Gold Cup: damesfinale in Wagener en herenfinale in Almere

De KNHB heeft de locaties van beide finales om de Gold Cup bekendgemaakt. Op donderdag 18 april wordt de damesfinale tussen Amsterdam en SCHC in het Wagener Stadion gespeeld. Een week later, op 25 april, spelen de herenteams van Almere en Kampong tegen elkaar in de bekerfinale op Almere. Beide wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

De heren van Almere bereikten de finale van de Gold Cup door in de halve finales af te rekenen met Oranje-Rood (2-1). Zodoende plaatste de promotieklasser zich voor het tweede jaar op rij voor de finale van het bekertoernooi. Vorig jaar ging de eindstrijd tegen Den Bosch met 6-2 verloren. Kampong, dat de finale bereikte ten koste van Tilburg (2-4), plaatste zich voor het eerst in de historie voor de eindstrijd van de Gold Cup.

Ook de dames van Amsterdam bereikten voor het eerst de finale. In de halve eindstrijd werd oud-winnaar Bloemendaal (2-2) na shoot-outs verslagen. Tegenstander SCHC is voor de derde keer op rij finalist in de Gold Cup na de 3-0 winst op Den Bosch. De ploeg uit Bilthoven is titelverdediger. Vorig jaar werd Den Bosch in de eindstrijd met 2-1 verslagen. Het jaar daarvoor was Den Bosch met dezelfde cijfers te sterk voor SCHC.

Winnaars heren:

2018: Pinoké
2019: Amsterdam
2022: Klein Zwitserland
2023: Den Bosch

Winnaars dames:

2018: Bloemendaal
2019: Oranje-Rood
2022: Den Bosch
2023: SCHC

Den Bosch wint de Gold Cup 2023 ten koste van Almere (6-2). Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...