Spelerscarrousel PK: Laren heeft gewenste aanvaller binnen

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

03/09/2020

Na een lange zoektocht hebben de mannen van Laren hun gewenste aanvallende versterking op de valreep binnengehaald. De ploeg van Nanco Jansonius neemt de 25-jarige spits Brian O’Malley uit Ierland over van  HIC. Daarmee wordt ervaring aan de jonge aanvalslinie toegevoegd, nadat Robbert van de Peppel zijn carrière beëindigde.

31/08/2020

Cartouche treedt komend seizoen onder leiding van Michiel van der Struijk aan met een vernieuwde en verjongde selectie. Nout van der Plas (Schaerweijde), Floris de Bie (HGC), Lucas Middendorp (Hattem), Hein van Heeswijk (Naarden), Pepijn Smit (KZ) maken de overstap naar Cartouche. Daarnaast zijn vanuit de jeugd Lars Keser, Floris Maas en Guus Alewijnse aan de selectie toegevoegd.

De vernieuwing is nodig, omdat een aantal oude bekende gezichten is vertrokken. Steven Doorman is gestopt vanwege een (oude) knieblessure, Jochem Blok is vertrokken naar Rotterdam om zich daar in de basis proberen te spelen, Jasper Siebert is terug naar zijn oude jeugdclub hdm, Derk Pelle houdt het na vele jaren trouwe dienst voor gezien en Victor van den Bree heeft het vanwege blessureleed niet gered om op de lijst te komen en werkt hard aan zijn herstel.

Het nieuwe team bestaat volgens Cartouche uit een behoorlijke mix van zeer ervaren en nieuwe spelers en heeft de ambitie om weer zo hoog mogelijk te eindigen in de Promotieklasse.

24/07/2020

De mannen van Nijmegen hebben zeven nieuwe aanwinsten gepresenteerd, waaronder drie buitenlandse versterkingen. Zo komt Lluis Mele over van Atlètic Terrassa uit Spanje, Mattan Roumon van het Belgische Dragons en Jolyon Morgan uit Wales.

Doelman Job van der Zee ruilt tweedeklasser Wageningen in voor de promotieklasser en jeugdinternational Sjuul Pubben heeft Venlo verlaten voor een avontuur op het tweede niveau. Vanuit de eigen jeugd worden Florian Gosselink en Bas Sonneveldt doorgeschoven.

21/07/2020

Allard van Heemstra, Coen Merkx, Joachim Löwental, Wouter Kroneman, Camiel Verstraaten, Casper Rietveld, Tim van Vliet en Mathieu Siem zijn de nieuwe namen bij HIC. Dit achttal komt de ploeg van hoofdcoach Stefan Sprangers versterken. Eerder werd de komst van Paul Gruijthuijsen (keeper, komt over van Den Bosch) al aangekondigd.

Van Heemstra komt over van Laren, waar hij de aanvoerdersband droeg. Merkx komt over van Schaerweijde en Lowental van Voordaan. Kroneman (voorheen SCHC) en Rietveld (voorheen Schaerweijde) keren na een jaar afwezigheid weer terug in de Promotieklasse. Verstraaten keert terug na een buitenlands avontuur in Spanje (Santander) en speelde voorheen bij Zwart-Wit. Jongelingen Van Vliet en Siem komen over uit de jeugd van Pinoké en Laren.

Daarnaast is de technische staf van HIC verder uitgebreid: Jeroen Schoenmakers en Joep van der Loo (derde trainer) sluiten aan.

‘De kern van vorig seizoen is nagenoeg intact gebleven, maar we zijn wel gericht op zoek gegaan naar versterkingen voor komende seizoenen’, laat Willem Prins, namens Tophockey HIC weten. ‘We zijn dan ook blij dat deze spelers hebben gekozen voor HIC waardoor we een goed gebalanceerde selectie hebben van ervaren en talentvolle jongens. Met de nieuwe selectie en de versterkingen in het begeleidingsteam hebben we veel vertrouwen in de toekomst en het komende hockeyseizoen’.

9/07/2020

De dames van Klein Zwitserland hebben zeven nieuwe versterkingen. Bernice van Aken komt over van HGC, Veerle Groeneveld, Quirine Comans en Meike Tjaberinga komen over van de Terriërs. Meintje Stumpel, Eline Veen en Sabine Bloemsma komen uit de eigen jeugd.

