Loting Silver Cup (D): GHBS-HOD en Delta Venlo-Nieuwegein

Op het bondsbureau van de KNHB is maandag geloot voor de halve finales van de Silver Cup Dames. Op vrijdag 20 mei staan de duels in het bekertoernooi op het programma. Alle wedstrijden beginnen om 20.30 uur.

Loting halve finales

GHBS – HOD
Delta Venlo – Nieuwegein

Nieuwegein is de enige overgebleven tweedeklasser in de halve finales van het bekertoernooi. Ze versloegen vrijdagavond Zwart-Wit met 2-0. Tegenstander is de strijd om een plek in de finale is Delta Venlo, dat titelverdediger EHV (3-1) uitschakelde.

De dames van Nieuwegein vieren feest na het behalen van de halve finales van de Silver Cup. Foto: mhcndames1

De andere halve eindstrijd gaat tussen GHBS en HOD. GHBS schaarde zich bij de laatste vier na een 4-1 overwinning op AMVJ, de finalist van 2019, en HOD schakelde tweedeklasser Pollux met 4-2 uit.

De finale van de Silver Cup wordt gespeeld op 4, 12 of 19 juni. De datum is afhankelijk van het competitieprogramma van de finalisten. De eindstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein en de locatie wordt later bekendgemaakt. Loting heeft uitgewezen dat de winnaar van het duel tussen GHBS en HOD de thuisspelende ploeg is in de finale, die wordt gehouden op neutraal terrein.

Deelname Gold Cup

De halvefinalisten van de Silver Cup hebben het recht om in het seizoen 2022-2023 deel te nemen aan de Gold Cup, waaraan de teams uit de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse deelnemen.


Wat vind jij? Praat mee...