Spelerscarrousel HK: Rachelle Groot van Den Bosch naar Oranje-Rood

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

22/8/2019

Rachelle Groot is komend seizoen de nieuwe tweede keepster bij de dames van Oranje-Rood. Groot (27) komt over van Den Bosch, waar de doelvrouw drie jaar heeft gezeten. Na het vertrek van Sarah Sinck (Sinck gaat studeren in Amerika) zocht coach Tina Bachmann naar een nieuwe tweede sluitpost, achter keepster Saskia van Duivenboden. Vermoedelijk start Groot bij de Eindhovenaren dit seizoen onder de lat, omdat Van Duivenboden kampt met een knieblessure.

14/8/2019

Martijn van Grimbergen maakt de overstap van Klein Zwitserland naar landskampioen Bloemendaal. De 24-jarige aanvaller groeide op bij de Haagse club waar hij afgelopen seizoen debuteerde in de Hoofdklasse. Van Grimbergen meldde zich zelf op ’t Kopje waar hij coach Michel van den Heuvel overtuigde van zijn kwaliteiten. Van Grimbergen wil bij Bloemendaal stappen maken in zijn ontwikkeling: ‘Ik wil graag bij een topclub spelen om te leren van andere goede spelers. De ontvangst bij Bloemendaal was ontzettend aardig, ik voelde me er meteen thuis.’

Bloemendaal-bestuurslid Pepijn Post is blij met de komst van de zoon van oud-internationals Maarten van Grimbergen. Post: ‘Martijn is een gedreven en agressieve spits, die we graag opnemen in onze groep. Hij heeft de afgelopen weken meegetraind en er is een goede klik met de groep, zowel binnen als buiten het veld. Met de wat kleine selectie die we hadden en het zware programma voor komend seizoen, zeker ook voor de internationals, is Martijn een heel welkome aanvulling.’

13/8/2019

Klein Zwitserland heeft zich voor komend seizoen versterkt met zes nieuwe namen. De Frans international Kevin Mercurio (27), Sijbrand Bolhuis (21)  komt over van Rotterdam, de Australiër Blake Wotherspoon (22), Luc Lejeune (25) komt over van HIC, de Schot Cameron Golden (19) en Argentijns international Diego Paz (27). Ook drie jongens uit de eigen jeugd stromen door: Floris Heezen, Pepijn Smit en Arthur Mouwen.

Naast de zes nieuwe spelerenamen heeft KZ ook in de staf aanpassingen doorgevoerd. Tom Bijen (broer van speler Koen Bijen) wordt video-analist en Marijn Petermeijer komt over van de dames van Klein Zwitserland en wordt assistent bij de mannen.

9/8/2019

Almere heeft een nieuwe spits aangetrokken: de Argentijn Ignacio Salas. Salas verdedigde in 2016 nog de kleuren van Tilburg. Met die Brabantse formatie promoveerde de voormalig Argentijns international dat seizoen ten koste van Schaerweijde naar de Hoofdklasse. Salas speelde het afgelopen seizoen voor het Spaanse Santander.

7/8/2019

De Australiër Damon Steffens (22) vervangt komend seizoen Gareth Furlong op de kop van de cirkel bij de mannen van Tilburg. Steffens speelt nu nog bij Victoria in de Australische competitie en vliegt daarna naar Brabant om zich bij de selectie van coach Jeroen Delmee te voegen. Steffens maakt deel uit van de selectie van Jong Australië. De verdediger hoopt door zijn ervaring bij Tilburg de komende jaren de stap te maken richting de hoofdmacht van de Kookaburras. Tilburg moest op zoek naar een nieuwe cornerman nadat Furlong onlangs had aangegeven dat hij meer prioriteit gaat geven aan zijn maatschappelijke carrière. ‘Ik vind het jammer dat we niet meer over Gareth kunnen beschikken. Maar ik heb Damon
diverse keren zien spelen en denk dat hij een meer dan prima vervanger is van Gareth’, aldus Jeroen
Delmée.

Damon Steffens

6/8/2019

De vrouwen van hdm hebben zich versterkt met de Engelse speelsters Flora Peel en Livy Paige. Daarnaast komt Eva van ‘t Hoog terug uit Amerika en schuift Jip Dicke door vanuit de jeugd. Isa van Spronsen vertrekt naar Klein Zwitserland en Julia Verschoor gaat in Spanje hockeyen.

6/8/2019

Carmen Wijsman maakt de overstap van SCHC naar Kampong. De 23-jarige verdediger stapte in 2015 over van hdm naar SCHC. Met het binnenhalen van Wijsman heeft Kampong de selectie voor volgend seizoen rond.

5/8/2019

Flip Wijsman is de nieuwe eerste doelman van Almere. De getalenteerde Wijsman was vorig seizoen tweede goalie achter Maurits Visser bij Bloemendaal. De achttienjarige doelverdediger van Nederlands Jongens A is door Pasha Gademan van Almere gevraagd eerste doelman bij Almere te worden. Bij de Flevolanders doet Youri Beck vanwege zijn maatschappelijke carrière een stapje terug. Dirk Jan Glas wordt de nieuwe tweede keeper bij Bloemendaal achter Visser. Glas is 25 jaar en heeft de afgelopen jaren gekeept bij HBS en Rood-Wit.

4/8/2019

Oranje-Rood heeft na de zeven speelsters die vorige week werden gepresenteerd ook Thirsa Kho aangetrokken. De 18-jarige middenvelder maakt de overstap van Nijmegen, waar ze op haar zestiende debuteerde in de Hoofdklasse. Afgelopen seizoen speelde Kho ook in Nederlands Meisjes A.

31/7/2019

De vrouwen van Kampong hebben het late vertrek van keepster Alexandra Heerbaart naar SCHC opgevangen door de Ierse keepster Ayeisha McFerran (23) te contracteren. McFerran heeft 88 interlands op haar naam staan en won verrassend zilver op het WK in Londen. Op dat toernooi werd ze uitgeroepen tot beste keepster van het toernooi. Ze heeft vier jaar gekeept voor de Louisville Cardinals in Amerika. Na het EK in Antwerpen sluit ze aan bij de Utrechtse club. Met de komst van McFerran beschikt Kampong nu over een Ierse keeper bij de mannen (David Harte) en bij de vrouwen.

Ook aanvalster Tessa Schoenaker (24) zal Kampong komen versterken en HIC verlaten. De hockeyster zou vorig jaar van het gedegradeerde Nijmegen naar Hurley gaan, maar door de komst van Roos Drost bij Hurley ging dat niet door. Toen zocht ze haar toevlucht bij HIC. Na een jaar bij promotieklasser HIC maakt ze nu de overstap naar Kampong, waar ze wordt herenigd met Michelle Simons, met wie ze vijf jaar samenspeelde bij Nijmegen.

29/7/2019

De vrouwen van Oranje-Rood vangen de leegloop van de selectie op met de komst van een Chileen, een Uruguayaan, een speelster uit de Promotieklasse, een speelster uit de Overgangsklasse en drie jeugdspeelsters.

Aanwinst Manuela Urroz (27) komt uit Chili en Manuela Vilar del Valle (25) uit Uruguay. Urroz is een aanvalster die overkomt van Royal Antwerp, waar ze vier jaar heeft gespeeld en afgelopen seizoen landskampioen van België mee werd. Ze heeft 187 interlands voor Chili gespeeld. Vilar heeft 68 caps voor Uruguay en speelde drie seizoenen in Argentinië.

Verder maakt Kim Janssens (19) van promotieklasser Push de overstap naar Oranje-Rood. Middenveldster Floortje Maas (24), opgeleid door Oranje Zwart, keert terug bij OR na een avontuur bij HC Eindhoven in de Overgangsklasse. Uit de jeugd schuiven Vivi­enne Peters (17), Daphne Nikkels (18) en Juul van der Velden (18) door.

29/7/2019

Aanvalster Alma Fenne (26) verruilt Pinoké voor Kampong. Fenne: ‘De openheid van de meiden en de topsportcultuur binnen Kampong spraken me vanaf het eerste moment aan. Ik kijk er dan ook naar uit om me hier als speler verder te ontwikkelen en zo van waarde te zijn voor het team.’