Coach Jorge Nolte ziet Bella Goudkamp (KMTHC Mechelen, België), Tinesha Carey (Berlijn, Duitsland), Lizzy Moningka (Leiden), Sanne Geboers (Cartouche) en Tessa Hooft (onbekend) vertrekken.

‘Met deze versterkingen hebben we onze lijst van 22 speelsters vol. Onze selectie is sterker dan vorig seizoen’, weet Nolte. ‘Ik kijk reikhalzend uit naar komend seizoen. Onze doelstelling is duidelijk: we willen meedoen om de bovenste plekken. KZ moet naar de Hoofdklasse.’ 

1/07/2020

Zes nieuwe namen zullen HIC komend seizoen komen versterken: Frederique Verhoeven, Garance Cosyns, Carlijn Gerritsen, Fee Janssen en Maruschka van Soest komen van buitenaf, Isolde Otten komt over vanuit de eigen jeugd. Verhoeven (Xenios), Gerritsen (Cartouche) en Van Soest (Fletiomare) speelden vorig seizoen nog in de Overgangsklasse. Janssen komt over van eersteklasser Athena. Cosyns kwam eerder uit voor Royal Daring, in België. De selectie van Ivar Jager is daarmee zo goed als rond.

HIC heeft eerder afscheid genomen van Mathilde Aarnink en Emily Knoppers (gestopt) en Ankelein Baardemans en Pien Molenaar (naar Bloemendaal).

30/06/2020

Nijmegen kondigt de komst van nieuwe vijf versterkingen aan: Elena Colmer, Sanne Vormeer, Luna Yener, Naomi Hopman en Tessa Schoenaker. Colmer en Vormeer komen beiden over van Wageningen. Yener komt uit de eigen jeugd en ook Hopman is een oude bekende. Schoenaker keert terug naar haar oude club na een uitstapje naar Kampong.

Klaartje Mientjes, Isaline Kroon, Catherine Maas, Sally Kuipers, Eva van Agt, Richelle Traksel en Liselotte Timmermans verlaten de selectie van Boaz Janssen.

26/06/2020

Were Di voegt vier namen van buitenaf en een oude bekende toe aan de selectie. Thomas Hester, Floris van Rijn, Isaak Salden en Douwe Lankhout zijn de nieuwe gezichten van de ploeg. Hester komt samen met zijn broer bij de Tilburgse promotieklasser hockeyen. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor overgangsklasser Berkel en Rodenrijs. Van Rijn komt over van Breda en speelde eerder bij stadsgenoot Tilburg.

Salden komt ook over van Tilburg, waar hij te weinig speelminuten kreeg. Lankhout komt over van SCHC. Hij zal het doel gaan verdedigen. Siko Schuuring sluit na een seizoen afwezig te zijn geweest, weer aan bij Were Di.

25/06/2020

Rotterdam heeft zeven nieuwe versterkingen voor komend seizoen. Luca Preyde, Cecile van Eijk, Amber van den Dijssel, Emma van Santbrink, Charlotte Hoctin Boes, Lieke Elsman en Iris Hollander komen de ploeg versterken. Preyde komt over van Huizen, Van Eijck speelde vorig seizoen voor A1 van hdm en zal tweede keepster achter Iris Nikerk worden. Van den Dijssel, Van Santbrink, Hoctin Boes, Elsman en Hollander komen stuk voor stuk over vanuit de eigen jeugd.

Bregje Sikkenk stopt en verkast naar het tweede team, Annemeike Schermer (keepster) gaat naar hdm. De rest van de huidige selectie blijft intact.

24/06/2020

Hdm voegt nog drie namen toe aan de selectie. Matis Papa, Ties ten Bosch en Tom Reurink. Zij maken de selectie uit Den Haag compleet. Papa komt over van Pinoké. Ten Bosch en Reurink komen uit de regio: de een van Hudito en Reurink komt als keeper over van Zoetermeer.

Het bestuur van de club heeft er alle vertrouwen in dat met deze selectie en begeleiding de stap naar de Hoofdklasse gemaakt kan worden.

