2e tot en met 4e klasse: verslag 29 november

Alle teams uit de 2e tot en met de 4e Klasse hebben dit seizoen een dynamische, eigen poulepagina op hockey.nl. In deze round-up lees en zie je de meest opvallende zaken van afgelopen weekend. Twitter vooral mee met de hashtag van jouw poule.

Tweede klasse Heren

In poule A gaf Alliance in het laatste duel het winterkampioenschap uit handen. De ploeg kwam slechts tot een 1-1 gelijkspel tegen het veel lager geplaatste Woerden. Daardoor konden de Terriërs toeslaan, en hoe: zij wonnen met 10-2 van Haarlem en staan daarmee in punten gelijk met Alliance. De Terriërs zijn winterkampioen op basis van doelsaldo. Samen sloegen de ploegen al een behoorlijk gat: de nummer 3, Alliance, speelde gelijk tegen AthenA (3-3), en is nu 7 punten verwijderd van de 2 lijstaanvoerders.Schermafbeelding 2015-11-30 om 17.18.42

Tweede klasse Dames

In poule B was zondag de kraker tussen de Uden en HOD, die de eerste plaats deelden. Het werd een spannende strijd in Valkenswaard: tot 1 minuut voor tijd was de stand nog gelijk, maar in de laatste minuut wist Uden de 1-2 te maken. Uden mag zich dus winterkampioen noemen. Rosmalen bezet nu de tweede plaats, na een nipte overwinning op Geel-Zwart 2-1. HOD vindt zichzelf voorlopig terug op de derde plaats van de ranglijst. Een resultaat om als promovendus trots op te zijn, maar HOD is op jacht naar meer, laten ze via facebook weten.Schermafbeelding 2015-11-30 om 22.46.59

Derde klasse Heren

Middenmoter Hoorn wist het koploper in poule A Noordwijk moeilijk te maken zondag. Het spannende duel eindigde uiteindelijk in 4-4. Noordwijk blijft echter net aan koploper. Runner-up Abcoude naderde de ploeg, na een overtuigende 9-1 winst op Catwijck, wel tot op 1 punt. En dat was niet eens de grootste uitslag in de poule deze speelronde: nummer 4 FIT won met 10-1 van hekkensluiter Heerhugowaard.

Derde klasse Dames

In poule B werd er zondag gestreden om de koppositie. Derby, op de gedeeld tweede plaats, ontving koploper Ommoord. In het spannende duel had Ommoord regelmatig het beste van het spel, maar was Derby effectiever: de thuisploeg won met 4-2 en gaat hierdoor als kersverse koploper de winterstop in. Ook nog in de race voor het winterkampioenschap was Rapide, maar die ploeg liet zich verrassen door Rapid (2-4 verlies). Het geheim van Rapid? Vroeg naar bed..

Schermafbeelding 2015-11-30 om 23.53.03

Vierde klasse Heren

Gilze-Rijen won in poule A overtuigend van Teteringen (7-1) en verzekerde zich daarmee van het winterkampioenschap. Cranendonck stond op een gelijke stand met Gilze-Rijen, maar liet het zondag liggen tegen Don Quishoot. Cranendonck vocht voor wat het waard was, maar verloor met 0-3.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 23.58.03

Vierde klasse Dames

In poule C won Dieren zondag met 5-2 van Goor, en kroonde zich daardoor tot ongeslagen winterkampioen. Maar de ‘strijd der titanen’, zoals de dames van Dieren het op facebook noemen, die moet nog gestreden worden. De wedstrijd tegen de nummer 2, Westerduiven, stond vorige week gepland, maar werd afgelast. Komende zondag wordt dit duel alsnog uitgevochten.

Schermafbeelding 2015-12-01 om 00.38.27

Wat vind jij? Praat mee...