Alma Fenne.

23/7/2019

HGC heeft verrassend twee Indiase hockeyers aangetrokken. Het zijn aanvallende middenvelder Devindar Walmiki (27) en verdedigende middenvelder Harjeet Singh (23). Verrassend omdat er al een tijdje geen Indiase hockeyers in de Hoofdklasse spelen. De Indiase legende Sardar Singh was jaren geleden actief bij Bloemendaal.

Beide Indiase versterkingen spelen al jaren niet meer vast in het nationale team. Walmiki was wel actief op de Olympische Spelen in Rio en speelde 52 interlands. Harjeet Singh was aanvoerder van Jong India dat in 2016 wereldkampioen werd bij het Jeugd WK (foto). Over hem is de Bollywood-film ‘Harjeeta’ gemaakt. Hij speelde tot nu toe 48 caps, maar raakte de laatste jaren uit beeld bij de nationale ploeg. HGC-coach Paul van Ass was bondscoach van India en heeft zodoende goede Indiase contacten.

HGC zag na een succesvol seizoen waarin het de play-offs haalde en een EHL-ticket greep, grote namen als Ashley Jackson, Max Plennevaux en Tanguy Cosyns na één jaar dienst alweer vertrekken en trok eerder onder andere de Argentijn Maico Casella aan. Hieronder de trailer van de film over Harjeet Singh.

19/7/2019

Aanvaller Joep de Natris (24) van Tilburg keert terug op het oude nest, meldt het Eindhovens Dagblad. Hij zal komend seizoen voor Oranje-Rood uitkomen. Eerder maakte hij in 2011 al minuten voor de Eindhovense formatie, toen nog onder de naam Oranje-Zwart.

12/7/2019

Pinoké versterkt zich voor komend seizoen met Argentijns international Agus Bugallo en met Niek Merkus, die de afgelopen jaren voor Amsterdam speelde. Bugallo wordt naast Agustin Mazzilli en Martin Ferreiro de derde Argentijn bij de Steekneuzen. De 24-jarige aanvallende middenvelder speelde 54 caps, maakte deel uit van de meest recente WK-selectie en is voormalig aanvoerder van Jong Argentinië.

Commissaris tophockey Michiel Hilders over de nieuwe aanwinsten: ‘Agus voegt extra kwaliteit toe aan het team, noodzakelijk in ons streven om uitdrukkelijk richting ‘linkerrijtje’ te kijken. Bovendien brengt hij de nodige internationale ervaring mee, waar onze talentvolle jongere spelers zich aan kunnen optrekken. De komst van Niek maakt onze selectie sterker en breder. Hij kan zowel in de laatste lijn als op het middenveld uitstekend uit de voeten. Niek en Agus zorgen er – net als aanwinsten Bram Weers, Martin Ferreiro en de teruggekeerde Dennis Warmerdam – voor dat het basisniveau in onze selectie flink omhoog gaat.’

Tegenover de komst van Bugallo en Ferreiro staat het vertrek van Jake Smith en Marcus Child. Beide Nieuw-Zeelanders gaan zich voorbereiden op Olympische kwalificatie. Met het doorschuiven van talent Joep Troost uit de eigen jeugd is de selectie compleet.

11/7/2019

HGC versterkt zich met de Argentijn Maico Casella. De 22-jarige aanvaller speelde voorheen bij San Fernando, in Buenos Aires. Hij debuteerde in 2015 in Jong Argentinië. In 2016 won Argentinië het Pan American Junior Championship in Toronto. Casella scoorde 18 maal. Vanaf  2017 maakt hij deel uit van het nationale team. Hij heeft 49 caps.

Casella is de zesde versterking voor de ploeg van Paul van Ass. Eerder sloten ook Noud Stikkelorum (eigen jeugd), Thomas Vis (SCHC), Vincent Langenhuijsen (Tilburg), Floris de Bie (Kampong) en Hidde van Hoek (Laren) aan. Er vertrokken ook zes spelers bij de ploeg uit Wassenaar: Ashley Jackson, Maxime Plennevaux, Tanguy Cosyns, Olivier van Tongeren en Roderick Standaart.

Keepster Alexandra Heerbaart verruilt Kampong voort SCHC. Foto: Koen Suyk

10/7/2019

Alexandra Heerbaart verruilt Kampong voor SCHC. De goalie vervangt in de selectie beoogd eerste keepster Roos Knijff, die de afgelopen jaren werd klaargestoomd om Maddie Hinch op te volgen, maar door een zware knieblessure maandenlang niet inzetbaar is. Daarnaast kiest ook Fabiënne Roosen ervoor haar loopbaan te vervolgen bij Stichtsche. Zij komt over van Laren, dat financiële problemen heeft.

Alexandra Heerbaart: ‘Natuurlijk leef ik erg mee met Roos, dit is verschrikkelijk. Om je plek op deze manier te verliezen is voor een topsporter natuurlijk het allerergste. Hopelijk gaat de revalidatie meevallen. Persoonlijk ben ik natuurlijk erg blij dat mij de kans geboden wordt om met dit topteam te mogen spelen en te gaan strijden om de landstitel. Uiteindelijk is dat wat ik wil als sporter, het hoogst mogelijke bereiken. Ik heb bij Kampong een mooie en leerzame tijd gehad waar ik de club heel dankbaar voor ben.’

Bestuurslid tophockey Willem Boot: ‘We vonden het belangrijk om na het wegvallen van Roos de selectie te versterken met een talentvolle hoofdklassekeepster met internationale ervaring en we zijn dan ook blij dat we Alexandra aan ons hebben kunnen binden. Hetzelfde geldt voor een ervaren speelster als Fabienne.’

Door het aantrekken van Heerbaart krijgt de van Klein Zwitserland overgenomen Marsha Zwezereijn komend seizoen de rol van tweede keepster.

Fabienne Roosen ziet de overgang naar SCHC als een sportieve stap vooruit. ‘Ik wil me graag verder ontwikkelen en weer play-offs spelen; maar ook de speelstijl van Stichtsche spreekt mij zeer aan. Ik kijk ernaar uit om met deze meiden te spelen.’

De selectie van SCHC wordt verder versterkt met Mariëtte Boot en Elsemieke Zandee die overkomen vanuit de eigen jeugd. Beide speelsters maakten het vorige seizoen al regelmatig deel uit van de wedstrijdselectie.

Fabienne Roosen.

3/7/2019

De dames van Amsterdam hebben zich versterkt met Sabine Plönissen. De 24-jarige verdediger komt over van Hurley, doorliep alle nationale jeugdselecties en brengt de nodige Hoofdklasse-ervaring met zich mee. De landskampioen voegt verder Joy Haarman toe aan de selectie van trainer/coach Robert Tigges. De fysiek sterke Haarman, die zich momenteel met Nederlands A voorbereidt op het zeslandentoernooi, stroomt door uit de eigen jeugd

Oliver Polkamp maakt de overstap van Hurley naar Bloemendaal. Met de ploeg uit het Amsterdamse Bos werd de 32-jarige verdediger afgelopen seizoen kampioen in de Promotieklasse. Eerder speelde de voormalig international zeven seizoenen voor Rotterdam, waarmee Polkamp in 2013 de landstitel veroverde.

‘Toen Oliver zijn interesse kenbaar maakte zijn we om de tafel gaan zitten. Hij heeft ons overtuigd van de drive en ambitie die hij nog heeft om op topniveau in ons team te spelen’, zegt bestuurslid Pepijn Post op de website van Bloemendaal.

Eerder trok de landskampioen Caspar van Dijk aan. De 22-jarige middenvelder komt over van Amsterdam. Vanuit de eigen jeugd stroomt Kiet Citroen door naar het vaandelteam van Bloemendaal. David Luijckx verlaat Bloemendaal en gaat spelen bij HBS.

2/7/2019

Amsterdam versterkt zich met Floris Middendorp (18). De speler van Jong Oranje komt over van Hattem en heeft een meerjarig contract bij de club getekend. Coach Santi Freixa is blij met de nieuwe aanwinst. ‘We zijn al langere tijd in gesprek met Floris en vinden hem bij uitstek een speler die past bij het aanvallende en creatieve DNA van Amsterdam. Een jong talent met grote kwaliteiten, waarin wij heel erg geloven.’

