Recordaantal bekerdeelnemers op vrijdag 24 augustus in de koker

Een recordaantal van 410 teams gaat vrijdag 24 augustus in de koker voor de loting voor de Gold Cup en Silver Cup. De KNHB loot dan de eerste ronden van de bekertoernooien, die vervolgens worden gepubliceerd op KNHB.nl en hockey.nl.

Om de Gold Cup strijden de ploegen uit de Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse. De Gold Cup Dames kent dit jaar 44 deelnemers, dat waren er vorig jaar 31. Negen van de twaalf ploegen uit de Hoofdklasse hebben zich ingeschreven. Alleen Amsterdam, Den Bosch en Kampong doen niet mee. Titelverdediger is Bloemendaal.

Bij de Gold Cup Heren strijden 42 ploegen om de fel begeerde beker. Dat waren er vorig seizoen 31. Hier doen zes hoofdklassers mee: Almere, Den Bosch, Klein Zwitserland, Pinoké, Tilburg en Amsterdam. De Gold Cup wordt verdedigd door Pinoké.

Silver Cup

De bekerstrijd om de Silver Cup wordt uitgevochten tussen ploegen uit de Eerste, Tweede, Derde en Vierde Klasse. Voor het bekertoernooi bij de dames hebben 159 teams ingeschreven, dat waren er vorig seizoen 168. Bekerhouder Oss kan de titel niet verdedigen, want die ploeg strijdt dit seizoen mee in de Gold Cup. Dat geldt ook voor Naarden, de winnaar van de Silver Cup seizoen 2017-2018. Bij de heren is het aantal deelnemende ploegen iets hoger dan bij de dames: 165. Dat waren er een jaar eerder 169.


1 Reactie

  1. Paco

    Heeft Kampong dames zo veel internationals dat zij zich niet inschrijven?


Wat vind jij? Praat mee...