Het weekend: droomstart Spijkenisse, elf goals in Barneveld

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde- tot en met de Overgangsklasse, waarin afgelopen weekend vooral de temperatuur een rol speelde. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM!

De dames van Oss speelden in de Eerste Klasse tegen provinciegenoot HCAS. De bezoekers wonnen met 2-3, dankzij Noor van Moergestel die vlak voor tijd voor het verlossende doelpunt zorgde. Ook de mannen van Leonidas wonnen met een doelpunt verschil: op eigen veld werd overgangsklasser Ring Pass met 2-1 verslagen. In het diepe zuiden werd er juist op los gescoord: de dames van Maastricht versloegen Oirschot met 7-1. Het plezier is van de foto af te lezen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Oss Dames 1 (@mhcossdames1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door R.H.V. Leonidas H1 (@leonidasheren1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maastricht Dames 1 (@maastrichtdames1)

Spijkenisse, Ypenburg en De Reigers

De mannen van Spijkenisse maakten er ook zeven. Maar dan in de Derde Klasse tegen Teteringen. Daarmee hebben de Zuid-Hollanders nu al meer punten van vorig seizoen… Provinciegenoten Ypenburg en HDS speelden gelijk, waar Anne Pereira Horta (Ypenburg) in de laatste paar minuten voor de gelijkmaker zorgde. Samuel van Huiden was bij de mannen van De Reigers de grote man: hij tekende voor twee goals in de 3-2 overwinning op Alphen in de Overgangsklasse.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HVSHEREN1 (@hvsheren1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reigers H1 (@reigersheren1)

Bemmel, Ares en Barneveld

Bemmel had zondag – als we de dames moeten geloven – de windrichting mee. Hoewel het ons redelijk windstil leek, won de tweedeklasser van Beuningen. Ares speelde voor het allereerst op het eigen, nieuwe veld, maar moest de punten met Twente in de Derde Klasse delen. In Barneveld was er niet alleen een brandende zon, maar ook een regen aan doelpunten: de thuisploeg won met 6-5 van Nijkerk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ares Heren 1 (@hcaresheren1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Barneveld H1 (@mhcbarneveldh1)

Hattem en Westerpark

Hattem scoorde erop los in Heerenveen met zeven doelpunten, maar kreeg er ook drie om de oren van de dames van Quick Stick. Ook Westerpark was op dreef: de tweedeklasser maakte er acht tegen de mannen van Noordwijk, die zelf maar twee keer aan scoren toekwamen. De Amsterdammers dragen hun overwinning volledig op aan aan het vrouwenteam. Zonder hen was het niet gelukt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HMHC DAMES 1 (@hattemdames1)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Westerpark Heren 1 (@westerparkheren1)


Wat vind jij? Praat mee...