Middendorp is na Johannes Mooij, Tanguy Cosyns, Brent van Bijnen, Teun Kropholler en Ties Klinkhamer de zesde nieuwe speler bij Amsterdam. Tevens zal A-junior Wout Kooijman doorschuiven vanuit de eigen jeugd. De contracten van Mirco Pruyser (29), Valentin Verga (29) en Billy Bakker (30) zijn met twee jaar verlengd. Fergus Kavanagh (34) en Justin Reid-Ross (32) hebben voor een jaar bijgetekend.

Op dit moment zijn Jan-Willem Buissant (gestopt), Casper Horn (Spanje), Caspar van Dijk (Bloemendaal), Charlie Plomp (SCHC), Idse Luirink (nnb) en Jan de Wijkerslooth (Schaerweijde) vertrokken bij Amsterdam.

 

27/6/2019

HGC versterkt zich komend seizoen met een vijftal nieuwe namen. Noud Stikkelorum (eigen jeugd), Thomas Vis (SCHC), Vincent Langenhuijsen (Tilburg), Floris de Bie (Kampong) en Hidde van Hoek (tweede keeper, komt over van Laren) komen de selectie van Paul van Ass versterken. Willem Rath, Tijmen Piket, Pelle Vos, Siem Schoenaker, Floris van der Kroon en Karst Timmer hebben hun contract bij de club uit Wassenaar verlengd.

De ploeg neemt afscheid van een aantal namen. Dick Möhlmann (stopt), Ashley Jackson (terug naar Engeland), Maxime Plenneveaux (Royal Léopold), Tanguy Cosyns (Amsterdam), Olivier van Tongeren (Victoria) en Roderick Standaart (stopt met hockey op topniveau).

26/6/2019

Sterre Deetman (23) keert na een seizoen in Spanje terug bij de dames van Pinoké. De spits speelde twee seizoenen geleden een belangrijke rol bij de terugkeer naar de Hoofdklasse. Ook Djoeke Vogel (22) sluit na een kruisbandblessure weer aan. Kiki Rozemeijer (18) is de laatste versterking. Zij keert terug uit de Verenigde Staten en speelde voorheen bij Bloemendaal.

‘Met de terugkeer van Sterre en Djoeke krijgt de voorste linie onmiskenbaar meer stootkracht. En Rozemeijer staat te boek als zeer getalenteerd, dus vanzelfsprekend zijn wij blij dat ze voor Pinoké heeft gekozen’, aldus commissaris tophockey Frans Dirk Passer.

 

Opnieuw kondigt SCHC in het AD het vertrek aan van een aantal spelers. Nadat de ploeg degradeerde uit de Hoofdklasse staat de teller van vertrekkende spelers inmiddels op tien. Daan Dullemeijer, Caspar Dobbelaar, Roderick Tam, Sebastiaan Molkenboer, Max Vergnes en Joppe Boerstra kondigen hun vertrek aan.

Eerder lieten Thomas Vis (HGC), Brent van Binnen (Amsterdam), Bram Weers (Pinoké) en Vincent Spitaels (stopt) al weten niet verder te gaan bij de ploeg uit Bilthoven. De selectie wordt aangevuld met jonge talenten. Tot dusver acht nieuwe namen: Charlie Plomp (Amsterdam), Berend van Langeveld (Zwart-Wit), Maarten Bruisten (Phoenix), Jelmer Uildriks (Groningen), Thomas Herwijn (Groningen), Tijn Brinkman (eigen jeugd), Mark Boot (eigen jeugd) en Douwe Lankhout (eigen jeugd).

 

25/6/2019

De Belgisch international Tanguy Cosyns stapt over naar Amsterdam. Cosyns komt over van HGC, waar hij zijn eerste seizoen speelde in de Nederlandse Hoofdklasse. De belg tekent een contract voor een jaar, met een optie op nog een jaar. ‘Als Amsterdam zijn we zeer verheugd dat Tanguy naar ons komt’, reageert bestuurslid tophockey Klaas Veering. ‘We hebben goede gesprekken gevoerd over de rol die hij binnen ons team kan vervullen. We zijn blij dat we zijn kwaliteiten aan de selectie mogen toevoegen.’

‘Na een zeer mooi eerste seizoen in Hoofdklasse ben ik vandaag heel blij en heel trots om voor Amsterdam te gaan spelen’, is de reactie van Cosyns. ‘Ik volg de ploeg van Amsterdam al een hele tijd. Wij zullen een heel sterk team hebben en om volgend seizoen de 22ste landstitel binnen te halen.’

Thibeau Stockbroekx tekent voor twee seizoenen bij de mannen van Oranje-Rood. De 18-jarige spits is Belgisch jeugdinternational en komt over van Royal Antwerp. Coach Robert van der Horst is blij met de aanwinst: ‘Hij is jong en heeft een hoog ambitieniveau en dat past perfect bij de ambitie van onze groep.’

24/6/2019

Tilburg versterkt zich met de Spanjaard Alfonso Moreno Pombo. De 28-jarige international komt over van het Belgische Leuven en speelde daarvoor bij Haverstehuder in Duitsland. Hij tekent voor een seizoen bij de Brabanders: ‘Ik ben blij dat ik aan kan sluiten bij een competitie van wereldklasse. Ik heb zin om met het team en Jeroen Delmée samen te gaan werken.’ De Tilburgers versterkten zich eerder nog met Jaïr van der Horst.

23/6/2019

Teun Kropholler speelt komend seizoen voor Amsterdam. De 20-jarige is afkomstig van Kampong. Kropholler heeft hiertoe zijn doorlopende verbintenis bij de Utrechtse club laten ontbinden. Als B-junior kwam Kropholler van Huizen naar Kampong. Afgelopen seizoen maakte de van origine middenvelder veel speelminuten als linksachter. Kampong schrijft op de clubwebsite de keuze van Kropholler ’te betreuren’.

21/6/2019

De 22 jarige Jaïr van der Horst heeft een tweejarig contract bij Tilburg getekend. Van der Horst speelde afgelopen seizoen in Spanje, nadat hij eerder voor Oranje Zwart en Nederlands Jongens A uitkwam. ‘Ik ben blij om het komende seizoen weer veel speelminuten te gaan maken op de Nederlandse velden. Mijn keuze is op HC Tilburg gevallen omdat ik onder de indruk ben van hun ambitie en denk nog veel te kunnen leren van Jeroen Delmée.’

Keeper Camille van Emstede heeft zijn contract bij Tilburg met één jaar verlengd.

19/6/2019

Lisa Lejeune (20) en Sophie Schlatmann (20) verkassen naar het naar de Hoofdklasse gepromoveerde HGC. Het tweetal maakt de overstap van Bloemendaal. Lejeune speelde een jaar voor Bloemendaal nadat zij ervoor in de VS voor James Madison University uitkwam. In de jeugd kwam ze al eerder uit voor HGC. Sophie Schlatmann is net klaar met haar opleiding op CIOS en kwam twee jaar uit voor Bloemendaal. Hiervoor speelde ze bij Laren en in haar jeugd voor Gooische.

Bram Weers verlaat SCHC en gaat naar Pinoké. Weers speelde drie seizoenen voor de ploeg uit Bilthoven. Weers tekent voor twee seizoenen. Eerder meldden de Steekneuzen al de komst van Argentijns international Martin Ferreiro en de comeback van Dennis Warmerdam.

‘We zoeken steeds naar de balans tussen talentvolle jeugd en spelers met ruimere bagage. Om die balans te borgen stond Bram stond al langere tijd op onze verlanglijst’, vertelt commissaris tophockey Michiel Hilders in een persbericht. ‘Met zijn komst worden we in aanvallend opzicht sterker en dat was na afgelopen seizoen een belangrijke doelstelling.’

Sam Steins Bisschop sluit aan bij de ploeg uit Bilthoven. De A-junior van Pinoké verkast komend seizoen naar SCHC.

