Spelerscarrousel HK: Stockbroekx naar Oranje-Rood

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

25/6/2019

Thibeau Stockbroekx tekent voor twee seizoenen bij de mannen van Oranje-Rood. De 18-jarige spits is Belgisch jeugdinternational en komt over van Royal Antwerp. Coach Robert van der Horst is blij met de aanwinst: ‘Hij is jong en heeft een hoog ambitieniveau en dat past perfect bij de ambitie van onze groep.’

24/6/2019

Tilburg versterkt zich met de Spanjaard Alfonso Moreno Pombo. De 28-jarige international komt over van het Belgische Leuven en speelde daarvoor bij Haverstehuder in Duitsland. Hij tekent voor een seizoen bij de Brabanders: ‘Ik ben blij dat ik aan kan sluiten bij een competitie van wereldklasse. Ik heb zin om met het team en Jeroen Delmée samen te gaan werken.’ De Tilburgers versterkten zich eerder nog met Jaïr van der Horst.

23/6/2019

Teun Kropholler speelt komend seizoen voor Amsterdam. De 20-jarige is afkomstig van Kampong. Kropholler heeft hiertoe zijn doorlopende verbintenis bij de Utrechtse club laten ontbinden. Als B-junior kwam Kropholler van Huizen naar Kampong. Afgelopen seizoen maakte de van origine middenvelder veel speelminuten als linksachter. Kampong schrijft op de clubwebsite de keuze van Kropholler ‘te betreuren’.

21/6/2019

De 22 jarige Jaïr van der Horst heeft een tweejarig contract bij Tilburg getekend. Van der Horst speelde afgelopen seizoen in Spanje, nadat hij eerder voor Oranje Zwart en Nederlands Jongens A uitkwam. ‘Ik ben blij om het komende seizoen weer veel speelminuten te gaan maken op de Nederlandse velden. Mijn keuze is op HC Tilburg gevallen omdat ik onder de indruk ben van hun ambitie en denk nog veel te kunnen leren van Jeroen Delmée.’

Keeper Camille van Emstede heeft zijn contract bij Tilburg met één jaar verlengd.

19/6/2019

Lisa Lejeune (20) en Sophie Schlatmann (20) verkassen naar het naar de Hoofdklasse gepromoveerde HGC. Het tweetal maakt de overstap van Bloemendaal. Lejeune speelde een jaar voor Bloemendaal nadat zij ervoor in de VS voor James Madison University uitkwam. In de jeugd kwam ze al eerder uit voor HGC. Sophie Schlatmann is net klaar met haar opleiding op CIOS en kwam twee jaar uit voor Bloemendaal. Hiervoor speelde ze bij Laren en in haar jeugd voor Gooische.

Bram Weers verlaat SCHC en gaat naar Pinoké. Weers speelde drie seizoenen voor de ploeg uit Bilthoven. Weers tekent voor twee seizoenen. Eerder meldden de Steekneuzen al de komst van Argentijns international Martin Ferreiro en de comeback van Dennis Warmerdam.

‘We zoeken steeds naar de balans tussen talentvolle jeugd en spelers met ruimere bagage. Om die balans te borgen stond Bram stond al langere tijd op onze verlanglijst’, vertelt commissaris tophockey Michiel Hilders in een persbericht. ‘Met zijn komst worden we in aanvallend opzicht sterker en dat was na afgelopen seizoen een belangrijke doelstelling.’

Sam Steins Bisschop sluit aan bij de ploeg uit Bilthoven. De A-junior van Pinoké verkast komend seizoen naar SCHC.

18/6/2019

Carlijn Tukkers (18) verkast komend seizoen naar Kampong. De speelster van Jong Oranje kwam vorig seizoen nog uit voor Push, maar die ploeg degradeerde uit de Promotieklasse. Renée van Laarhoven verlengt haar contract bij de Utrechters. Tukkers laat in een persbericht weten: ‘Bij Kampong wil ik mij verder ontwikkelen en de spelersgroep hier spreekt mij erg aan. Ik denk dat ik veel kan leren van de internationals en ervaren speelsters als Malou, Renee en Margot’.

