Gold Cup (H): Spektakel verwacht in kwartfinales

Wie worden de cupfighters van dit seizoen? Vanavond staan de kwartfinales van de Gold Cup Heren op het programma. Promotieklassers Cartouche en Schaerweijde zijn nog in de race en staan voor het eerst dit bekertoernooi tegenover een hoofdklasser. Rotterdam krijgt de kans zich te revancheren tegen Tilburg en titelverdediger Amsterdam reist af naar de Roggewoning. Er wordt vier keer spektakel verwacht.

Den Bosch – Cartouche

Cartouche, de nummer vier van de Promotieklasse, reist af naar Den Bosch. Na een valse start in de competitie heeft de ploeg van Pieter Pieterse de winnende vorm te pakken. Cartouche heeft sinds eind oktober zeven wedstrijden op rij gewonnen. Dat is inclusief de twee bekerwedstrijden tegen overgangsklasser De Reigers (1-3) en competitiegenoot Victoria (4-2).

Den Bosch, dat ook in de competitie imponeert, versloeg Helmond (0-9) en Oss (1-7) met indrukwekkende cijfers. In 2018 was Den Bosch bekerfinalist. Destijds was Pinoké in een aantrekkelijke finale nipt te sterk (3-4).

De belangen waren groot tijdens de derby in Voorburg. Foto: Oranje Pictures / Frank van der Leer.

Pinoké – Schaerweijde

Schaerweijde heeft van alle kwartfinalisten de meeste wedstrijden in de Gold Cup gespeeld dit seizoen. De promotieklasser doet al vanaf het begin mee. Na een simpele zege bij overgangsklasser Phoenix (0-4) verslikte de ploeg zich in ronde 2 bijna op bezoek bij Hilversum. Na een 3-3 in de reguliere speeltijd won de Zeister formatie met shoot-outs. In de ronde daarna gaf Schaerweijde gas tegen Almere. De hekkensluiter van de Hoofdklasse werd door de huidige nummer drie van de Promotieklasse met 5-0 naar huis gestuurd.

Pinoké kan maar vast gewaarschuwd zijn. De Steekneuzen kwamen in de achtste finale namelijk met de schrik vrij bij promotieklasser Laren (3-3, winst na shoot-outs). Pinoké haalde dan wel weer de dubbele cijfers (0-10) bij SCHC, medekoploper van de Promotieklasse.

Tilburg – Rotterdam

Een hoofdklasse-onderonsje in Tilburg, dat Rotterdam op bezoek krijgt. Het team van Jeroen Delmee won eerder bij overgangsklasser Union (1-6) en stond in de achtste finale tegen Oranje-Rood op een 2-1 voorsprong, totdat de wedstrijd nog voor rust vanwege de vrieskou werd gestaakt. Door een bomvolle agenda gaf Oranje-Rood op, waarna Tilburg de kwartfinale bereikte.

Rotterdam haalde uit (0-7) bij Ring Pass Delft uit de Overgangsklasse en hield het eigen doel ook schoon op bezoek bij promotieklasser Voordaan (0-4). En dat terwijl Tilburg in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft in de competitie drie keer doel trof (3-2 winst Tilburg). Rotterdam treedt vanavond aan in de zo sterk mogelijkste opstelling, zo blijkt uit navraag. De ploeg van Albert Kees Maneschijn is uit op revanche.

Rotterdam-coach Albert Kees Manenschijn. Foto: Willem Vernes

HGC – Amsterdam

HGC stroomde net als Amsterdam pas in tijdens de achtste finales. Voor HGC stond de streekderby tegen Klein Zwitserland op het programma. De ploeg van Paul van Ass won na 1-1 met shoot-outs. Bekerhouder Amsterdam hoefde in de vorige ronde ook niet ver te reizen. In het Amsterdamse Bos versloeg de formatie van Santi Freixa Hurley na 3-3 eveneens met shoot-outs.

In de Hoofdklasse Heren stonden beide teams dit seizoen pas één keer tegenover elkaar. In november haalde Amsterdam genadeloos uit (7-3) en werd bovendien misschien wel de mooiste goal van dit seizoen gemaakt.

 


1 Reactie

  1. tiemezegelink

    HGC - Amsterdam 5-2. Den Bosch - Cartouche 2-1. Tilburg - Rotterdam 2-3. En Pinoké stond 6-1 voor volgens mij


Wat vind jij? Praat mee...