18/6/2019

Carlijn Tukkers (18) verkast komend seizoen naar Kampong. De speelster van Jong Oranje kwam vorig seizoen nog uit voor Push, maar die ploeg degradeerde uit de Promotieklasse. Renée van Laarhoven verlengt haar contract bij de Utrechters. Tukkers laat in een persbericht weten: ‘Bij Kampong wil ik mij verder ontwikkelen en de spelersgroep hier spreekt mij erg aan. Ik denk dat ik veel kan leren van de internationals en ervaren speelsters als Malou, Renee en Margot’.

17/6/2019

Hurley heeft zich versterkt met strafcornerspecialist Lieke van Wijk (Laren), Melissa Pieters (Almere) en Yasmin Geerlings (Amsterdam).
Vanuit de jeugd zijn tevens Fleur Loomans, Fleur Hofman (Ned A), Daantje de Kruijff (Ned A) en Anne Ebbeling toegevoegd aan de selectie van Dames 1.
Patrick Bakker: ‘Het doel was om de basis van het team te behouden. Dat is gelukt. We zullen professioneel doorbouwen om onze ambities waar te maken.’

De dames van SCHC hebben keepster Marsha Zwezereijn van Klein Zwitserland aangetrokken. Ze wordt tweede keepster naast Roos Knijff. ‘Na het vertrek van Maddie Hinch waren we op zoek naar een jonge talentvolle keeper naast Roos’, stelt bestuurslid tophockey Willem Boot. Zwezereijn zegt over haar transfer: ‘Voor mij is dit weer een mooie stap hogerop. Ik ga mijn uiterste best doen om het vertrouwen van SCHC in mij waar te maken.’

14/6/2019

Valerie Magis en Fleur Broers spelen komend seizoen in België. Het duo, dat afkomstig is van Oranje-Rood, gaat spelen voor KHC Dragons. De 27-jarige Magis speelde 35 interlands voor Oranje. Ze won met Nederland brons op het EK van 2013 in Boom en zilver op het EK van 2015 in Londen. Tijdens de Champions Trophy van 2014 in Mendoza pakte Magis met de Oranje Dames brons. De 22-jarige Broers kwam eerder uit voor Jong Oranje.

13/6/2019

De dames van Pinoké versterken zich met Kiki van Wijk en Sian Keil. Van Wijk (24) komt over van Kampong, waar ze zeven seizoenen voor uitkwam. Keil (24) komt over van Den Bosch, waar ze de afgelopen zes jaar liefst vijf keer landskampioen werd.

‘Uiteraard zijn wij blij dat beide dames bewust voor Pinoké kiezen. Hun ambities en die van de club sluiten naadloos op elkaar aan’, aldus commissaris tophockey Frans Dirk Passer in een persbericht. ‘Naast hun hockeykwaliteiten én ervaring zijn beiden ook sterke persoonlijkheden, wat ongetwijfeld voor een betere balans en nieuwe dynamiek zorgt in de overwegend jonge selectie’.

De ploeg voegt ook drie jonge talenten toe aan de selectie. Anne Boer komt over van Den Bosch en Maria Steensma verruilt hdm voor de Steekneuzen. Beiden zijn jeugdinternational. Lizzy Ridder maakt de overstap vanuit de eigen A1.

12/6/2019

Michelle Fillet hockeyt komend seizoen bij Amsterdam. De 21-jarige aanvalster komt over van Kampong. De spits tekent een contract van twee jaar. ‘We zijn zeer blij met de komst van Michelle’, aldus coach Robert Tigges in een persbericht.  ‘Ze is een sterke spits en heeft een goede corner in huis. Ze is uit haar lichting een groot talent en bij Amsterdam kan ze zich verder ontwikkelen. Een goede aanvulling binnen de selectie van het team.’ 

12/6/2019

Maxime Plennevaux verlaat na een seizoen HGC. De aanvaller keert terug naar België en gaat spelen voor Royal Léopold. Voor die club speelde hij al zes jaar lang en daarvoor keert hij in het pre-olympisch seizoen terug.

‘Ik ga terug om me in alle rust te kunnen voorbereiden op toekomstige uitdagingen’, laat Plenneveaux, die momenteel vijftien selecties telt bij de Belgische nationale ploeg, in een reactie aan het Gazet van Antwerpen weten. ‘Léopold is één grote familie en ik voel me er erg goed. De verplaatsingen vanuit het buitenland begonnen te wegen en ik zocht een professionele structuur dichtbij huis om me nog beter op de sport te kunnen concentreren.’

11/6/2019

Thomas Vis verkast naar HGC. Strafcornerspecialist Vis degradeerde met SCHC uit de Hoofdklasse, maar blijft actief op het hoogste niveau. Vis werd topscorer van de ploeg met tien doelpunten, acht daarvan uit de strafcorner.

30/5/2019

Johannes Mooij (25) keert na een seizoen in Spanje terug naar Amsterdam. Mooij speelde voor zijn vertrek naar Barcelona al vijf seizoenen bij de hoofdstedelingen en groeide uit tot belangrijke verdediger. Mooij sloot voor FIH Pro League ook weer aan bij Oranje en heeft inmiddels vijf interlands achter zijn naam staan.

Mooij tekent een contract voor twee jaar. ‘Ik heb enorm veel zin om de komende jaren weer te strijden om de landstitel’, laat de aanwinst in een persbericht weten. De nieuwe coach van Amsterdam Santi Freixa is blij met zijn komst. ‘We zijn als club zeer verheugd dat Johannes weer voor ons gekozen heeft. We kunnen zijn verdedigende kwaliteiten en karakter goed gebruiken de komende jaren.’

21/5/2019

Luna Fokke van HGC maakt komend seizoen de overstap naar de dames van Kampong. De 18-jarige aanvalster is dit seizoen goed voor acht doelpunten in de Promotieklasse. HGC staat op dit moment tweede in de Promotieklasse, achter het al gepromoveerde Victoria. Fokke is naast speelster van HGC ook speelster bij Nederlands Meisjes A.

Nog meer nieuws uit Utrecht: Jutta van Crevel en Marieke van der Vis hebbenallebei hun contract bij de dames van Kampong verlengd.

17/5/2019

Hockeyclub Amsterdam beschikt vanaf aankomend seizoen over jeugdinternational Ties Klinkhamer. De 19-jarige Klinkhamer komt over van Laren, dat uitkomt in de Promotieklasse. Klinkhamer maakt op dit moment deel uit van de trainingsgroep van Jong Oranje, dat zich voorbereidt op het aankomende EK in Valencia. Naast Klinkhamer maakt ook Brent van Bijnen onderdeel uit van de trainingsgroep. Eerder werd al bekend dat hij aankomend seizoen de overstap zal maken van SCHC naar Amsterdam.

Klaas Veering, bestuurslid tophockey geeft aan dat Amsterdam altijd op zoek is naar jong, Nederlands talent. ‘Bij voorkeur uit de eigen jeugd, maar ook talentvolle spelers van buitenaf.’ Amsterdam is zeer verheugd met de komst van de jeugdinternationals. Beiden krijgen tijdens het volgende seizoen de ruimte om zich binnen het team verder te ontwikkelen.

14/5/2019

De mannen van Pinoké versterken zich komend seizoen met de Argentijns international Martin Ferreiro. De 21-jarige aanvaller speelde 25 caps, waarin hij 12 keer scoorde. ‘Martin geldt in Argentinië als een groot talent en heeft in de Pro League laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Met hem krijgen we meer aanvallende stootkracht’, laat commissaris tophockey Michiel Hilders weten in een persbericht.

Ander goed nieuws voor de Steekneuzen is dat de overeenkomsten met Alex Hendrikx, Jannis van Hattum, Morris de Vilder en Marlon Landbrug zijn verlengd.

7/5/2019

Senna Bombach (26) vertrekt na dit seizoen van hoofdklasser Hurley naar promotieklasser Tilburg. De Nijmeegse speelde een jaar voor de Amsterdamse club, nadat ze jarenlang de kleuren van Nijmegen verdedigde. Bij Tilburg wordt Bombach behalve speelster van Dames 1 ook trainer/coach van MA1. ‘Tilburg is een mooie, grote club. Ik krijg daar als  als trainer-coach én speelster de kans om verder te bouwen aan een weg richting de top. Die uitdaging wil ik graag aangaan’, zegt Bombach.