17/6/2019

Hurley heeft zich versterkt met strafcornerspecialist Lieke van Wijk (Laren), Melissa Pieters (Almere) en Yasmin Geerlings (Amsterdam).
Vanuit de jeugd zijn tevens Fleur Loomans, Fleur Hofman (Ned A), Daantje de Kruijff (Ned A) en Anne Ebbeling toegevoegd aan de selectie van Dames 1.
Patrick Bakker: ‘Het doel was om de basis van het team te behouden. Dat is gelukt. We zullen professioneel doorbouwen om onze ambities waar te maken.’

De dames van SCHC hebben keepster Marsha Zwezereijn van Klein Zwitserland aangetrokken. Ze wordt tweede keepster naast Roos Knijff. ‘Na het vertrek van Maddie Hinch waren we op zoek naar een jonge talentvolle keeper naast Roos’, stelt bestuurslid tophockey Willem Boot. Zwezereijn zegt over haar transfer: ‘Voor mij is dit weer een mooie stap hogerop. Ik ga mijn uiterste best doen om het vertrouwen van SCHC in mij waar te maken.’

14/6/2019

Valerie Magis en Fleur Broers spelen komend seizoen in België. Het duo, dat afkomstig is van Oranje-Rood, gaat spelen voor KHC Dragons. De 27-jarige Magis speelde 35 interlands voor Oranje. Ze won met Nederland brons op het EK van 2013 in Boom en zilver op het EK van 2015 in Londen. Tijdens de Champions Trophy van 2014 in Mendoza pakte Magis met de Oranje Dames brons. De 22-jarige Broers kwam eerder uit voor Jong Oranje.

13/6/2019

De dames van Pinoké versterken zich met Kiki van Wijk en Sian Keil. Van Wijk (24) komt over van Kampong, waar ze zeven seizoenen voor uitkwam. Keil (24) komt over van Den Bosch, waar ze de afgelopen zes jaar liefst vijf keer landskampioen werd.

‘Uiteraard zijn wij blij dat beide dames bewust voor Pinoké kiezen. Hun ambities en die van de club sluiten naadloos op elkaar aan’, aldus commissaris tophockey Frans Dirk Passer in een persbericht. ‘Naast hun hockeykwaliteiten én ervaring zijn beiden ook sterke persoonlijkheden, wat ongetwijfeld voor een betere balans en nieuwe dynamiek zorgt in de overwegend jonge selectie’.

De ploeg voegt ook drie jonge talenten toe aan de selectie. Anne Boer komt over van Den Bosch en Maria Steensma verruilt hdm voor de Steekneuzen. Beiden zijn jeugdinternational. Lizzy Ridder maakt de overstap vanuit de eigen A1.

12/6/2019

Michelle Fillet hockeyt komend seizoen bij Amsterdam. De 21-jarige aanvalster komt over van Kampong. De spits tekent een contract van twee jaar. ‘We zijn zeer blij met de komst van Michelle’, aldus coach Robert Tigges in een persbericht.  ‘Ze is een sterke spits en heeft een goede corner in huis. Ze is uit haar lichting een groot talent en bij Amsterdam kan ze zich verder ontwikkelen. Een goede aanvulling binnen de selectie van het team.’ 

12/6/2019

Maxime Plennevaux verlaat na een seizoen HGC. De aanvaller keert terug naar België en gaat spelen voor Royal Léopold. Voor die club speelde hij al zes jaar lang en daarvoor keert hij in het pre-olympisch seizoen terug.

‘Ik ga terug om me in alle rust te kunnen voorbereiden op toekomstige uitdagingen’, laat Plenneveaux, die momenteel vijftien selecties telt bij de Belgische nationale ploeg, in een reactie aan het Gazet van Antwerpen weten. ‘Léopold is één grote familie en ik voel me er erg goed. De verplaatsingen vanuit het buitenland begonnen te wegen en ik zocht een professionele structuur dichtbij huis om me nog beter op de sport te kunnen concentreren.’

11/6/2019

Thomas Vis verkast naar HGC. Strafcornerspecialist Vis degradeerde met SCHC uit de Hoofdklasse, maar blijft actief op het hoogste niveau. Vis werd topscorer van de ploeg met tien doelpunten, acht daarvan uit de strafcorner.

