PK (H): Directe strijd in de top levert geen winnaar op

In de strijd om promotie bleef het duel tussen Schaerweijde (nr. 2) en Voordaan (nr.3) onbeslist (1-1). Hdm blijft na de 5-0 winst op Qui Vive de onbetwiste koploper, terwijl Were Di na weer een nederlaag (3-7 tegen Laren) steeds dieper in de problemen raakt.

Voordaan – Schaerweijde 1-1

Het treffen tussen Voordaan en Schaerweijde betekende een eerste echte krachtmeting voor beide top-drie-ploegen. Lang leek Schaerweijde er met de winst vandoor te gaan, maar Ivo Visser stak daar in het laatste kwart een stokje voor.

Voordaan-spits Mike Huisman: ‘In de eerste helft speelden we niet zoals we van plan waren. Waar onze kracht normaal gesproken ligt in het fel zijn in de duels, drukten we nu niet door. We lieten Schaerweijde komen en wachtten op de counter. Na de rust namen we het heft meer in handen. In plaats van alleen op de counter te loeren, gaven we vaker gas en wisten we uiteindelijk ook te scoren. Ik denk dat wij blijer zijn met een punt dan Schaerweijde, maar dat een gelijkspel – zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft – een juiste afspiegeling is van de wedstrijd. We houden hiermee zicht op de bovenste plekken, in de slipstream van hdm.’

7. Jelle Westendorp (sb) 0-1
53. Ivo Visser 1-1

Mike Huisman (Voordaan) springt op als Casper Horn (Schaerweijde) uithaalt. Foto: Jan Kruijdenberg/Orange Pictures

Were Di – Laren 3-7

16. Thomas Vis (sc) 0-1
17. Joost Mallant 1-1
22. Thomas Vis (sc) 1-2
30. Mees van der Weele 2-2
35. Sam Vlasman 2-3