Senna Bombach namens Hurley in actie tegen Laren. Foto: Koen Suyk

Pien Dicke van hdm speelt volgend seizoen voor SCHC. hdm raakt ook Demi Lefranc en Dominique de Vries kwijt. Lefranc gaat een jaar reizen en De Vries gaat studeren in Madrid.

De 19-jarige Dicke, speelster van Jong Oranje, heeft bij SCHC getekend voor twee seizoenen. Dicke: ‘Ik ben erg blij met de kans die ik krijg om bij SCHC te gaan hockeyen. Stichstsche is een topteam met een aansprekende spelstijl die bij mij past. Ik hoop en verwacht dat ik me hier verder goed kan ontwikkelen.’

Willem Boot, bestuurslid tophockey SCHC: ‘Pien is een talentvolle speelster met scorend vermogen die heel gemotiveerd is om een volgende stap te zetten. Zij past goed bij onze groep van ervaren speelsters en jonge talenten.’

View this post on Instagram

Afgelopen zondag speelde deze toppers hun laatste thuiswedstrijd. Onze do gaat genieten en studeren in Madrid ☀️🇪🇸 #gracias #supermercado. Deem, bijna afgestuurd en heeft gekozen om een jaar te gaan reizen 🌴🐾🐍 #freekfonkdingen #enjoy. En dan onze Dicke (Pien) gaat volgend seizoen spelen voor SCHC. 💙”❤️” #kicksomeass #yougogirl We gaan deze meiden onwijs missen volgend seizoen, maaaaar…. volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Hurley D1, moedig deze meiden en de andere meiden nog 1 keer aan. 3x 15minuten rijden; als je het zo zegt ben je zo in Amsterdam 🏎 See you next week 💋 Later chickiesss ✌🏼 #aardappels #haagskwartiertje #goingstrong #tilburgdegekste #huh #gênant #keer10ongeveer #woestwoestennogiswoest #toppersvooraltijd #blauwhart #fitgirls #ouioui #dikke #ofdicke #lastigenaamook #whatarethose #fashionchickdo #wiegaatnudewarmingupdoen #error #gonnamissyouguys #kusjesvanjezusjes #houdoevoornu

A post shared by 🅗🅓🅜 🅓🅐🅜🅔🅢 ➊ (@hdmdames1) on

6/5/2019
Brent van Bijnen maakt de overstap van SCHC naar Amsterdam. De 17-jarige aanvaller verruilde afgelopen zomer Den Bosch voor Stichtsche. Van Bijnen, die al is opgeroepen voor Jong Oranje, miste vanwege een enkelblessure een groot deel van de tweede seizoenshelft. De spits kwam in dertien wedstrijden voor het gedegradeerde SCHC niet tot scoren.

Niet alleen Brent van Bijnen vertrekt bij SCHC ook Vincent Spitaels keert de club uit Bilthoven de rug toe. De 30-jarige Belg stopt met hockeyen. Spitaels kwam afgelopen zomer naar SCHC. Daarvoor speelde hij voor HIC en HGC.

Kampong nam afgelopen zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van Nina Notman en Georgina Oliva. Beide speelsters keren terug naar hun vaderland om zich met de nationale teams voor te bereiden op de Olympische Spelen. De Duitse Notman speelde drie seizoenen in Utrecht, een seizoen minder dan de Spaanse Oliva.

15/4/2019
Per ingang van het nieuwe seizoen maakt Frederique Derkx de overstap van SCHC naar HC Tilburg. Derkx speelde vier seizoenen voor de club uit Bilthoven en verlaat nu na tien jaar de Hoofdklasse. In de Promotieklasse komt ze bij Tilburg Dames 1 samen te spelen met haar zus Charlotte Derkx.

12/4/2019
Oranje-Rood heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. De Eindhovense club heeft de 18-jarige Jamie van Aart vastgelegd. De aanvaller komt over van promotieklasser Push. Daarvoor speelde Van Aart, die in het bezit is van zowel een Nederlands als een Belgisch paspoort, voor het KHC Dragons uit België. Bovendien speelde hij voor het Belgisch nationale jeugdteam.


123 Reacties

 1. jhlp

  Bob de voogd? Terrance pieters?

  1. Freekie

   De voogd was al eeuwen geleden bekend, net als dat Pieters ook een artikel aan zijn overstap gewijd had

  2. diewertje-l

   Ik mis het grote nieuws van yibbi Jansen

 2. fritsfransen

  Ben ik de enige die heel benieuwd is bij welke hoofdklasseclub Bob van Rongen volgend jaar onder contract staat?

  1. Hockeybal

   Met Bob van Rongen heb je goud in handen. Deze groeibriljant kan nog makkelijk 5 jaar mee. Bob van Rongen is de korste weg naar de Play Offs.

  2. conegut

   Sorry, Wie ?

 3. Hockeybal

  Bob van Rongen, motor achter stuntploeg Alphen aan de Rijn. Hij valt het beste te omschrijven als een Hybride van Teun de Nooijer en de chinese muur. Fluwelen techniek maar verdedigend ook bikkelhard.

 4. Bennie24

  Lokale ondernemers trekken massaal de portemonnee om Van Rongen te behouden voor de lokale trots. Er moet diep in de buidel worden getast om deze jongen los te weken. Persoonlijk denk ik aan Bloemendaal, die hiervoor voldoende financiële middelen hiervoor hebben. Om deze reden vallen HGC en Rotterdam af. Van Rongen past prima in het rijtje Van Doren en Fuchs en zou een waardige opvolger zijn voor Stockbroekx.

  1. fritsfransen

   @Bennie24 weet jij hoe lang van Rongen nog vastligt in Alphen? Kan me voorstellen dat er destijds een ontsnappingsclausule in z’n contract is opgenomen. Zo niet, dan zie ik zelfs Bloemendaal niet zo’n smak geld neerleggen.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Koopklup Kampong was ons voor helaas 😤

 5. fritsfransen

  Package deal van Rongen-Posthuma zie ik ook zomaar voor me. Die twee vormen samen een fantastische tandem en het zou toch mooi zijn als ze gezamenlijk richting Bloemendaal vertrekken. Nogmaals, ik heb geen idee hoe lang zij nog onder contract staan in Alphen en of dit dus enigszins realistisch is. Tijd zal het leren.

 6. janine-bijlsma

  Bedoelen jullie niet Rob van Bongen?! Prachtige speler. Ik hoor dat hij samen met Tabbert-Jan Van Rietdonck Naar Bloemendaal gaat idd.

  1. fritsfransen

   Deze 2 namen zeggen me eerlijk gezegd niet veel. Wat voor type spelers zijn Rob en TJ? Ik juich het toe dat ook Bloemendaal inzet op talent van eigen bodem (er even vanuitgaande dat Rob en TJ van Nederlandse komaf zijn). Uiteindelijk plukken ‘we’ daar ook internationaal de vruchten van.

 7. Bennie24

  Onder coach Groenveld heeft Van Rongen vleugels gekregen. Dit is binnen de bestuurskamer van Alphen niet onopgemerkt gebleven. Er is hen veel aan gelegen het goudhaantje voor de lokale HC te behouden. Aan het einde van volgend seizoen loopt zijn contract af en er gaan geluiden dat Van Rongen een contract voor het leven is aangeboden. Helaas verlopen deze gesprekken niet bepaald vlot. Ik zit dicht op het vuur en weet dat er kapers op de kust zijn...

 8. Hockeybal

  Ik denk dat als van Rongen vertrekt een exodus niet uit te sluiten is. Dan zie ik topscorer Maarten Spillenaar ook vertrekken. Het is wel te hopen dat de nieuwe club van Spillenaar een groot budget heeft voor materialen, want er zullen met de komst van Spillenaar aardig wat doelnetten versleten worden.

  1. fritsfransen

   Maarten ‘de spijker’ Spillenaar zie ik ook snel een stap maken. Backhand en forehand zijn prima, maar zijn usp is wat mij betreft toch z’n fingerspitzengefühl in de cirkel. Een kwaliteit die je sinds het pensioen van Iding niet vaak meer ziet. De hand van Groeneveld??

