Uitslagen Gold Cup (D): SCHC haalt uit in Groningen

De kwartfinalisten van de Gold Cup Dames zijn bekend. De laatste acht overgebleven teams zijn allemaal Hoofdklassers, al ging dat bij de meeste teams niet vanzelf. Zo verkochten de overgangsklassers Xenios en Ring Pass Delft hun huid duur.

Xenios kwam tegen Bloemendaal zelfs brutaal aan de leiding. Ring Pass Delft haalde tegen HGC de rust met de brilstand. Uiteindelijk bleken de hoofdklassers voor beide teams uit de Overgangsklasse een maatje te groot.

Titelverdediger Oranje-Rood maakte op bezoek bij promotieklasser Tilburg geen fout. Keepster Saskia van Duivenboden maakte haar rentree bij de formatie van Tina Bachmann. De goalie van de Eindhovense hoofdklasser moest één keer vissen: 1-3.

Den Bosch won in Vught de Brabantse derby van promotieklasser MOP: 1-5. Laren begon vlammend tegen Nijmegen. Gaandeweg de wedstrijd kreeg de promotieklasser uit Gelderland de controle over de wedstrijd en kansen op de gelijkmaker, maar in het laatste kwart sloeg de hoofdklasser genadeloos toe: 0-4. Dat deed ook SCHC, dat op bezoek ging bij promotieklasser Groningen. De hoofdklasser won met liefst 0-7.

Het Hoofdklasse-onderonsje tussen Victoria en hdm werd gewonnen (2-3) door de bezoekers uit Den Haag. Hoofdklasser Hurley was op eigen veld (2-1) nipt te sterk voor competitiegenoot Pinoké.

Regio Noord-Oost
Groningen – SCHC 0-7
Nijmegen – Laren 0-4

Regio Zuid-Oost
MOP – Den Bosch 1-5
Tilburg – Oranje-Rood 1-3

Regio Zuid-West
Victoria – hdm 2-3
Ring Pass Delft – HGC 0-1

Regio Noord-West
Xenios – Bloemendaal 1-4
Hurley – Pinoké 2-1

 


1 Reactie

  1. Nvanas012

    Tilburg - OR was een mooie pot, OR strafte de fouten genadeloos af, maar het spel was redelijk gelijkwaardig. OR (Post vgm) plukte een bal perfect van de lijn, het had de 1-0 moeten zijn. Wederom mooie cornergoal van Roberts!


Wat vind jij? Praat mee...