23/06/2020

Paul Gruijthuijsen vervolgt zijn carrière bij promotieklasser HIC. De 25-jarige doelman komt over van Den Bosch – waar hij twee jaar onder contract stond, maar weinig speelminuten maakte achter doelman Loïc van Doren. Gruijthuijsen, afgelopen seizoenen vaste zaalkeeper bij de Brabanders, blijft wel actief in de zaal bij Den Bosch.

17/06/2020

De mannen van Laren hebben opnieuw versterking uit de Hoofdklasse gehaald. Floris Kuiper komt over van Almere. Laren-coach Nanco Jansonius werkte in de jeugd bij Pinoké al samen met de inmiddels 24-jarige middenvelder. Jansonius: ‘Floris is een professionele en enthousiaste jongen die de afgelopen jaren veel ervaring heeft opgedaan in de Hoofdklasse met Almere. Zijn volwassenheid, overzicht en handelingstempo zijn een belangrijke toevoeging aan onze groep.’

12/06/2020

MOP versterkt zich met twee nieuwe namen: Amelia Katerla en Emma Lochorn. Katerla is Pools international (85 caps) en komt over van Groningen. Eerder kwam ze nog uit voor het Brabantse Push. Lochorn kwam in de jeugd uit voor Laren, maar speelde afgelopen seizoen voor Dragons, in België.

Deze twee versterkingen brengt het totaal van nieuwe aanwinsten van MOP naar acht. Eerder versterkte de club zich al met Manuela Vilar del Valle (komt over van Oranje-Rood), Soledad Villar (Brugge), Camila de Maria (Uhlenhorst), Emmely Bekker (Den Bosch A1), Sanne Koks (Tilburg A1) en Zoë van den Barselaar (Bloemendaal).

3/06/2020

Hdm kan drie verloren zonen weer in de armen sluiten. Boris Burkhardt, Wiegert Schut (Amsterdam) en Jasper Siebert (Cartouche) keren verrassend terug bij promotieklasser hdm. Burkhardt en Schut speelden in het verleden voor Jong Oranje, maakten veel minuten bij topclub Amsterdam, maar wisten in de hoofdstad geen onuitwisbare indruk te maken. De terugkeer van Burkhardt, Schut en Siebert benadrukt de ambitie van hdm om komend seizoen weer te promoveren naar de Hoofdklasse. Het trio is een fantastische aanwinst voor hdm, dat onder leiding van coaches Erik van Driel en Marcel van der Heijden nu voor de Hoofdklasse gaat.

23/05/2020

MOP heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan de selectie. Zoë van den Barselaar komt over van Bloemendaal. De keepster doorliep diverse Nederlandse jeugdteams en pakte vorige zomer nog Europees zilver op het EK voor Jong Oranje. Verder komt Sanne Koks over uit de A1 van Tilburg en is Emmely Bekker toegevoegd aan de groep. Zij komt uit de jeugd van Den Bosch.

21/05/2020

SCHC heeft zich versterkt met Floris Steenman (Qui Vive, middenvelder), Tim Tieleman (Groningen, verdediger) en Daan Arends (eigen jeugd, keeper). Daarnaast vechten enkele jonge talenten tijdens de huidige trainingen nog om een plek in de selectie, laat de club uit Bilthoven weten. Tegelijkertijd neemt SCHC afscheid van Bas Appels (stopt), Douwe Lankhout (Were Di) en Thomas Herwijn (buitenland).

‘Het is jammer om te zien dat deze jongens niet meer bij ons blijven spelen, tegelijkertijd zijn we heel blij met de komst van Floris, Tim en Daan’, aldus Bestuurslid Tophockey Leonard Posthumus Meyjes. ‘Floris brengt ervaring en bravoure, precies hetgeen dat wij mooi kunnen gebruiken komend seizoen. Tim heeft afgelopen winter in de zaal al meegedraaid bij ons en liet daar een zeer positieve indruk achter en Daan is nog jong, maar heeft in de jeugd laten zien zijn mannetje te staan, wij kijken ernaar uit zijn niveau verder te verbeteren’.

19/05/2020

Laren pikt Thomas Vis bij HGC op

De heren van Laren hebben zich voor komend seizoen versterkt met Thomas Vis. De 24-jarige verdedigende middenvelder komt over van hoofdklasser HGC. ‘Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan deze leuke groep spelers’, zegt Vis, die als trainer van diverse jeugdteams al geruime tijd actief is bij Laren. ‘Ik ben blij om voor deze mooie club uit te gaan komen en samen te spelen met een hoop bekende gezichten.’