 9. floppieenteun

  Van Rongen, TJ en Spillenaar zijn rond met Kampong. Keuze ging tussen RW Koln en Kampong. Heb helaas geen bron.

  1. hw

   Over welke sport gaat dit?

 10. Hockeybal

  Er is ook meer dan terechte interesse in de gehele verdediging van Alphen...als we in 1953 de verdediging van Alphen op de dijken hadden gezet was er geen druppel water ons land binnen gekomen... Daar komt helemaal niets of niemand doorheen.

 11. jobe

  Hahaha. Grappig zijn ze wel in Alphen! Weinig intelligentie, wel veel humor.

 12. Hockeyfeest

  Solide transfer van Bombach. Gaan ze in Tilburg in beide functies veel plezier van hebben. Op termijn coach van Nijmegen? Zou een stunt zijn. Pien Dicke zo beter in de kijker. Topper in de dop. Ik hoop dat ze bij SCHC voldoende ruimte krijgt om zelf tot haar recht te komen.

 13. bob-krulvis

  Amsterdam en OR mogen nog wel wat zwaargewichten aantrekken willen zij volgend seizoen een rol van betekenis spelen. De Geus naar Amsterdam is in ieder geval een stap in de juiste richting. Goeie keuze van Dicke met oog op haar toekomst.

 14. gaston-orozco

  Alleen mijn mening, maar ik denk dat transfers als Dicke naar schc slecht zijn voor hk-competitie. Zeer getalenteerd maar nog niet internationaal. HDM is haar jeugdclub en ze spelen in hk. Balen voor HDM.

 15. PeterMontijn

  Tja, zo gaat dat. Bij de mannen worden de talenten steevast weggekocht door koopclub Bloemendaal

 16. hickey-family

  Toch mooi dat alphen 🙈 al bijna “2e klasse kampioen”

 17. pacoh

  Hockey.nl kunnen jullie hiervoor een nieuwe topic starten. Reageren heeft geen zin na al die Alphen onzin. Dit zijn transfers die niet in een rijtje thuis horen. Of hebben jullie het te druk met de pro league?

  1. conegut

   Je kunt naar beneden scrollen ? Ik zie het probleem niet.

 18. jhlp

  Leegloop bij Kampong D1

 19. lynnBosman

  Keil kwam bij DB de laatste 2 jaar amper aan spelen toe (mn in play offs) dus begrijpelijk. Kampong houdt wenig over,.. Wat doen Phennickx en Nunnink?

 20. rancoburgzorg

  Geld is weg bij het vrouwenhockey bij de meeste clubs zo lijkt het. Valérie Magis gaat nu zelfs naar de Dragons in Antwerpen. Belgische clubs betalen mannen steeds beter. Dus Plennevaux weer terug. Blijft Van Dooren?

 21. sapi

  Leegloop bij OR?

 22. robvisser

  Oranje-Rood is in een klap alle SC specialisten kwijt. Yibbi werd veel te vaak overgeslagen door de coach en nu vertrekt Magis ook nog. Het wordt er niet makkelijker op voor Oranje-Rood.

  1. circlestorm69

   De vraag is wat Nunnink nu gaat doen....

 23. Charly Staal

  Succes Marsha 😃

 24. gaston-orozco

  Enkele zeer bizarre transfers. Yibbi Jansen naar SCHC waar ze al de sleeppush van CvM hebben. Dan Hurley hebben Van Wijk (die een relatief arme verdediger is) wanneer ze al het kanon Gitte Michels hebben (beste sleeppush in hk). Ook Magis vertrekt naar België wanneer OR zogenaamd een titelwinnend team bouwt. En waarom zou Pinoke een middelmatige Sian Keil ondertekenen? Ervaren Kiki van Wijk is een solide aanvulling maar Kiel voegt niets toe dat ze al uit hun eigen jeugd hebben. Het is tenminste interessant!

 25. Fanvanhockey

  Leegloop bij OR en Laren. Strijd om plek 4 ligt helemaal open. Wat is er in Laren en Eindhoven aan de hand?

  1. pjklaassen

   Geldnood

 26. marijeknuvers

  Wat een enorm gewissel in het dameshockey. Wat moet dat in een postolympisch jaar dan wel niet worden?

 27. lynnBosman

  ^ denk je dat het iets uitmaakt voor DB, AMS SCHC? Die drie steken al jaren er met kop en schouders bovenuit Voor mij is de grote vraag of Nunnink en Phennickx wel blijven en DB moet toch wel gaan aantrekken? Niet zozeer vanwege Keil, maar misten toch naar mijn mening een killerspits zoals Ams en SCHC die wel hebben. Mbt Jansen naar SCHC, puur vanuit Jansens oogpunt: misschien wist ze dat meerdere vertrokken en aangezien haar veldspel nog volop in ontwikkeling is, kan ik me voorstellen dat ze dit wil doen bij een sterke ploeg.

  1. sapi

   Is ook mijn mening, een goede spits bij DB erbij. AMS heeft er meerdere op dit moment, SCHC heeft er ook 2.

 28. rancoburgzorg

  Geerlings heeft het niet gered bij Amsterdam??

 29. marijeknuvers

  LynnBosman: Eens, maar Den Bosch heeft geen "echte spits" vriendelijk team. Welten en Matla gaan meestal voor eigen kansen en een spits wordt niet of slecht bediend. Bovendien heerst er een hiërarchie die nieuwelingen doorgaans weinig ruimte geeft. Een spits functioneert alleen als hem of haar wat gegund wordt. Als ik spits was zou ik niet naar Den Bosch gaan.

  1. robboomsma

   Hoeft ook geen spits voor terug te komen toch?😉

 30. rancoburgzorg

  Veel binnenlandse transfers. Opvallend. Als we naar Belgie kijken zien we een ander beeld. Heel veel buitenlanders worden daar gehaald momenteel. (toegegeven, daar heb je nauwelijks de visa problemen die een land als NL heeft). Voorbeeld: Promovendus Herakles (Lier) dames haalt voorlopig even 5 buitenlandse speelsters op. Ailin Oviedo (international voor Italie), Anna Reynolds (UK), Paula Portugal (Spanje) , Nonna Lopez-Llauder (Spanje) , Cinda Sosa (Argentinie)

  1. rdownunder

   Gepromoveerd?

 31. gaston-orozco

  Niet om arrogant te zijn, maar geen van die spelers zou goed genoeg zijn voor HK-clubs. Realistisch gezien zouden alleen ervaren top internationals gewild zijn bij clubs in de HK. En de meeste van die spelers zijn niet beschikbaar omdat het een pre-OS jaar.

 32. pjklaassen

  Is er geen betere keeper in het zuiden van het land dan emstede? Bedoel leuke vent en prima keeper maar niet werelds

  1. staneidel

   Gewoon een goede keeper naar mijn mening

 33. hansb

  Prima keeper Wie anders daar in de goal??

  1. pjklaassen

   Zeg ook prima keeper maar niet beslissend

 34. MIck

  Als hij beslissend was geweest had hij ook niet bij Tilburg gezeten.

 35. kcinna

  Indien een keepster dit jaar een buitenlands avontuur aan wil gaan...: het damesteam van HC Charcot in Lyon zoekt nog iemand! Spelen hoogste competitie van Frankrijk in de zaal, op het veld net het niveau daaronder (dit jaar voor het eerst op veld gespeeld en dus direct gepromoveerd). Leuke, gezellige en jonge club - mix jong en oud en verschillende nationaliteiten... eigen kok en zelfgebrouwen bier... goede universiteiten... wat zoek je nog meer? 😊 Meer info op annick_63@yahoo.fr

 36. Hockey04

  Interessant om het als kampong 'te betreuren' terwijl ze in 2 jaar 3 concurrerende spelers van zijn leeftijd op zijn positie halen (de Vilder, Pieters, de Geus). En dan tel ik Lageman die ook op zijn positie kan spelen nog niet eens mee. Het is hier niet zo populair om te zeggen, maar zo kom je wel redelijk over als een 'koopclub', al is Kropholler ook weer niet echt helemaal eigen jeugd.