30/5/2019

Johannes Mooij (25) keert na een seizoen in Spanje terug naar Amsterdam. Mooij speelde voor zijn vertrek naar Barcelona al vijf seizoenen bij de hoofdstedelingen en groeide uit tot belangrijke verdediger. Mooij sloot voor FIH Pro League ook weer aan bij Oranje en heeft inmiddels vijf interlands achter zijn naam staan.

Mooij tekent een contract voor twee jaar. ‘Ik heb enorm veel zin om de komende jaren weer te strijden om de landstitel’, laat de aanwinst in een persbericht weten. De nieuwe coach van Amsterdam Santi Freixa is blij met zijn komst. ‘We zijn als club zeer verheugd dat Johannes weer voor ons gekozen heeft. We kunnen zijn verdedigende kwaliteiten en karakter goed gebruiken de komende jaren.’

21/5/2019

Luna Fokke van HGC maakt komend seizoen de overstap naar de dames van Kampong. De 18-jarige aanvalster is dit seizoen goed voor acht doelpunten in de Promotieklasse. HGC staat op dit moment tweede in de Promotieklasse, achter het al gepromoveerde Victoria. Fokke is naast speelster van HGC ook speelster bij Nederlands Meisjes A.

Nog meer nieuws uit Utrecht: Jutta van Crevel en Marieke van der Vis hebbenallebei hun contract bij de dames van Kampong verlengd.

17/5/2019

Hockeyclub Amsterdam beschikt vanaf aankomend seizoen over jeugdinternational Ties Klinkhamer. De 19-jarige Klinkhamer komt over van Laren, dat uitkomt in de Promotieklasse. Klinkhamer maakt op dit moment deel uit van de trainingsgroep van Jong Oranje, dat zich voorbereidt op het aankomende EK in Valencia. Naast Klinkhamer maakt ook Brent van Bijnen onderdeel uit van de trainingsgroep. Eerder werd al bekend dat hij aankomend seizoen de overstap zal maken van SCHC naar Amsterdam.

Klaas Veering, bestuurslid tophockey geeft aan dat Amsterdam altijd op zoek is naar jong, Nederlands talent. ‘Bij voorkeur uit de eigen jeugd, maar ook talentvolle spelers van buitenaf.’ Amsterdam is zeer verheugd met de komst van de jeugdinternationals. Beiden krijgen tijdens het volgende seizoen de ruimte om zich binnen het team verder te ontwikkelen.

14/5/2019

De mannen van Pinoké versterken zich komend seizoen met de Argentijns international Martin Ferreiro. De 21-jarige aanvaller speelde 25 caps, waarin hij 12 keer scoorde. ‘Martin geldt in Argentinië als een groot talent en heeft in de Pro League laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Met hem krijgen we meer aanvallende stootkracht’, laat commissaris tophockey Michiel Hilders weten in een persbericht.

Ander goed nieuws voor de Steekneuzen is dat de overeenkomsten met Alex Hendrikx, Jannis van Hattum, Morris de Vilder en Marlon Landbrug zijn verlengd.

7/5/2019

Senna Bombach (26) vertrekt na dit seizoen van hoofdklasser Hurley naar promotieklasser Tilburg. De Nijmeegse speelde een jaar voor de Amsterdamse club, nadat ze jarenlang de kleuren van Nijmegen verdedigde. Bij Tilburg wordt Bombach behalve speelster van Dames 1 ook trainer/coach van MA1. ‘Tilburg is een mooie, grote club. Ik krijg daar als  als trainer-coach én speelster de kans om verder te bouwen aan een weg richting de top. Die uitdaging wil ik graag aangaan’, zegt Bombach.

Senna Bombach namens Hurley in actie tegen Laren. Foto: Koen Suyk

Pien Dicke van hdm speelt volgend seizoen voor SCHC. hdm raakt ook Demi Lefranc en Dominique de Vries kwijt. Lefranc gaat een jaar reizen en De Vries gaat studeren in Madrid.

De 19-jarige Dicke, speelster van Jong Oranje, heeft bij SCHC getekend voor twee seizoenen. Dicke: ‘Ik ben erg blij met de kans die ik krijg om bij SCHC te gaan hockeyen. Stichstsche is een topteam met een aansprekende spelstijl die bij mij past. Ik hoop en verwacht dat ik me hier verder goed kan ontwikkelen.’