Naast de komst van Vis versterkt Laren zich met vijf jeugdspelers. Sebastiaan Bos, Luke Friederich, Bart de Nie, Teun van Uunen en Tijmen Zwierstra komen allemaal over van Laren Jongens A1. ‘We zijn heel blij dat er zoveel jeugd kan doorstromen naar Heren 1’, zegt Jasper Vredegoor van de commissie Tophockey. ‘Het is mooi om te zien dat het team volgend jaar bestaat uit jongens die elkaar al goed kennen en vrijwel allemaal een Laren-verleden hebben. We zijn nog op zoek naar één à twee versterkingen voorin. Onze selectie heeft nu een gemiddelde leeftijd van twintig jaar, dat zouden we graag nog iets opschroeven.’

17/05/2020

Were Di versterkt zich met Jasmina Smolenaars

Were Di versterkt zich met Jasmina Smolenaars, ze komt over van Weert dames 1. ‘We zijn erg blij met de komst van Jasmina, die met haar drive en aanvallende instelling een mooie impuls is voor de ploeg’, zegt coach Mark Dekker. Daarnaast maken vanuit de eigen jeugd Anouk Simons en Jordan Victoria de stap naar dames 1.

04/05/2020

De dames van Were Di hebben zich voor komend seizoen versterkt met Juul van der Velden. De verdedigster is afkomstig van Oranje-Rood. ‘Ik ben blij verheugd met de komst van Juul die perfect past binnen ons team en club’, schrijft Mark Dekker, coach van Were Di.

28/04/2020

MOP versterkt zich komend seizoen met een drietal uit Uruguay. Manuela Vilar del Valle (26) komt over van Oranje-Rood, Soledad Villar (28) komt nu uit voor Brugge en Camila de Maria (28) komt samen met de nieuwe assistent van de ploeg (Moses Lodarmasse) over van Uhlenhorst.

21/4/2020

Tilburg trekt viertal MOP en tweetal Were Di aan 

Tilburg versterkt zich met een viertal van MOP en twee speelsters van Were Di, zo meldt het Brabants Dagblad. De club moet afscheid nemen van Roxy Moerenhout, Lotte van der Meijst, Iris Mohringer, Toni Marks, Doris van Boekel, Lotte Kleijnen en Bente Moschner.

Van MOP komen Lotte van Dongen, Floor van Dongen, Cis IJpelaar en keepster Vera Beukers samen met trainersduo Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen over naar de Tilburgers. Met een vijfde naam is de club nog in gesprek. Marloes Timmermans en Inge Dankers verruilen Were Di voor de stadsgenoot.

MOP ziet ook Janneke van de Venne vertrekken. Zij kiest komend seizoen voor hoofdklasser Oranje-Rood.


79 Reacties

 1. jobe

  Daar gaat MOP. Wat een mismanagement...

 2. mark-j

  Hier gaat echt wat mis met het coach duo dat 4 speelsters meeneemt naar de directe concurrent. Dit geeft meteen een pak onrust bij het huidige team van MOP , sowieso zal de club de coach niet echt meer vertrouwen voor verloop van het seizoen. Speelsters die de " vier " met een scheef oog gaan aankijken met vetrek naar directe concurrent is natuurlijk iets wat komen gaat of wat al aanwezig is. Dan bij Tilburg waar nu al 6!!!! nieuwe speelsters komen inclusief keepster is nu ook een groot probleem binnen het team betreffende motivatie ,mocht competitie in welke vorm ook uitgespeeld gaat worden. De coaches geven wat mij betreft een pak onvermogen af om zo naar een nieuwe club te verkassen . Wie zegt dat na Tilburg weer een team " leeggeroofd wordt" bij vetrek van de nieuwe coaches . Jammer voor MOP die de coaches een kans bood.....Wat mij betreft een not done actie van het coach duo Boomgaardt en Paumen !

  1. alexander1959

   Ligt toch iets genuanceerder..

  2. mark-j

   @alexander 1959 Welke nuance zou dit moeten zijn ? Speelsters die benaderd worden door de huidige coaches om mee te verkassen naar Tilburg ? En tussendoor de huidige keepster van Tilburg even telefonisch afgeserveerd wordt ? Doe je op deze nuances ?