 37. haags-hopje

  Hiebendaal, Van Kan, Schut, Cosyns.... Misschien moet Amsterdam eens iemand van HGC halen?

  1. conegut

   Hahahahaha dat vind ik grappig. Maar wacht even. Amsterdam heeft behoorlijk wat nieuwe jongens: - Cosyns - kropholler - Mooij - klinkhamer - van Bijnen Ik vraag mij nu af wie daar allemaal vertrekt ? - buissant - verga ??? - ....??

 38. Fanvanhockey

  Verga weg bij Amsterdam?

 39. robbertsmit

  Jackson, Cosyns, Plennevaux weg, Thomas Vis van SCHC komend. HGC moet ook nog even aan de bak.

 40. mickh

  Lekker die heren van SCHC; eerst even met zijn allen degraderen en dan `en masse` de tent verlaten. Een gotspe.

  1. popov0702

   Ja dat zal niet meevallen. Eerst maar eens handhaven in de promotieklasse

  2. conegut

   Het lag natuurlijk niet aan die spelers. Ha Ha ! Ze zaten met zijn allen op de stichtse hooiberg een sigaret te roken, staat opeens de hele stapel in brand. Snel verlaten de heren het terrein, komen de boer tegen die natuurlijk woedend is. De boer vraagt wie dit gedaan heeft, waarop iedereen reageert “Ik niet, één van hen!” SCHC kan helaas weer opnieuw beginnen. Zonde.

 41. papi1234

  En in de zaal mag schc ook nog Europa in dat gaat niets worden.

 42. bob-krulvis

  Hoop voor HGC dat er nog wat beters bij komt dan dit

  1. vakantie

   Dat heb ik vorig jaar ook gelezen over o.a Jackson en Tanaka..

 43. gaston-orozco

  Gebrek aan internationale spelers als gevolg van het pre-OS-jaar. Maar het komt wel goed voor HGC. Ze zullen hun geld sparen en een jaar wachten en het dan uitgeven. Het zal volgend jaar echter een middelmatig jaar worden. Ook is Schc volgend jaar tweede in de Europese zaal vanwege het debacle in Amsterdam dit seizoen.

  1. Toon Janssen

   Heerlijk zo een pre-olympisch jaar. Iedereen naar huis en hier ruimte voor talent van eigen bodem. Dat daarna weer plaats mag maken😉

 44. luchtisblauwgrasisgroen

  ‘Enfant terrible’ Polkamp naar Bloemendaal - mooie aanvulling die voor meer strijd zal zorgen. Caspar van Dijk ook prima aanvulling. Kampong is er met Pieters en de Geus wel meer op voor uit gegaan, zal spannend worden volgend jaar!

  1. Toon Janssen

   Kopen is ook n kunst😉

 45. sapi

  Volgens mij is bij de dames alleen DB niets koopt, alleen 1 persoon laat gaan. Ben benieuwd of dat wijs is voor de toekomst. Alleen jonkies erbij van de A.

  1. robboomsma

   Dat is tot dusver nog onbekend...

 46. Sjang Fijen

  Lynn Bosmann, ergens op de helft van deze 73 commentaren !, vroeg Lynn zich af " en wat doen Phennickx en Nunnink ?' Tja, ik zou het niet weten, hoewel ik voor een van deze twee wel een fraai plekje kan bedenken in Brabant. Fijne vakantie allen...........Sjang

 47. conegut

  Amsterdam is goed de bezem door de selectie aan het halen zeg. 6 man weg en 7 man erin. Verwacht dat er dus nog 1 speler weggaat ??? Ben benieuwd welke..

 48. conegut

  Kampong en Laren misschien wel de voornaamste kandidaten voor halverwege rechterrijtje.

 49. Runa Honig

  Ik vind dit een onoverzichtelijk overzicht redactie!

 50. gerrit-v

  Alecto Ja1 speelde vorig jaar mee in de film over Harjeet

 51. robbertsmit

  De Katwijk Ultras verwelkomen uiteraard deze vrolijke HGC transferberichten, temeer zij niet gebonden zijn aan de daarmee gepaard gaande contributieverhogingen. Desalniettemin mensen, wat de Indiërs ook mogen zeggen: there is only one God. En die speelt dit jaar helaas bij een of ander k*t club in Engeland. Omdat hij zonodig zevende wil worden bij de OS in Tokyo.

  1. conegut

   Een 7e plek op de os, daarmee altijd nog hoger dan Nederland.

 52. pjklaassen

  Geen Nederlands keeper talent voor kampong?

  1. jonathan

   Koopclub?????

  2. peterrr

   Die mening was ik ook al. Probleem is dat door de ons kent ons cultuur binnen het hockey niet wordt uitgekeken naar ander Nederlands talent.

 53. hansb

  Beste keepster 🤔🤔🤔dat is meestal de verliezende keeper of keepster 🤣🤣

 54. mark-j

  Wat een waanzin van Kampong om een keepster uit Ierland te halen. Wat een slechte scouting bij Kampong. Wordt er gedurende het seizoen niet bij de A meiden , overgangsklasse of promotieklasse gekeken ? Dan heb ik het niet eens over opleiden in je eigen jeugd , er zijn zat goede Nederlandse meiden . Een dikke min van Kampong naar de Nederlandse jeugd en jonge dames waar genoeg potentie is ! Gemiste kans .....

 55. robvisser

  Goede zet van Kampong. Ayeisha McFerran is een topper en was niet voor niks de beste keepster op het afgelopen WK. Knap om haar op zo korte termijn, na het vertrek van Heerbaart, te strikken. Ze zal beslist toegevoegde waarde hebben, een uitstekende aanwinst.

 56. mark-j

  @RobV ik stel de kwaliteiten van McFerran absoluut niet ter discussie maar wat mij betreft loopt er genoeg talent in NL rond op de velden. Beter opleiden en eigen jeugd kansen geven ook als een speler/speelster plotseling wegvalt . De uitgaven aan buitenlandse spelers/speelsters kan veel beter in de jeugd gedaan worden.

 57. Boearco

  Die coach van Kampong zou toch wel wat moeten weten over keepers. Maar helaas, hij heeft niet verder gekeken dan zijn neus lang is. Overigens wel een beetje onzinnig Kampong een koopclub te noemen. Zullen we het eens over al die clubs in Zuid Holland hebben die het ene naar het andere kind benaderen. En daarmee hockey in de regio slopen. En dan roepen dat ze een geweldige jeugdopleiding hebben.

 58. femkesophie

  Hoe zit het eigenlijk met de jeugdspelers van Rotterdam? Gaan er nog jongens van de A door naar Heren 1?

 59. mark-j

  Almere doet wel zijn huiswerk door jong talent een kans te geven door Flip Wijsman in het goal te zetten van Almere Heren 1. Het kan dus wel met de juiste scouting en visie van een club. Lef getoond in Almere !

 60. gaston-orozco

  Almere is degradatiekandidaat. Kampong heeft hogere ambities (en budget). Appels en peren vergelijken. Ik betwijfel of er een tweede keeper in hoofdklasse of promotieklasse is die vergelijkbaar is met Herbaart of McFerran.

  1. Boearco

   Meer dan genoeg

  2. slbal

   Zoë van de Barselaar van Amsterdam

 61. mark-j

  @g-hockeyfan Wat mij betreft onzin . We hebben genoeg , nee meer dan genoeg talent in Nederland. Je moet ze alleen wel de kans geven . Waarom staat NL al tientallen jaren aan de wereldtop ? En dan moeten we spelers uit Ierland halen ? Almere heeft het gewoon goed gedaan door talent (Wijsman) een kans te geven . Ook in promotieklasse en jeugd was zat meiden keepers talent aanwezig ! Je moet alleen wel vertrouwen en lef hebben.

 62. gaston-orozco

  Als vd Barselaar (of een andere beschikbare keepster) goed genoeg werd geacht om voor te spelen Kampong dames, ze zouden zijn gestolen door SCHC toen Knijff gewond was geblessured. Belachelijk om te beweren dat een 18-jarige zonder ervaring is beter dan Herbaart of McFerran. Misschien over een paar jaar. Kampong heeft volgend seizoen genoeg problemen zonder zich zorgen te maken over ondermaatse keeper.