Willem Boot, bestuurslid tophockey SCHC: ‘Pien is een talentvolle speelster met scorend vermogen die heel gemotiveerd is om een volgende stap te zetten. Zij past goed bij onze groep van ervaren speelsters en jonge talenten.’

View this post on Instagram

Afgelopen zondag speelde deze toppers hun laatste thuiswedstrijd. Onze do gaat genieten en studeren in Madrid ☀️🇪🇸 #gracias #supermercado. Deem, bijna afgestuurd en heeft gekozen om een jaar te gaan reizen 🌴🐾🐍 #freekfonkdingen #enjoy. En dan onze Dicke (Pien) gaat volgend seizoen spelen voor SCHC. 💙”❤️” #kicksomeass #yougogirl We gaan deze meiden onwijs missen volgend seizoen, maaaaar…. volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Hurley D1, moedig deze meiden en de andere meiden nog 1 keer aan. 3x 15minuten rijden; als je het zo zegt ben je zo in Amsterdam 🏎 See you next week 💋 Later chickiesss ✌🏼 #aardappels #haagskwartiertje #goingstrong #tilburgdegekste #huh #gênant #keer10ongeveer #woestwoestennogiswoest #toppersvooraltijd #blauwhart #fitgirls #ouioui #dikke #ofdicke #lastigenaamook #whatarethose #fashionchickdo #wiegaatnudewarmingupdoen #error #gonnamissyouguys #kusjesvanjezusjes #houdoevoornu

A post shared by 🅗🅓🅜 🅓🅐🅜🅔🅢 ➊ (@hdmdames1) on

6/5/2019
Brent van Bijnen maakt de overstap van SCHC naar Amsterdam. De 17-jarige aanvaller verruilde afgelopen zomer Den Bosch voor Stichtsche. Van Bijnen, die al is opgeroepen voor Jong Oranje, miste vanwege een enkelblessure een groot deel van de tweede seizoenshelft. De spits kwam in dertien wedstrijden voor het gedegradeerde SCHC niet tot scoren.

Niet alleen Brent van Bijnen vertrekt bij SCHC ook Vincent Spitaels keert de club uit Bilthoven de rug toe. De 30-jarige Belg stopt met hockeyen. Spitaels kwam afgelopen zomer naar SCHC. Daarvoor speelde hij voor HIC en HGC.

Kampong nam afgelopen zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van Nina Notman en Georgina Oliva. Beide speelsters keren terug naar hun vaderland om zich met de nationale teams voor te bereiden op de Olympische Spelen. De Duitse Notman speelde drie seizoenen in Utrecht, een seizoen minder dan de Spaanse Oliva.

15/4/2019
Per ingang van het nieuwe seizoen maakt Frederique Derkx de overstap van SCHC naar HC Tilburg. Derkx speelde vier seizoenen voor de club uit Bilthoven en verlaat nu na tien jaar de Hoofdklasse. In de Promotieklasse komt ze bij Tilburg Dames 1 samen te spelen met haar zus Charlotte Derkx.

12/4/2019
Oranje-Rood heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. De Eindhovense club heeft de 18-jarige Jamie van Aart vastgelegd. De aanvaller komt over van promotieklasser Push. Daarvoor speelde Van Aart, die in het bezit is van zowel een Nederlands als een Belgisch paspoort, voor het KHC Dragons uit België. Bovendien speelde hij voor het Belgisch nationale jeugdteam.


55 Reacties

 1. jhlp

  jhlp

  Bob de voogd? Terrance pieters?

  1. Freekie

   Freekie

   De voogd was al eeuwen geleden bekend, net als dat Pieters ook een artikel aan zijn overstap gewijd had

  2. diewertje-l

   diewertje-l

   Ik mis het grote nieuws van yibbi Jansen

 2. fritsfransen

  fritsfransen

  Ben ik de enige die heel benieuwd is bij welke hoofdklasseclub Bob van Rongen volgend jaar onder contract staat?

  1. Hockeybal

   Hockeybal

   Met Bob van Rongen heb je goud in handen. Deze groeibriljant kan nog makkelijk 5 jaar mee. Bob van Rongen is de korste weg naar de Play Offs.