 3. knap

  De overstap snap ik niet. Trainers kunnen niet betaald worden bij Tilburg. Sportief gezien gaan de speelsters er ook niet op vooruit.

 4. janine-bijlsma

  Schandalig dit.

  1. knap

   Weet je in ieder geval dat deze coaches met hun nieuwe club over lijken gaan.

 5. lvabr

  Blijkbaar hebben de speelsters voldoende reden om niet de stap naar de hoofdklasse te zetten en met de huidige coaches mee te gaan. Hoe fijn of goed je een vertrekkend coachduo ook vindt, als je de kans op hoofdklasse aan je voorbij laat gaan zal er ongetwijfeld een verhaal achter zitten. Of het nou geld, ontwikkeling (corner) of potentie in de groep is, MOP heeft het blijkbaar niet kunnen bieden. Ook zal het aantrekken van een coach uit de sub-top overgangsklasse (zonder ervaring in de hoofdklasse) niet geholpen hebben om deze meiden te behouden.

 6. Howknow

  Eens! Niet sjiek, not done! Dat je er één of twee meeneemt is tot daar aan toe maar 4 of 5?! Zeer minachtend naar de speelsters van MOP toe die dit samen bereikt hebben. En inderdaad een aantal Tilburgse speelsters had zich de komst van het nieuwe duo waarschijnlijk ook iets anders voorgesteld....Het zal wel weer geschaard worden onder de noemer 'dit is topsport' maar dit is over het randje. Een trap na naar de club waar de speelsters van Mop de dupe van zijn. Misschien is het iets voor de KNHB om transfers te beperken tot max 2 per club!

 7. AvA

  Not done! Had dit niet verwacht v echte topsportmensen. Geen fatsoen en integriteit dus!!

 8. rob-s

  Martin van de Rakt gaat naar Victory (België) en neemt mee van Tilburg: Lotte Kleijnen, Kim Van Roosmalen en Benthe Möschner. Dit is de nieuwe hockey wereld - we blijven ons verbazen...

  1. knap

   Ook belachelijk als dit klopt

 9. Hockeyvriend

  Lotte is bijvoorbeel door Ageeth aan de kant gezet nadat Vera had getekend. Dus net iets anders.

  1. mark-j

   Wees eens duidelijk voor niet insiders Tilburg en MOP als je wilt .

 10. Hockeyvriend

  Keepster Tilburg is gebeld dat ze geen 1e keepster meer zou zijn in het nieuwe seizoen. Dit omdat er een andere keepster (die van MOP) naar Tilburg komt. Ageeth heeft gekozen voor de keepster van MOP als 1e keepster.

  1. knap

   Als het allemaal klopt dan is dit niet echt een staf die voor de Dames gaat, maar voor zichzelf.

  2. mark-j

   De toon is gezet door Tilburg en de nieuwe coaches van MOP . Dit zal heftige potjes gaan opleveren tussen de clubs . Jammer dat op dit niveau spelers geroofd worden en dat door de ex coaches . Denk niet dat deze met de nieuwe genomen Corona maatregelen nog welkom zijn bij MOP. Coaches moeten altijd met opgeheven hoofd de deur uitgaan en deze open laten ...

 11. kees

  Even voor de juiste context een vraag: Heeft dit duo alle dames gevraagd om mee te gaan, of heeft het groepje spelers zelf aangegeven weg te willen bij MOP en dus naar Tilburg te verkassen? Nogal een verschil volgens mij, al zit er altijd een luchtje aan op enige manier...

  1. charliejanssen

   Deze dames zijn stuk voor stuk persoonlijk benaderd door het duo

 12. Hockeyfan12345

  Triestste actie! Totaal niet topsporters waardig.. Ziet er uit als een trap na richting MOP. Lijkt me overigers erg onlogisch om nu naar Tilburg te gaan gezien de financiële omstandigheden

 13. pacoh

  Dus Tilburg betaald geen personeel en koopt wel 6 spelers voor dames 1. Vreemd. Beetje de weg kwijt. Of gewoon onbetrouwbaar bestuur cq mentaliteit

