Al 200 inschrijvingen Silver Cup en Gold Cup, deadline later

De belangstelling voor de Silver en Gold Cup is wederom groot. Inmiddels hebben zich voor het nieuwe seizoen volgens de KNHB al teams van meer dan tweehonderd clubs ingeschreven voor de bekertoernooien. Omdat de competities voor de standaardteams dit seizoen later in september beginnen – waardoor clubs ook later opstarten – heeft de KNHB de deadline voor de inschrijvingen opgeschoven. In plaats van 9 augustus moeten teams zich nu voor 18 augustus aanmelden.

In de week na de deadline verricht de KNHB de lotingen voor de eerste ronde van de Silver Cup en Gold Cup. De eerste ronde van de Silver Cup wordt bij de dames op 20 september gespeeld, de mannen starten een week later op 27 september. In de eerste ronde hockeyen de ploegen uit de Vierde Klasse, bij onvoldoende inschrijvingen aangevuld met ploegen uit de Derde Klasse.

Vorig seizoen speelden zij nog in poules, maar dit jaar is er direct een knockout-systeem. Ook zijn er deze editie van de Silver Cup geen voorrondes voor Tweede en Eerste Klasse-teams. Hierdoor zijn er twee speelrondes meer ten opzichte van vorig jaar. Na elke speelronde stromen er nieuwe teams in uit hogere klassen.

De wedstrijden worden gespeeld op de vrijdagavonden. De bekercompetitie kent maximaal tien ronden, waardoor het aantal deelnemers is gemaximaliseerd. De volgorde van opgave is leidend. Volgens de KNHB is er nog plek.

Gold Cup

De Gold Cup wordt gespeeld tussen teams uit de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse. De Gold Cup start bij de dames op 19 september, bij de heren een week later op 26 september. De eerste speelronde hockeyen de vier Eerste Klasse-teams die aan de Gold Cup mogen meedoen, plus 24 Overgangsklasse-teams eventueel aangevuld met teams uit de Promotieklasse als er te weinig aanmeldingen zijn

De wedstrijden worden gespeeld op de donderdagavonden. De competitie kent maximaal zes speelronden waardoor het aantal deelnemers is gemaximaliseerd. Ook hier is de volgorde van opgave leidend.

Amsterdam wint de Gold Cup 2019. Foto: Willem Vernes

 


Wat vind jij? Praat mee...