  2. conegut

   conegut

   Sorry, Wie ?

 3. Hockeybal

  Hockeybal

  Bob van Rongen, motor achter stuntploeg Alphen aan de Rijn. Hij valt het beste te omschrijven als een Hybride van Teun de Nooijer en de chinese muur. Fluwelen techniek maar verdedigend ook bikkelhard.

 4. Bennie24

  Bennie24

  Lokale ondernemers trekken massaal de portemonnee om Van Rongen te behouden voor de lokale trots. Er moet diep in de buidel worden getast om deze jongen los te weken. Persoonlijk denk ik aan Bloemendaal, die hiervoor voldoende financiële middelen hiervoor hebben. Om deze reden vallen HGC en Rotterdam af. Van Rongen past prima in het rijtje Van Doren en Fuchs en zou een waardige opvolger zijn voor Stockbroekx.

  1. fritsfransen

   fritsfransen

   @Bennie24 weet jij hoe lang van Rongen nog vastligt in Alphen? Kan me voorstellen dat er destijds een ontsnappingsclausule in z’n contract is opgenomen. Zo niet, dan zie ik zelfs Bloemendaal niet zo’n smak geld neerleggen.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   luchtisblauwgrasisgroen

   Koopklup Kampong was ons voor helaas 😤

 5. fritsfransen

  fritsfransen

  Package deal van Rongen-Posthuma zie ik ook zomaar voor me. Die twee vormen samen een fantastische tandem en het zou toch mooi zijn als ze gezamenlijk richting Bloemendaal vertrekken. Nogmaals, ik heb geen idee hoe lang zij nog onder contract staan in Alphen en of dit dus enigszins realistisch is. Tijd zal het leren.

 6. janine-bijlsma

  janine-bijlsma

  Bedoelen jullie niet Rob van Bongen?! Prachtige speler. Ik hoor dat hij samen met Tabbert-Jan Van Rietdonck Naar Bloemendaal gaat idd.

  1. fritsfransen

   fritsfransen

   Deze 2 namen zeggen me eerlijk gezegd niet veel. Wat voor type spelers zijn Rob en TJ? Ik juich het toe dat ook Bloemendaal inzet op talent van eigen bodem (er even vanuitgaande dat Rob en TJ van Nederlandse komaf zijn). Uiteindelijk plukken ‘we’ daar ook internationaal de vruchten van.

 7. Bennie24

  Bennie24

  Onder coach Groenveld heeft Van Rongen vleugels gekregen. Dit is binnen de bestuurskamer van Alphen niet onopgemerkt gebleven. Er is hen veel aan gelegen het goudhaantje voor de lokale HC te behouden. Aan het einde van volgend seizoen loopt zijn contract af en er gaan geluiden dat Van Rongen een contract voor het leven is aangeboden. Helaas verlopen deze gesprekken niet bepaald vlot. Ik zit dicht op het vuur en weet dat er kapers op de kust zijn...

 8. Hockeybal

  Hockeybal

  Ik denk dat als van Rongen vertrekt een exodus niet uit te sluiten is. Dan zie ik topscorer Maarten Spillenaar ook vertrekken. Het is wel te hopen dat de nieuwe club van Spillenaar een groot budget heeft voor materialen, want er zullen met de komst van Spillenaar aardig wat doelnetten versleten worden.

  1. fritsfransen

   fritsfransen

   Maarten ‘de spijker’ Spillenaar zie ik ook snel een stap maken. Backhand en forehand zijn prima, maar zijn usp is wat mij betreft toch z’n fingerspitzengefühl in de cirkel. Een kwaliteit die je sinds het pensioen van Iding niet vaak meer ziet. De hand van Groeneveld??

 9. floppieenteun

  floppieenteun

  Van Rongen, TJ en Spillenaar zijn rond met Kampong. Keuze ging tussen RW Koln en Kampong. Heb helaas geen bron.

  1. john-van-loen

   john-van-loen

   Over welke sport gaat dit?

 10. Hockeybal

  Hockeybal

  Er is ook meer dan terechte interesse in de gehele verdediging van Alphen...als we in 1953 de verdediging van Alphen op de dijken hadden gezet was er geen druppel water ons land binnen gekomen... Daar komt helemaal niets of niemand doorheen.

