2e tot en met 4e Klasse: verslag 8 november

De eerste teams uit de Tweede tot en met de Vierde Klasse hebben dit seizoen een dynamische, eigen poulepagina op hockey.nl. In deze round-up lees en zie je de meest opvallende zaken van afgelopen weekend. Twitter vooral mee met de hashtag van jouw poule.

Tweede klasse Heren

De uitslagen van zondag maken duidelijk dat alles kan gebeuren in Poule B van de Tweede Klasse Heren, en dat maakt het onverminderd spannend in de top. Warande wist de koppositie te pakken door met maar liefst 11-0 te winnen van laagvlieger Asvion. Nummer 2 DSHC had het echter verrassend moeilijk tegen de nummer 9 van de ranglijst Voorne: het werd 3-3. Rijswijk, de huidige nummer 3 op de ranglijst, ging zondag met 1-3 onderuit tegen middenmoter DES.

Volgende week wordt het spannend: dan is de clash tussen de twee koplopers Warande en DSHC.

Tweede Klasse Dames

De dames van Groen Geel wisten de koppositie in poule B te behouden door met 0-1 te winnen bij middenmoter Dopie. Naast hockey was er op de velden van Dopie nog veel meer te zien, blijkt uit deze tweet van Groen Geel…

Derde Klasse Heren

Het publiek werd zondag getrakteerd op een spektakel in de derby in de jongste provincie van Nederland. In Poule E gingen Flevoland en Zeewolde met een gelijk puntenaantal (12) de wedstrijd in. De teams gingen de rust in met een 3-3 stand, en ook in de tweede helft was het onverminderd spannend. Het bleef lang 5-5, tot de laatste minuut. 30 seconden voor de arbiter een einde maakte aan de wedstrijd scoorde Jurre Dollekamp de winnende treffer voor Zeewolde.

zeewolde flevoland

Derde klasse Dames

Nummer 2 in poule F PW heeft zondag verzuimd om aansluiting te vinden bij koploper Apeldoorn. Het leek wel een kampioenswedstrijd, laten de dames van PW weten op hun Facebookpagina. ‘Heel veel publiek langs de lijn, een rijtje Apeldoorn-supporters, de veteranen die vanaf het balkon ons toejuichten en natuurlijk niet te vergeten vier prachtige spandoeken!’ Het mocht echter niet baten: PW ging er met 1-3 af in het 6-puntenduel, waardoor Apeldoorn nu 8 punten los staat.

Vierde klasse Heren

Hisalis staat overtuigend op nummer 1 in poule C: er werd nog geen enkele wedstrijd verloren. Zondag won de ploeg met 10-2 van middenmoter Voorhout. De nummer 2 van de ranglijst, Loenen, geeft echter niet op. Zij wonnen met 7-0 van Magnus, en houden zo de koploper in zicht.

loenen h1

Vierde klasse Dames

In de vierde klasse poule D is het bijzonder spannend. Tussen de koploper en de nummer 4 op de ranglijst zitten slechts 3 punten verschil. Zo kon het gebeuren dat de dames van Hoeksche Waard vorige week nog de koppositie innamen en zichzelf na zondag op de 3e plaats op de ranglijst terugvonden. De nieuwe koploper, Ypenburg, versloeg Hoeksche Waard met maar liefst 6-1 op eigen veld. Hoeksche Waard is echter vastbesloten zich terug te knokken.

hoeksche waard d1

Wat vind jij? Praat mee...