Keepplaying Summer Edition #4: Run, turn & hit hard en tennis

Run, true & hit hard, hockey combineren met tennis en 4-4 op en neer. Dat zijn enkele oefeningen die je vandaag vindt in deel 4 van de Keepplaying Summer Edition. In samenwerking met de KNHB bieden we jullie wekelijks de tofste hockeytrainingen en oefeningen aan om deze zomer uit te proberen.

De KNHB heeft daarvoor allereerst de hulp ingeroepen van de commerciële partijen waarmee de bond in het verleden bij evenementen al heeft samenwerkt: Bovelander Hockey Camps, BP CollegeSportways en TeamStreethockey. Zij zorgen wekelijks voor een basis met afwisselende trainingsvormen, waarmee jullie op het veld aan de slag kunnen. Ook andere commerciële partijen kunnen meedoen en trainingsvormen toevoegen.

Naast deze partijen geven we natuurlijk iedereen de mogelijkheid om anderen te inspireren met uitdagende oefenstof. Dus heb jij een toffe oefening, maak er een visual of video van en deel deze met ons via redactie@hockey.nl. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we deze zomer lekker kunnen hockeyen en (hopelijk) vanaf 1 september nog vaardiger aan de competitie kunnen beginnen.

Op hockey.nl vind je elke week een greep uit al die trainingen voor jong en oud. Op KNHB.nl vind je een overzicht van alle trainingen met extra informatie en tips voor het geven van trainingen.

Bovelander Hockey Camps

TeamStreethockey

Spelvormen

1,5 meter training met spelvormen

De jeugd mag inmiddels weer duels spelen. De seniorenteams moeten het nog even doen met gepaste afstand. Daarom speciaal voor jullie enkele suggesties voor 1,5 meter trainingen. Maar dan wel met spelvormen en verdedigers, om eens een keer wat anders te doen dan een saai parcours!!!

Geplaatst door The Hockey Factory op Woensdag 10 juni 2020

Deze oefeningen zijn afkomstig van Kicks n Sticks en hockeyfactory.

4 -4 op en neer

Deze oefening is ingestuurd door HockeyPraktijk.

Naar de overkant

In deze oefening is het belangrijk om het baltempo hoog te houden. De aanvallers moeten de bal langs de verdediger op het eiland spelen. Daarbij mogen de twee aanvallers in het midden elkaar niet aanspelen.

Deze oefening is ingestuurd door hockeycoach.nl.


Wat vind jij? Praat mee...