 11. jobe

  jobe

  Hahaha. Grappig zijn ze wel in Alphen! Weinig intelligentie, wel veel humor.

 12. Hockeyfeest

  Hockeyfeest

  Solide transfer van Bombach. Gaan ze in Tilburg in beide functies veel plezier van hebben. Op termijn coach van Nijmegen? Zou een stunt zijn. Pien Dicke zo beter in de kijker. Topper in de dop. Ik hoop dat ze bij SCHC voldoende ruimte krijgt om zelf tot haar recht te komen.

 13. Bob Krulvis

  Bob Krulvis

  Amsterdam en OR mogen nog wel wat zwaargewichten aantrekken willen zij volgend seizoen een rol van betekenis spelen. De Geus naar Amsterdam is in ieder geval een stap in de juiste richting. Goeie keuze van Dicke met oog op haar toekomst.

 14. g-hockeyfan

  g-hockeyfan

  Alleen mijn mening, maar ik denk dat transfers als Dicke naar schc slecht zijn voor hk-competitie. Zeer getalenteerd maar nog niet internationaal. HDM is haar jeugdclub en ze spelen in hk. Balen voor HDM.

 15. PeterMontijn

  PeterMontijn

  Tja, zo gaat dat. Bij de mannen worden de talenten steevast weggekocht door koopclub Bloemendaal

 16. Ton@langenhuijsen.net

  Ton@langenhuijsen.net

  Toch mooi dat alphen 🙈 al bijna “2e klasse kampioen”

 17. pacoh

  pacoh

  Hockey.nl kunnen jullie hiervoor een nieuwe topic starten. Reageren heeft geen zin na al die Alphen onzin. Dit zijn transfers die niet in een rijtje thuis horen. Of hebben jullie het te druk met de pro league?

  1. conegut

   conegut

   Je kunt naar beneden scrollen ? Ik zie het probleem niet.

 18. jhlp

  jhlp

  Leegloop bij Kampong D1

 19. lynnBosman

  lynnBosman

  Keil kwam bij DB de laatste 2 jaar amper aan spelen toe (mn in play offs) dus begrijpelijk. Kampong houdt wenig over,.. Wat doen Phennickx en Nunnink?

 20. rancoburgzorg

  rancoburgzorg

  Geld is weg bij het vrouwenhockey bij de meeste clubs zo lijkt het. Valérie Magis gaat nu zelfs naar de Dragons in Antwerpen. Belgische clubs betalen mannen steeds beter. Dus Plennevaux weer terug. Blijft Van Dooren?

 21. sapi

  sapi

  Leegloop bij OR?

 22. RobV

  RobV

  Oranje-Rood is in een klap alle SC specialisten kwijt. Yibbi werd veel te vaak overgeslagen door de coach en nu vertrekt Magis ook nog. Het wordt er niet makkelijker op voor Oranje-Rood.

  1. circlestorm69

   circlestorm69

   De vraag is wat Nunnink nu gaat doen....

 23. charly

  charly

  Succes Marsha 😃

 24. g-hockeyfan

  g-hockeyfan

  Enkele zeer bizarre transfers. Yibbi Jansen naar SCHC waar ze al de sleeppush van CvM hebben. Dan Hurley hebben Van Wijk (die een relatief arme verdediger is) wanneer ze al het kanon Gitte Michels hebben (beste sleeppush in hk). Ook Magis vertrekt naar België wanneer OR zogenaamd een titelwinnend team bouwt. En waarom zou Pinoke een middelmatige Sian Keil ondertekenen? Ervaren Kiki van Wijk is een solide aanvulling maar Kiel voegt niets toe dat ze al uit hun eigen jeugd hebben. Het is tenminste interessant!

 25. Fanvanhockey

  Fanvanhockey

  Leegloop bij OR en Laren. Strijd om plek 4 ligt helemaal open. Wat is er in Laren en Eindhoven aan de hand?

  1. pjklaassen

   pjklaassen

   Geldnood

 26. Knuufke

  Knuufke

  Wat een enorm gewissel in het dameshockey. Wat moet dat in een postolympisch jaar dan wel niet worden?