 63. pjklaassen

  Dit zorgt alleen maar voor grotere verschillen tussen Nederlandse talenten bij de dames. Talenten krijgen niet of nauwelijks de kans op hoogniveau te spelen dus als straks Veenendaal, koning, Remmerswaal en heerbaart de pensioen leeftijd hebben kan er zo maar eens Eem gat ontstaan. Zie stockmann en daarna de moeite tot top keeper bij de mannen.

 64. pjklaassen

  Oh en bijna vergeten Flip heel veel succes het is je gegund!

 65. Het Muurtje

  Hoe staat het met de de club van Groeneveld en zijn talenten van eigen bodem, Van Rongen is gespot op de Roggewoning en naar verluidt is Spillenaar wat noordelijker gespot om de transfer periode voor wat opschudding te zorgen. Groeneveld zelf is ook al aardig op pad om wat nieuw talent te score op de transfer markt.

  1. fritsfransen

   Van Rongen zou een zeer welkome kwaliteitsinjectie zijn voor de selectie van Paul van Ass. Geef het een paar weken en niemand in Wassenaar heeft het nog over Jackson, maar over Bob van Rongen. Jonge, complete middenvelder die zich uit de Alphense klei op kan werken tot het walhalla wat de hoofdklasse heet. EK komt nog te vroeg, maar OS 2020 lijkt mij zeker haalbaar. Een centraal duo Spillenaar - van Doren zie ik zeker voor me. 2 spelers die elkaar goed aanvullen. Het is een tijdje stil geweest rond de Alphense machine van Groenveld. Benieuwd hoe dit tactisch meesterbrein het gemis van 2 steunpilaren op gaat vangen. @het muurtje. Weet jij of de Duitse interesse voor Posthuma ooit nog concreet is geworden?

  2. Het Muurtje

   @fritsfransen, het schijnt dat Groeneveld zijn Young Talent Posthuma niet zomaar laat vertrekken. De Duitse scouts zijn overigens al wel gespot op de terrassen van Alphen! Wat zal het worden? Een ware leegloop van Alphen of gaat Groeneveld nog een tactische kaart spelen? Over Groeneveld gesproken; na het succes van afgelopen seizoen, staat hij zelf ook nog op de nominatie voor een transfer?! Welke club wil er nou geen tactisch meesterbrein?

 66. mark-j

  En HDM doet ook weer mee aan de waan van de dag door 2 Engelse speelsters te halen.... Wat een beleid zo langzamerhand in Nederland hockeyland om al die buitenlanders te halen terwijl er genoeg kwaliteit op de velden rondloopt. Straks kunnen de contributies weer verhoogd worden... Chapeau!

  1. frans91

   Domme opmerking van iemand die kennelijk niet weet dat met name bij hdm veel eigen opgeleide speelsters spelen. Als speelsters geregeld weggekocht worden moet je als club wat. Met alleen jeugdige speelsters red je het ook niet ondanks het talent. Dus goede zet van hdm.

 67. mark-j

  @frans91 Over dom gesproken .... Als je goed leest had je begrepen dat er genoeg Nederlandse kwaliteit rondloopt op de velden. Scouten begint niet op de laatste dag maar gedurende een seizoen. Is het niet dom om niet gedurende het seizoen rond te kijken ?

  1. frans91

   Ook deze opmerking getuigt niet van kennis van zaken. Het gaat hier niet om kwaliteit alleen ( de selectie beschikt over voldoende kwaliteit), maar de combinatie ervaring en kwaliteit. De speelsters die al rondlopen op de Nederlandse velden die hieraan voldoen (niveau international) liggen vast bij hun club. Die hoef je niet te ‘scouten’ Het feit dat deze Engelse dames komen zegt niets over het scoutingsbeleid. Ook de opmerking over de contributie slaat de plank mis. Hdm behoort in tegensteling tot vele hockeyclubs tot de categorie ‘financieel gezond’.

 68. Mark Bouwman

  Oohh, wat errug....Damon Steffens, wéér een buitenlander erbij in de HK........🙃 NB: Ik verwijs even naar de "buitenlander poll" van hockey.nl en de reacties.

 69. gaston-orozco

  Haha ja, we wachten op de dagelijkse "enge buitenlander" klacht. Hoe zit het met onze kinderen? 🙃

 70. hansb

  Leuk al die buitenlanders heeft KZ de lotterij gewonnen En de eigen jeugd die mogen naar n andere club????????

  1. jochenvanwestendorp

   Terechte opmerking maar ik weet dat een aantal jeugdleden opgenomen zijn in de voorselectie voor de H1. Dat zie je helaas niet terug in het nieuws.

 71. pjklaassen

  Dacht dat Marijn bij Kz hoofdcoach werd?

 72. edny

  KZ met aussie blake W is een miskleun onbekend ook in australia.

 73. gaston-orozco

  Eh, Blake Wotherspoon speelt in een binnenlandse competitie die gelijk of beter is dan HK. Ook voor het beste team. Hij is dus meer dan competent om voor KZ te spelen. Typische onwetende opmerking.

  1. conegut

   Waar heb je het over ? De competitie in Australië is zeker niet gelijkwaardig met de HK. Waarom zouden anders die jongens hierheen komen ? Even los van de centen..

 74. conegut

  Wauw. KZ trekt de pot buitenlanders open.. volgens mij de ploeg waar geen enkele goede Nederlander speelt maar het doen met matige buitenlanders. - Argentinië 4 x - Australië 2 x - Frankrijk 1 x - Schotland 1 x - Italië 1 x - Zuid Afrika 1x KZ’s bijnaam ? United Nations ???

  1. Boearco

   Blijkbaar niets geleerd van de fouten uit het verleden. De spelers die gehaald zijn, hebben centjes nodig! Ben benieuwd hoe de rest van de leden hier tegenaan kijken. En inderdaad, topkwaliteit spelers zijn het niet.

 75. gaston-orozco

  Ten minste twee teams (Queensland en NSW) hebben teams die de meeste jaren gelijk zijn aan Bloemendaal. Het zijn eigenlijk alle internationale spelers (ex, huidig & junior). Nog twee (West-Australië en Victoria) zouden goed genoeg zijn om bijna elk jaar HK-playoffs te maken. Ik reageerde alleen op de kracht van de talentwedstrijd met betrekking tot Wotherspoon. Natuurlijk is HK financieel sterker. Het is anders, maar het maakt het niet minder competitief. Dat zou arrogant zijn. Ik denk ook dat Wotherspoon de andere Aussie (Ben Craig) vervangt.

 76. Mike de Bot

  En dan laat KZ een echt kind van de club, Martijn v Grimbergen, vertrekken. Gênant! Gaan weer veel geld uitgeven om onderin de hoofdklasse te mogen bungelen. Hebben het geluk dat Almere waarschijnlijk nog zwakker is. Kunnen ze via een paar play-off-potjes erin blijven om het seizoen erna nog weer meer geld over de balk te kunnen smijten.

 77. gaston-orozco

  Ik ben er vrij zeker van dat ontvoering, vrijheidsberoving en slavernij illegaal is in Nederland. We zijn niet en Pakistan. KZ wil natuurlijk dat Van Grimbergen loyaal blijft aan de club, maar hij heeft zijn eigen ambities om te overwegen.

  1. Mike de Bot

   Wanneer Van Grimbergen de inschatting maakt dat hij meer zal kunnen spelen bij de Landskampioen dan bij een degradatiekandidaat geeft dat denk ik wel aan dat KZ spelers van buitenaf beter vindt en/of liever heeft dan spelers uit de eigen jeugd, die toen de club hen nodig had na degradatie uit de overgangsklasse trouw bleven aan de club. En dat vind ik persoonlijk jammer.

 78. luchtisblauwgrasisgroen

  Ken van Grimbergen niet, hoe heeft hij het afgelopen seizoen bij KZ gedaan?

 79. nl-mark

  Topaankoop van Oranje Rood! Rachelle Groot dan toch naar Tokyo?!


Wat vind jij? Praat mee...