Nederlands Jongens B verliest van Duitsland na shoot-outs

Na de nipte nederlaag van Nederlands Meisjes B (4-3) tegen Duitsland was het vandaag aan de jongens van Oranje om tegen de Duitsers te spelen, maar gingen na een 1-1 gelijkspel en shoot-outs ten onder (3-1).

Duitsland – Nederlands Jongens B 1-1 (3-1 na shoot-outs)

Nederland won eerder met 5-2 van Ierland, terwijl Duitsland verloor van België (1-2). Toch waren het de Duitsers die uiteindelijk wonnen, via shoot-outs. In het eerste kwart namen de mannen van bondscoach Michiel van der Struijk de leiding via Ivo Visser, maar nog voor de rust wist Duitsland de schade te herstellen. Na zestig minuten was dat de eindstand, waardoor shoot-outs beslissing moesten brengen. Nederland miste een aantal keer, waardoor Duitsland met 3-1 won na shoot-outs. Door de nederlaag gaan Spanje, dat met 3-1 won van België, alleen aan kop in het zeslandentoernooi. Duitsland heeft net als Nederland nu drie punten.