 27. lynnBosman

  lynnBosman

  ^ denk je dat het iets uitmaakt voor DB, AMS SCHC? Die drie steken al jaren er met kop en schouders bovenuit Voor mij is de grote vraag of Nunnink en Phennickx wel blijven en DB moet toch wel gaan aantrekken? Niet zozeer vanwege Keil, maar misten toch naar mijn mening een killerspits zoals Ams en SCHC die wel hebben. Mbt Jansen naar SCHC, puur vanuit Jansens oogpunt: misschien wist ze dat meerdere vertrokken en aangezien haar veldspel nog volop in ontwikkeling is, kan ik me voorstellen dat ze dit wil doen bij een sterke ploeg.

  1. sapi

   sapi

   Is ook mijn mening, een goede spits bij DB erbij. AMS heeft er meerdere op dit moment, SCHC heeft er ook 2.

 28. rancoburgzorg

  rancoburgzorg

  Geerlings heeft het niet gered bij Amsterdam??

 29. Knuufke

  Knuufke

  LynnBosman: Eens, maar Den Bosch heeft geen "echte spits" vriendelijk team. Welten en Matla gaan meestal voor eigen kansen en een spits wordt niet of slecht bediend. Bovendien heerst er een hiërarchie die nieuwelingen doorgaans weinig ruimte geeft. Een spits functioneert alleen als hem of haar wat gegund wordt. Als ik spits was zou ik niet naar Den Bosch gaan.

 30. rancoburgzorg

  rancoburgzorg

  Veel binnenlandse transfers. Opvallend. Als we naar Belgie kijken zien we een ander beeld. Heel veel buitenlanders worden daar gehaald momenteel. (toegegeven, daar heb je nauwelijks de visa problemen die een land als NL heeft). Voorbeeld: Promovendus Herakles (Lier) dames haalt voorlopig even 5 buitenlandse speelsters op. Ailin Oviedo (international voor Italie), Anna Reynolds (UK), Paula Portugal (Spanje) , Nonna Lopez-Llauder (Spanje) , Cinda Sosa (Argentinie)

  1. R.j.vanderham@gmail.com

   R.j.vanderham@gmail.com

   Gepromoveerd?

 31. g-hockeyfan

  g-hockeyfan

  Niet om arrogant te zijn, maar geen van die spelers zou goed genoeg zijn voor HK-clubs. Realistisch gezien zouden alleen ervaren top internationals gewild zijn bij clubs in de HK. En de meeste van die spelers zijn niet beschikbaar omdat het een pre-OS jaar.

 32. pjklaassen

  pjklaassen

  Is er geen betere keeper in het zuiden van het land dan emstede? Bedoel leuke vent en prima keeper maar niet werelds

  1. staneidel

   staneidel

   Gewoon een goede keeper naar mijn mening

 33. hansb

  hansb

  Prima keeper Wie anders daar in de goal??

  1. pjklaassen

   pjklaassen

   Zeg ook prima keeper maar niet beslissend

 34. MIck

  MIck

  Als hij beslissend was geweest had hij ook niet bij Tilburg gezeten.

 35. annick_63@yahoo.fr

  annick_63@yahoo.fr

  Indien een keepster dit jaar een buitenlands avontuur aan wil gaan...: het damesteam van HC Charcot in Lyon zoekt nog iemand! Spelen hoogste competitie van Frankrijk in de zaal, op het veld net het niveau daaronder (dit jaar voor het eerst op veld gespeeld en dus direct gepromoveerd). Leuke, gezellige en jonge club - mix jong en oud en verschillende nationaliteiten... eigen kok en zelfgebrouwen bier... goede universiteiten... wat zoek je nog meer? 😊 Meer info op annick_63@yahoo.fr

 36. Hockey04

  Hockey04

  Interessant om het als kampong 'te betreuren' terwijl ze in 2 jaar 3 concurrerende spelers van zijn leeftijd op zijn positie halen (de Vilder, Pieters, de Geus). En dan tel ik Lageman die ook op zijn positie kan spelen nog niet eens mee. Het is hier niet zo populair om te zeggen, maar zo kom je wel redelijk over als een 'koopclub', al is Kropholler ook weer niet echt helemaal eigen jeugd.


Wat vind jij? Praat mee...