Het weekend: angstplasjes, verwarrende momenten en #gaszitrechts

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

We beginnen ons overzicht in de Vierde Klasse. Om 10.50 uur verzamelden de dames van Concordia zich voor een vurige zondag. Tijdens de autorit op weg naar Nuth werden er diverse strijdplannen bedacht. Tussendoor was er onderweg genoeg tijd voor onder meer de nodige angstplasjes. Met een enthousiast publiek langs de lijn, waarvoor de heren van Concordia werden bedankt, gingen de dames met een 4-0 voorsprong de rust in. Na de pauze was de scherpte van de eerste helft verdwenen. Maar Concordia trapte niet in de valkuil. De rust kwam terug in de ploeg en de overwinning werd over de streep getrokken. Het werd een mooie zondag omdat ook de heren met 4-0 wonnen van Nuth. Kortom, zes punten.

Een schoonheidsprijs verdiende de 4-3 zege op Zutphen niet, maar zoals de dames van Almelo op hun Instagramaccount schreven: ‘Slechte wedstrijden moet je ook winnen.’ Een 3-0 voorsprong werd uit handen gegeven. Zutphen kwam terug op 3-3, maar in het vierde kwart maakte Flux er 4-3 van. Een logisch gevolg wellicht want Almelo speelde, zo lezen we, in dat laatste kwart beter.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MHC Almelo Dames 1 (@mhcalmelodames1)

Er moesten flink wat kilometers worden afgelegd door de dames van Basko richting Heerlen voor het duel tegen Nova. 96 kilometers maar liefst lezen we in de hashtags. Een lullige strafbal en het ontbreken van scherpte zorgden ervoor dat Basko met een 2-0 achterstand de rust in ging. Een oppeppende bespreking miste haar uitwerking niet. Vaste invalster Imme bracht de spanning terug in de wedstrijd. Maar opnieuw een strafbal (3-1) deed Basko de das om, ondanks dat Moon nog de 3-2 erin ramde. Moon, zo lezen we, speelde een topwedstrijd ondanks haar fietsongelukje van vrijdag. Hoe of wat blijft onduidelijk. Zij werd overigens samen met de andere doelpuntenmaakster Imme verkozen tot Wedstrijdwiefke. Dit omdat de stemmen gelijk waren geëindigd.

Een bericht gedeeld door VMHC Basko Dames 1 (@baskodames1)

De dames van Westerpark speelden met 2-2 gelijk tegen Qui Vive. Van begin tot eind streed de ploeg samen. Soms met mooi samenspel. Soms met lelijk. Een spannende pot, met hier en daar verwarrende momenten…. In ieder geval gaat Westerpark volgende week voor de drie punten!

Een bericht gedeeld door Westerpark Dames 1 (@westerparkdames1)

In de Overgangsklasse gingen de drie piiiiii paaaa punten mee naar Zeist. De dames van Schaerweijde wonnen de wedstrijd tegen Xenios met 0-4. Hoe het duel verliep weten we niet, maar de hashtags bij de Instagrampost maken nieuwsgierig. Hier een klein boeketje: #gaszitrechts, #heelveelwaterdrinkenvanavond, #voorbijgereden, #afgeleid, #verslaafdaanwortels en #ikhoorhierspanning.

Vierdeklasser Eemvallei had weinig te duchten van Alkemade. Hoewel voor de start van de wedstrijd de heren van Alkemade hun clublied ten gehore brachten, hielp hen dat niet veel. Voor Eemvallei viel de ene na de andere goal erin. Wat vorige week niet lukte in IJburg kwam er nu wel uit. Eemvallei was niet te stoppen ondanks dat de mannen uit Rijpwetering niet opgaven. Het werd 11-0. De fans van Eemvallei bleven na de wedstrijd lekker hangen om de dag gezellig af te sluiten.

Een bericht gedeeld door HC Eemvallei (@hc_eemvallei_heren1)

In een typisch Westlands weertje, een aangename temperatuur en lichte miezer, stuurde coach Kai Been weer elf talenten de Westlandse weide in tegen Voorhout. Het eindresultaat? Drie puntjes in de tas van Westland. Het werd liefst 9-1 hoewel er ongeveer net zoveel kansen om zeep werden geholpen als er werden gescoord. Komende vrijdag stapt de ploeg van Westland opnieuw de weide in. Dan voor een weer een ouderwets bekeravondje. Daar wil je bij zijn.

Voor de heren van Hoeksche Waard stond zondag de thuiswedstrijd tegen Shinty op het programma. De ploeg schoot uit de startblokken en kwam al vroeg op voorsprong. Uit een soepele counter werd het 2-0. Daarna zakte Hoeksche Waard wat in en deed Shinty iets terug (2-1). Na rust zorgde een wederom goede omschakeling voor de 3-1, waarna het hoogtepunt van de wedstrijd volgde: ‘uit een vlijmscherpe counter, over ongeveer alle schijven, kwam er een rode raket over het veld gevlogen. Onze man of the match Casper werkte de strakke voorzet van Carlos klinisch achter de keeper van Shinty.’ Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

De heren van Abcoude mochten het zondag opnemen tegen Athena na het verlies van vorige week tegen AMVJ met 3-1. In het duel waarin veel gebeurde, maakten juist de strafcorners van Abcoude het verschil. Sleper Pim scoorde er twee en zorgde zodoende voor de 2-0 eindstand. Ook werd keeper Okker in het zonnetje gezet. Hij speelde een goede wedstrijd en stopte zelfs een strafbal die de gelijkmaker had kunnen zijn voor Athena. Abcoude liet na afloop de overwinning goed smaken. De winst werd namelijk gevierd met een biertje.

Een bericht gedeeld door abcoudeheren1 (@abcoudeheren1)

In de nabeschouwing van de heren van HCAS na de 4-2 overwinning op Ring Pass Delft werden twee spelers uitgelicht. Hattrickhero Daan Kuijten werd verkozen tot man van de wedstrijd en ook goalie Hugo Dekkers kreeg de complimenten. Hij had heerlijk staan keepen.

Een bericht gedeeld door HCAS HEREN 1 (@hcas_heren1)