Het weekend: afsluitende barbecues en smakelijke pitchertjes

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Het seizoen kruipt langzaam maar zeker naar het einde toe. De zomerstop lonkt. Een aantal ploegen zit nog volop in de strijd om de prijzen. Vreugde en verdriet liggen zoals gewoonlijk in de sport dicht bij elkaar. We beginnen met de vreugde. Die was er afgelopen weekend bij de dames van Bully. Dankzij twee keer een 3-1 winst op Hudito verzekerde de ploeg zich van de volgende ronde van de play-offs in de Eerste Klasse. Daarin is Houten de tegenstander. Dat beloven twee spannende wedstrijden te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OHC Bully Dames 1 (@ohcbullydames1)

Verdriet was er bij de heren van Houten. Een doelpunt van Union vlak voor tijd betekende een 2-0 nederlaag. Na de 1-0 zege een dag eerder zit het seizoen er plotsklaps op voor de eersteklasser. Wat het hoogtepunt had moeten worden, eindigt in mineur. Opnieuw is Houten gestrand in de eerste ronde van de play-offs. De fans die de trip naar Nijmegen hadden gemaakt, werden bedankt. Die steun waardeert de ploeg zeer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Houten Heren 1 (@hchoutenheren1)

Trots overheerste er bij de dames van Nova. De drie punten bleven in het zuiden na de 3-1 zege op Hopbel. Bij de rust stond Nova nog op achterstand. Door de overwinning is de tweedeklasser dit seizoen ongeslagen gebleven in de thuiswedstrijden. De dames beloonden zichzelf met wat smakelijke pitchertjes en wat lekkers van de barbecue. Daarnaast werd Heren 1 flink aangemoedigd op deze Super Sunday, waar ook tijd was voor het afscheid van Fabienne Muller na vele fijne jaren in Dames 1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC NOVA DAMES 1 (@hcnovadames1)

De zondag was voor de heren van Hattem nagelbijtend spannend. Na twee degradaties op rij zou de ploeg toch niet opnieuw een stap terug moeten doen? Kortom, de druk op het thuisduel tegen Arnhem stond erop. Het was de wedstrijd waarvan je wist dat het móést, om ook volgend seizoen uit te komen in de Tweede Klasse. Die spanning was duidelijk merkbaar aan het spel van Hattem. Tot drie keer toe kwam de ploeg op achterstand. Het zou toch niet? In een slotoffensief waarbij de keeper naar de kant werd gehaald voor een veldspeler haalde Hattem een minuut voor tijd een strafcorner. Via een variant ging de bal in het doel: 3-3. Dertig seconden later klonk het bevrijdende eindsignaal. Ja, het was moeilijker en spannender dan nodig. Speciale dank ging uit naar het publiek. Die was de twaalfde man die de ploeg nodig had.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hattem heren 1 (@heren1hattem)

Zondag baaldag. De Super Sunday op Spitsbergen ging niet door. De tegenstander van Heren 1 kon niet spelen en Goor Dames 1 had te weinig speelsters. Geen wedstrijd dus voor de dames van Spitsbergen. Het duel wordt op een later tijdstip ingehaald. Stay tuned voor de datum. De dag werd alsnog goed afgesloten met een heerlijke lunch en nam de ploeg afscheid van drie toppers. Ook werden er prijzen uitgereikt. Met 32 doelpunten werd Daphne topscorer en Noor kreeg de prijs voor de best ontwikkelde speelster. Trainer Tim en assistent Everieke, de tweede moeder, werden in het zonnetje gezet: jullie zijn geweldig, aldus de dames van de derdeklasser.

Voor de heren van Tempo is het aftellen dan echt begonnen. Volgende week kan de ploeg op eigen veld kampioen worden. Dan willen ze met ons er een prachtige dag van maken. Maar eerst even terug naar afgelopen zondag. 9-0 zege op Teteringen. De dubbele cijfers werden niet gehaald, maar wat nog in het vat zit…. Het geheim van de monsterscore? Elkaar goals gunnen. De blik is nu vooral gericht op volgende week. Een gelijkspel levert promotie op. Maar bij winst mag Tempo zich kampioen van de Derde klasse noemen. Toch nog even een formaliteitsvraag: ben jij erbij?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tempo Heren 1 (@tempoheren1)

De dames van Sneek reisden af naar een fris en winderig Harlingen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De Friese derby eindigde onbeslist: 3-3. Sportief bedanken de dames van Sneek hun tegenstander voor de leuke wedstrijd en de lekker lunch. Ook worden de invalsters Jules, Lotte en Floortje bedankt. Net als alle andere invalsters die Sneek dit seizoen uit de brand hebben geholpen.

Een goed stel. Dat zijn de heren van Hondsrug. Al vroeg op de zondagochtend moesten ze aantreden tegen de Meeuwen. Een wedstrijd die er overigens voor beide teams niet meer toe deed. Toch stelde de ploeg zichzelf doelen: winnen, Ruben die een heel seizoen geblesseerd was laten scoren, Marnix ook laten scoren, Tjalling en Rick met een gelijk aantal doelpunten laten eindigden en als laatste een geslaagde barbecue. Alle doelen leken te worden afgevinkt. Helaas lukte het niet om Marnix te laten scoren. Maar met vier van de vijf doelen kunnen we spreken van een mooie afsluiter van het seizoen. Een seizoen ook waar de vierdeklasser als nummer twee promoveert. Ook deze doelstelling werd keurig behaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hondsrug H1 (@hondsrugheren1)


Wat vind jij? Praat mee...