Silver Cup: Grote belangstelling leidt tot extra poulefase

De competitieleiding van de KNHB heeft de voorlopige deelnemers van de Silver Cup 2017/2018 bekendgemaakt. De Eerste en Tweede Klasse bij de heren en de dames zitten vol. Bij de Derde en Vierde Klasse zijn nog enkele plekken vrij.

Voor de Derde en Vierde Klasse is de inschrijfperiode verlengd naar 1 september 2017. Teams kunnen worden opgegeven via het formulier op deze pagina. Daar zijn eveneens de reeds opgegeven teams te vinden.

Om alle teams die zich tot nu toe hebben aangemeld een plek te kunnen geven, denkt de KNHB erover om van Ronde 4 (Tweede Paasdag) een poulefase te maken in plaats van een knockout-ronde. In Ronde 4 worden in dat geval drieluiken gespeeld. De nummers 1 van deze drieluiken plaatsen zich voor Ronde 5. Deze opzet maakt het mogelijk zoveel mogelijk teams te laten deelnemen. Volgend seizoen wordt dan, indien nodig, een extra ronde gespeeld.

Loting en bekendmaking programma

De loting voor de voorronde en de Eerste Ronde vindt plaats in de week van 4 september. Het wedstrijdprogramma van Ronde 1 wordt uiterlijk 8 september gepubliceerd. Tot aan de kwartfinales speelt het in de reguliere competitie (wat betreft klasse) laagst spelende team thuis. Indien teams op hetzelfde niveau spelen, bepaalt de loting wie thuis speelt. De eerste voorronde wordt gespeeld op vrijdag 22 september (dames) en vrijdag 29 september (heren), aanvangstijd van de wedstrijden is 20.30 uur. Ronde 1 wordt gespeeld op zondag 22 oktober (poulefase).


Wat vind jij? Praat mee...