 14. misha-van-oostveen

  Ik hoor niemand zeggen dat op deze wijze de eigen kweek de verliezer is. 2 coaches die enkel voor zichzelf komen en dit ‘mogen’ doen van het bestuur van Tilburg. Je weet dus ook dat als Den Bosch zou komen na het stoppen van Raoul Ehren ze Tilburg inwisselen voor DB. Wat een blunder op blunder dit. Wel leuke potjes volgend seizoen. Ik denk dat ik MOP-Tilburg ga kijken 😂

  1. KvD

   De situatie inschattend zou ik denken dat dit coach-duo nog geen seconde heeft gezien van de kwaliteiten die er nu in Tilburg A1 zitten. Dit is zoals bekend een ijzersterke lichting met veel potentie en verbinding. Wat gebeurt hiermee? Zijn zij ongezien al afgeserveerd of mogen zij zich nu gaan bewijzen richting de nieuwkomers? Dit zou de omgekeerde wereld zijn!! Tilburg, ben zuinig op je eigen talent en waak voor wat er nu bij MOP gebeurt zodat ook jullie straks berooid achterblijven. Waar gaat het in hemelsnaam naartoe met deze mooie sport?

 15. knap

  Denk je dat Den Bosch coaches wil met deze mentaliteit?

  1. jobe

   Boomgaardt en Paumen twee ras Bosschenaren. Dus ja die willen ze op den duur wel.

  2. Mike de Bot

   Hebben allebei idd bij DB gespeeld, maar kwamen van buitenaf. Dus dat “ras” valt wel mee.

  3. jobe

   Wie komt er niet van buitenaf bij Den Bosch dan?

 16. Eelco Houwink

  Dit soort discussies eindigt meestal met iemand die “ je houdt ‘t toch niet tegen” zegt. Nou, bij deze.

 17. Hockeyvriend

  Bestuur Tilburg is zelf ook verbaast: 'Toeval of niet? Bestuurslid Bart Schraven, verantwoordelijk voor dames-1, is er zelf ook verbaasd over dat vier hockeysters de overstap maken naar HC Tilburg; met een vijfde speelster is de club nog in gesprek.'

  1. charliejanssen

   Iemand enig idee wie die vijfde speelster is?

  2. jobe

   Dat zijn er dan al zes. Eentje naar Belgie.

 18. ErikH

  Wat heeft het nog voor zin om te investeren in een jeugdopleiding als er zoveel speelsters van buitenaf worden gehaald.

  1. knap

   Dat heeft geen zin. Maar ik snap de leden van Tilburg ook niet. Zogenaamd heeft de vereniging niks te besteden, maar willen wel hoofdklasse spelen. Vervolgens trekken ze ook nog eens zes spelers aan. Hoe betrouwbaar is deze vereniging?

  2. Nvanas012

   Terwijl de A jeugd van Tilburg een aantal prima spelers in huis heeft.

 19. ErikH

  Betrouwbaar is natuurlijk een groot woord, maar met het nieuwe bestuur heeft de macht volledig in handen. Iedereen met een kritisch oordeel moet het veld ruimen

 20. charliejanssen

  Mop slaat terug met een aantal ervaren krachten. Het zou toch wel erg grappig zijn als MOP komend seizoen boven Tilburg zal eindigen.

 21. de-leermeester

  Hallucinant. Denkelijk/ klaarblijkelijk (?) werken trainer/coaches slechts aan hun eigen (coach)profiel middels goede prestaties bij de vereniging waarbij men in dienst is. Zulke aantallen "overlopers/ meelopers" van spelers/speelsters is bizar. Is dit mogelijk een uitvloeisel van het fenomeen "broodtrainers" in het hockey ?

 22. Hockeyfeest

  Wat wordt bedoeld met "dat niveau"? Laag toch neem ik aan? Paumen en Boomgaardt nemen het allemaal heel serieus (wat kunnen ze anders?). We hebben het nog niet eens over de hoofdklasse van marginale " topsport" dameshockey. Ook hier weer; "Het is een hobby hè".

 23. Hockeyfeest

  Laat aub je eigen A jeugd lekker ballen en neem jezelf allemaal niet te serieus. De dood in de pot voor de hockey sport deze flauwekul in de sub-subtop. Obsessief gedrag was nodig/adequaat toen ze (Paumen en Co) nog (kettingrokende) "top"sporters waren, nu is het toch vooral sneu om te zien. Door daar hard achteraan te hollen, maken clubbesturen zich hier medeplichtig aan.

