Klein Zwitserland bereikt finale Gold Cup na zege op Voordaan

De heren van Klein Zwitserland hebben dinsdagavond als eerste team de finale van de Gold Cup bereikt. De Haagse formatie versloeg in de halve finale Voordaan. In Groenekan werd het 2-4, na een 1-2 ruststand. Hoofdklasser Klein Zwitserland speelt de finale op donderdag 28 april tegen de winnaar van de andere halve eindstrijd tussen HDM en Den Bosch, die donderdag (20.30 uur) wordt afgewerkt.

Bij promotieklasser Voordaan hadden ze voor de halve finale bij de achterban behoorlijk aandacht gevraagd voor de halve eindstrijd. Die publiciteit had zijn uitwerking niet gemist, want het was dinsdagavond volle bak op het sportpark in Groenekan. Gesteund door al die supporters op de volle tribunes schoot de thuisploeg uit de startblokken en kwam op een 1-0 voorsprong door Casper Roelofs.

Nog voor de rust draaide de ploeg van coach Omar Schlingemann de wedstrijd om. Door een treffer van Nico Keenan en Tim Brand was de stand na twee kwarten 1-2 in het voordeel van de ploeg uit Den Haag.

Tim Brand van KZ houdt twee spelers van Voordaan van zich af. Foto: Cliff Baaij

Niettemin gaf de thuisploeg zich in het tweede helft van de wedstrijd niet gewonnen. De ploeg van coach Peter Jonker zocht hartstochtelijk de aanval. KZ vergrootte de voorsprong naar 1-3 via Aki Käppeler, maar Voordaan bracht via Mike Huisman de spanning terug naar 2-3. In het laatste deel van de wedstrijd gooiden de gasten de wedstrijd toch nog in het slot via opnieuw Aki Käppeler: 2-4.

Onder een luid applaus van de fans verlieten de spelers van de thuisploeg het veld. Ze hadden gestreden voor wat ze waard zijn, maar dat was niet genoeg om de finale van de Gold Cup te bereiken.