Alternatieve trainingsvormen in de voorbereiding

De voorbereidingen van bijna alle ploegen zitten er in september nagenoeg op. In de zomermaanden is hard getraind om zo fit mogelijk en optimaal voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Teams gaan hardlopen door het bos, sticks worden weer ter hand genomen en voor de strafcorner worden minstens 9 varianten bedacht om eindeloos te oefenen. Toch zijn er ook andere trainingsvormen denkbaar.

Ondanks dat veel teams braaf hun oefeningen op het hockeyveld uitvoeren, zijn er  ploegen die er iets meer alternatieve trainingsmethoden op na houden. Een cursus windsurfen, bootcampsessie en zelfs een teamweekend met krijgers van de landmacht kwam voorbij.

Voordaan gaat windsurfen

Dames 1 van Voordaan ruilde de sticks in voor ietwat strakke wetsuits en surfplanken. De dames besloten een lesje windsurfen te volgen. Tijdens een 2 uur durende sessie werden de dames getest op hun coördinatie en balans. In ieder geval beginnen zij met een sterke core aan de eerste seizoenshelft. Het continu aanspannen van de buikspieren en rug om te blijven staan heeft daar absoluut aan bijgedragen.

Windsurfen Voordaan

Craeyenhout leert suppen

Dames 1 van Craeyenhout koos eveneens voor een alternatieve training op het water. De dames besloten te gaan suppen (stand up paddle). Deze relatief nieuwe watersport is een stuk lastiger dan je aanvankelijk denkt. Op een plank van ongeveer 3 meter moet je staan en beweeg je je met behulp van een lange peddel voort. Het vereist veel stabiliteit, een goede coördinatie en stiekem ook wat doorzettingsvermogen.

Craeyenhout Dames 1

Fotocredits: Facebook Craeyenhout Dames 1

Weert sjouwt met boomstammen

De jongens van de B1 van Weert schuwen het fysieke aspect niet in hun voorbereiding. Tijdens een buitensessie in de vrije natuur wordt er met boomstammen gesjouwd en werken ze aan hun loopvermogen. Wie de jongens tijdens de competitie treft moet dus vooral de fysieke duels uit de weg gaan. Naar het schijnt is de omvang van de biceps en schouders bij het gros van de jongens verdubbeld.

Weert JB1

Fotocredits: Facebook Weert

HBS sluit zich aan bij het leger

Heren 1 van HBS spande tot slot de kroon. De mannen werden gedurende een teamweekend door 2 krijgers van de landmacht aan verschillende opdrachten onderworpen. Enkel met een slaapzak, poncho en overlevingspakket gingen ze op stap en waren de mannen 2 nachten overgeleverd aan een streng regime. De ene dag werden ze om 4 uur ’s ochtends uit hun tenten getrommeld om een stuk te wandelen, de dag daarop mochten ze ‘uitslapen’ en trapten ze om 6 uur ’s ochtends af met ochtendgymnastiek. Behalve in de ochtenden stond er overdag ook een aantal fysieke testen op het programma. Uiteindelijk zijn ze mentaal een stuk sterker geworden en hebben ze – ondanks hun vermoeidheid – alle fysieke proeven doorstaan.

Heren 1 HBS

Fotocredits: Facebook HBS Heren 1


Wat vind jij? Praat mee...