  1. knap

   De spelers bij andere verenigingen zijn altijd beter toch? Er zit ook geen plan achter. Coaches Tilburg gaan niet voor Tilburg, maar voor de korte termijn. Mop en hun nieuwe coaches gaan ook met hun drie nieuw aangetrokken speelsters voor de korte termijn prestatie. Zorg gewoon voor een goede opleiding. Dan hoef je niet zo raar te doen. En zorg voor een staf die je club waardeert. Lijkt nergens op.

 24. charliejanssen

  MOP had een mooie talentvolle lichting, waar ze nog jaren mee vooruit hadden gekund. Deze 3 zuid Amerikaanse lijken me vooral om de zware klap op te vangen

 25. ErikH

  Voor MOP een lastige situatie, er is geen eigen jeugd die op het gewenste niveau kan instromen. Daarnaast stellen ze een redelijk onervaren coach aan, wat de stap naar boven lastig gaat maken.

 26. misha-van-oostveen

  Geen jeugd op niveau, dan moet je niet eens willen promoveren. Lekker ballen en accepteren dat je blij moet zijn met de promotieklasse.

 27. knap

  Jammer van Jasmina. Veel te lang op Weert gebleven. Had hoofdklasse kunnen halen.

 28. maaja

  Waar zijn al die Weert talenten gebleven? Puur nieuwsgierigheid

 29. knap

  Je hoort er niks meer van.

 30. maaja

  Ik vind het een verademing om te zien dat je met clubliefde in de jeugd als team ook ver kan komen met een kleinere vereniging... Weert Meisjes... Noordwijk meisjez... Deventer jongens... En vorig jaar Rosmalen jongens... Zo leuk

  1. knap

   Om vervolgens in de eerste klasse of overgangsklasse te belanden.

 31. Degrensrechter

  Fantastische speler, mooie persoonlijkheid. Goede aanwinst voor Laren.

 32. philchapel

  SUPER dat Thomas Vis bij Laren aansluit. Welkom Thomas!

 33. coach-devries

  Mooie aanwinst, lekker cornertje, topgozer. Wel even de luchtvaartautoriteiten op de hoogte brengen..

 34. Hockeyfan12345

  Mooie aanwinst voor MOP! Topkeeper!

 35. Gs123

  Rare stap dat ene speelster van Tilburg A1 naar mop vertrekt, niet goed genoeg voor Tilburg dames 1 dus?

  1. jobe

   Dat zie jij verkeerd. Als je een selectie aanvult met heeeeel veel spelers van buitenaf dan houdt het ergens op en dat is dus bij de eigen jeugd.

  2. Gs123

   Aanvullen doe je wanneer de kwaliteit van je eigen jeugd niet aansluit bij de ambities die je hebt als club ......

  3. Hockeyliefhebber0

   Vernomen dat deze speler pas eerste jaars A is. Geen toekomst voor jeugdspelers bij Tilburg.

  4. Gs123

   Of simpelweg niet goed genoeg

  5. Nvanas012

   Ze was 1ste jaars A en de kansen bij Tilburg waren inderdaad gering, aangezien zij speelsters van buitenaf halen terwijl ze een prima eigen jeugd hebben. Heel zuur voor de getalenteerde jeugdspelers.

 36. charliejanssen

  Lijkt erop dat de wedstrijden tussen Tilburg en MOP steeds leuker gaan worden (voor MOP dan) . MOP lijkt weer een meer dan behoorlijk team te krijgen. Go go go

 37. misha-van-oostveen

  Emma Lochorn van Groningen naar Zwolle, naar Kampong, dan weer Laren en nu MOP: en dat terwijl je nog 20 moet worden?????

  1. Hockeyfan12345

   Ze komt van Laren en is toen naar dragons gegaan, even goed lezen. Mooie aanwinsten voor MOP, denk dat ze weer een sterk team gaan krijgen

 38. Gs123

  Tot in de promotieklasse Almere, die houden niks meer over 😂😂😂

 39. philchapel

  Proficiat Laren!👍🏻

  1. stekel

   Waarmee ? Er gaat weer 1 of meer spelers weg deze week.

 40. rustaaagh

  Idd die Emma Lochorn: Groningen, Zwolle, Kampong, Laren, Dragons en nu MOP. Ze is 18 jaar!

