Dijk haakt vanuit Groningen aan. Seeger van Hengel, Tijn Holdrinet, Pim Overgaag (allen gestopt), Luc van Riessen (heren 2) en Douwe Vis (Klein Zwitserland) zijn komend seizoen niet meer in het Rotterdamse vaandelteam te bewonderen.

Promovendus Ede heeft zich met vijf spelers versterkt. Niels de Jong (Naarden), Ward Maakal (Zwolle), Tijn Douglas (Wageningen), Eijsse Marcar (Nijmegen) en Maarten Knijff (buitenland) voegen zich bij de Gelderse selectie. De ploeg van Bastiaan Bunnik nam afscheid van Bob Driessen, Caspar Kroon, Boris Jeene, Sem van Bijsteren (gestopt).

SCHC heeft de Spanjaard Roger Figa overgenomen van Atletic TerrassaUit Jongens O18 sluiten Lars van Dommelen en Tijs van Horn aan. De Bilthovense ploeg zwaaide Marnix Kleinsman, Bram Weers (beiden gestopt), Bob Cleophas, Laurens van Leur, Friso Liezenberg en Sam Steins Bisschop (Amsterdam) uit.

De dames van Groningen zijn nog in afwachting van de komst van nieuwe speelsters. Zeker is dat zij komend seizoen niet meer beschikken over de gestopte Rachel Ruberti, Saar Weijerman en Jolijn Essink.

Leonidas kondigde met Don Tissen niet alleen voor de tweede keer een nieuwe coach aan, maar verwelkomt ook zes nieuwe speelsters. Keepsters Mijntje Bijman (Bloemendaal) en Robin Stam (Victoria) vervangen de gestopte Lotte Meeder-Teunisse en Roos Gaarkeuken. Laure van der Heide (Rotterdam), Emma PolNoor Baardse (beiden eigen jeugd) en Dirkje Pippel (Barendrecht) haken eveneens aan. Wie ook niet meer voor de Leoniden uitkomen, zijn Tess Niessen (Cartouche), Bella in ’t Hof (gestopt).

21 juli

Victoria heeft haar selectie voor het komend seizoen rond. Nieuw in de ploeg van Sjoerd Wolters zijn Frederique MoermanAmber Klijsen (beiden Rotterdam), Sabine van den Eijnden (terug na een avontuur in Amerika), Sophie Dom en Nikki Mourits (beiden uit eigen jeugd).

Routinier Daphne Voormolen-Muller nam afscheid van het tophockey. Zij schuift door naar Victoria D30-1. Marise Weijschede komt komend seizoen uit in de Hoofdklasse voor HDM, terwijl Robin Stam het shirt van de buren van Leonidas aantrekt. Brechtje Hamerslag vertrekt eveneens; haar hockeytoekomst is nog onbekend.

Ook de dames van Laren kennen een aantal wisselingen in de wacht. Eva Zijlstra (Hurley), Iris Langejans (Rutgers University, New Jersey), Nina Apoola (University of Michigan), Merlijn Roodenburg (Rood-Wit), Sara Ausema (SCHC MO18-1) en Victoria Collée (eigen jeugd) vormen de teamleden binnen de Gooise selectie.

Laren-coach Steven van Tijn: ‘Ik ben onwijs blij met deze aanwinsten. Onze selectie is daarmee breder en sterker geworden en sluit goed aan bij onze ambitie voor komend seizoen: de top drie aanvallen.’

13 juli

De dames van MOP versterken zich het komend seizoen met Tessa Schoenaker. De oud-speelster van onder meer Kampong en Nijmegen stapt weer in het tophockey na een tussenjaar.

Het in het afgelopen seizoen zo verrassende Push heeft na tien jaar afscheid genomen van routinier Brit Voss. Ook Noa Tabbers vertrekt na twee jaar in het Bredases vaandelteam te hebben gespeeld.

Terug van weggeweest zijn Marjet Janssen, die eigenlijk was gestopt met tophockey en Meke van Heesch. Van Heesch moest het afgelopen seizoen aan zich voorbij laten gaan vanwege een gescheurde kruisband, maar is nu weer fit. Uit Push MO18-1 schuiven Lieve JacobsAnne-Fleur Oomen en Pleuntje van Campen door. Van Campen is de vierde telg na Mijntje (Pinoké), Willem (HGC) en Merel (Rotterdam) die haar opwachting op het seniorenniveau maakt.

Ring Pass Delft versterkt zich met Sofie Lodder (eigen jeugd) en Esmee van der Sanden (Zwolle). De kersverse promovendus moest alleen Josephine van der Hoop laten gaan, die komend jaar uitkomt in dames 2.

Ring Pass promoveerde in juni naar de Promotieklasse door Were Di in een best-of-three te verslaan. Foto: Rob Römer

3 juli

HIC meldt de komst van vijf nieuwkomers voor het komend seizoen. De ploeg uit Amstelveen zien Anne Boer (foto), Kiki van Geldorp en Rosalie Montulet overkomen van Pinoké. Ook Teuntje Horn komt over uit de Hoofdklasse, van Bloemendaal. Ook Helen Jacobs schuift aan bij de play-off-deelnemer van vorig seizoen. Zij hockeyde in het afgelopen hockeyjaar bij Xenios.

Roos Weers, Lara May, Jules Meffert en Maruschka van Soest stoppen met tophockey. Justine van der Pol doet een stapje terug en gaat in dames 2 spelen. Eerder kondigde HGC al de komst van HIC-spits Joosje Rijpstra aan.

Leiden trekt een blik met versterkingen open voor komend seizoen. Fleur Gort en Meike Vischer (beiden HGC), Mare Agterberg (SCHC), Nicola Pluta (UHC Hamburg), Maud Jansen (HBS), Julia Tissen (Cartouche), Anke Quast (Qui Vive) en Ana van den Berg (Craeyenhout) maken volgend jaar deel uit van de promovendus.

Hier tegenover staat het vertrek van Roosje Nolet, Carolien Tiebout, Rozemarijn Tiebout en Lisa van der Geest. Van der Geest was al vanaf de Onder 8 bij Leiden betrokken. De zusjes Tiebout speelden de afgelopen vijf seizoenen in de sleutelstad. Nolet heeft er drie jaar opzitten bij Leiden.

Foto: Willem Vernes

20 juni

Kersverse promotieklasser Nijmegen stunt met het aantrekken van Nathalie Kubalski. De Duits international staat volgend seizoen in de Waalstad onder de lat. De 29-jarige keepster heeft 39 interlands op haar naam en was afgelopen zomer op het WK tweede keeper van haar nationale ploeg.

Kubalski komt over van Düsseldorfer HC en volgt bij Nijmegen Saskia van Duivenboden op, die stopte met tophockey. ‘Het komende seizoen willen we ons jonge talentvolle team verder ontwikkelen en doorgroeien naar het linker rijtje’, onderstreept coach Bas de van der Schueren de ambities van Nijmegen.

Het complete overzicht van transfers in de Promotieklasse vind je hier.


Wat vind jij? Praat mee...