Frédérique Matla: ‘Ik heb gelukkig geen last van een jetlag’

Vrijdagmiddag keerde Frédérique Matla terug van haar verblijf in Nieuw-Zeeland, waar ze met haar ouders en haar oma vakantie vierde na afloop van de Hockey World League. Zondagochtend stond de international van Oranje voor het eerst na de HWL weer met een stick in haar handen.

‘Ik voel het meteen al aan m’n benen. Ik had nog geen bal geraakt. Gelukkig heb ik geen last van een jetlag’, zei Matla lachend na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Nijmegen (7-1). De speelster van Den Bosch, die voorheen uitkwam voor de Oranje Dames Zaal, liet meteen haar klasse zien. In twee wedstrijden scoorde ze vier keer. Eén treffer minder dan spits Lieke Hulsen, het andere wapen van Den Bosch, dat nu al als één van de favorieten in de Hoofdklasse Zaal kan worden beschouwd.

Versoepelde regels voor internationals

Matla is één van de speelsters die gebruik kan maken van de versoepelde regels voor Oranje-internationals die willen meedoen aan de play-offs in de zaal. Zij hoeven slechts 50 procent te spelen van de reguliere zaalwedstrijden die buiten de buitenlandse trainingsstage van de Oranje-teams in januari vallen. Dit komt neer op drie duels. Daarvan heeft Matla, net als haar teamgenoten Lieke Hulsen en Sanne Koolen, er nu al twee gespeeld.

‘Vandaag hoorde ik dat ik inderdaad maar drie wedstrijden hoef mee te doen. Nu is het niet zo dat ik na die drie wedstrijden afhaak en wacht tot het NK Zaal, waarvoor we ons hopelijk kwalificeren. Ik wil zoveel mogelijk potjes meedoen. Ik vind zaalhockey gewoon leuk. In januari moet ik fit zijn voor de trainingsstage met Oranje naar de Verenigde Staten, dan doe ik liever aan zaalhockey dan dat ik rondjes moet rennen.’

Matla in actie in het duel tegen Nijmegen. Foto: Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...