  1. philchapel

   Hahahaha :)) idd !

 41. Angelo1957

  Volgens mij staan er mooie dingen te gebeuren op hdm! Ik ga ze in de gaten houden.

 42. stekel

  PK kan nog vissen bij Laren Dames ellende is daar nog steeds maximaal.

 43. Gs123

  FvR is back in Tillie 😍😍

  1. Gs123

   Hij gaat heel de promotieklasse het Tilburgse Bos inspelen 🌳🌳🌳

 44. knap

  KZ Dames moeten naar de hoofdklasse? En dan? Maak toch 1 topteam met drie verenigingen. Dan blijven de echte toppers Den Haag trouw en hoeven ze niet te zoeken naar meer uitdaging. Zorg er vooral voor dat eerst je jeugd op niveau speelt. Dan is er beleid.

  1. kees

   “Maak toch 1 topteam en dan blijven toppers Den Haag trouw”... wat een theoretisch geleuter. In praktijk gaan HGC en HDM NOOIT fuseren, ik laat de relatie met KZ er even buiten. Iets met cultuur, clubliefde en gezonde concurrentie die de sport zo mooi maakt. Iets waarom je op de scholen in Den Haag op maandag niet op school kunt komen als je verloren hebt van de buren. In praktijk gaan - na een hypothetische fusie - ook de allerbesten nog weg, want als het gras groener is, dan gaat men.... Of blijft opeens iedereen nu in Eindhoven omdat Oranje Rood zo m grote fusieclub is? Nope.... Fusies werken alleen vanuit (financiële) noodzaak, niet op basis van sportieve gronden om iets moois te creëren, want de nivellering vindt binnen 5 jaar plaats en dan heb je een grote club op een matig niveau...

 45. knap

  Je hebt meer financiële middelen nodig. Dan kun je met de top meedoen. Leuk hoor die “gezonde” concurrentie. De top wordt het nooit. De toppers gaan iedere keer naar Den Bosch, SCHC en Amsterdam. Kwestie van geld. En Oranje Rood is een kwestie van tijd.

  1. jochenvanwestendorp

   Geld is niet alles. Kijk naar de versterking bij HDM mannen, die komen niet voor het geld maar geloven in de visie en gemeenschappelijk doel om de hoofdklasse te halen. Dat is soms belangrijker dan geld. Elke club streeft een bepaald sportief resultaat naar. Als je het geld niet hebt om succes te kopen word je gedwongen om creatief te zijn. Dat begint o.a. bij het goed opleiden van de eigen jeugd ergo goed technisch beleid. Daarnaast succes kopen is geen lange termijn visie, dat is al zo vaak gebleken.

 46. rustaaagh

  Een fusie is niet de oplossing. Kijk naar Zwolle en Tilburg. In het begin is er een boost, maar vaak zakt het niveau van H1 en D1 praktisch terug naar het niveau van voor de fusie. De spelers uit H1 en D1 van HGC, KZ en hdm komen nu ook bijna allemaal van andere clubs. Het gaat puur om geld en dat wordt eigenlijk voornamelijk gedoneerd door suikerooms of sponsors die een hart voor de club hebben, dat verdwijnt bij een fusie. Daarnaast: wat moet je met een club van 3000 tot 5000 leden! Nu heb je nog een brede opleiding bij een fusie niet. Bij een fusie verdwijn je bij het breedtehockey ook helemaal in de massa en ben je een nummer.

 47. sven-v

  Heerlijke reactie van de coach van HIC na aantrekken 9! nieuwe spelers. ‘De kern van vorig seizoen is nagenoeg intact gebleven, maar we zijn wel gericht op zoek gegaan naar versterkingen voor komende seizoenen’ De kern? Tja, het is maar wat je daar onder verstaat. In ieder geval blij dat de eigen jeugd ook een kans krijgt..

  1. pjklaassen

   Er is nooit een kern bij hic, oud gediende uit hk / pk strijken daar al jaren neer

 48. unplugged

  Hockeyclubs beginnen steeds meer op uitzendburo' s te lijken . Misschien is het verstandig om Randstad als sponsor te vragen . M.i. hebben de Heren van HDM zich echt versterkt , nu nog een nieuw kunstgrasveld .


Wat vind jij? Praat mee...