Het weekend: flesje champagne als boete voor een kaart

Van Maastricht tot Hattem en op Eemsmond tot Walcheren, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Het beste voor het laatst bewaren. Dat gaat zeker op voor de dames van Hoeksche Waard. De vierdeklasser speelde de laatste wedstrijd en dat was ook de beste van het seizoen. Capelle werd met 5-1 verslagen. Met z’n allen hebben de dames geknald waardoor het laatste duel van trainer Paul Schuil memorabel werd. Het regende niet alleen doelpunten, maar ook kaarten. Vier dames van Hoeksche Waard werden op de bon geslingerd. De ‘boete’ voor het kwartet: minimaal een flesje champagne.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoeksche Waard Dames 1 (@hwdames1)

Wat een prestatie! De heren van DVS bogen een 2-0 achterstand tegen Boxmeer om in een 4-2 zege. Dat betekende niet alleen drie punten, maar de ploeg dwong ook promotie naar de Derde Klasse af. Tien maanden geleden stond de groep voor het eerst met elkaar op het veld. Dan is het begrijpelijk dat het wedstrijdverslag op Instagram ietwat korter is. Want ja, de heren gingen bier drinken. Houdoe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M.H.V. DVS Heren 1 (@mhvdvsheren1)

De dames van Horst kunnen opgelucht ademhalen. Theoretisch was het nog mogelijk dat de derdeklasser op de laatste speeldag zou kunnen degraderen. Daarom was de ploeg gebrand om te vlammen tegen het nog puntloze Sjinborn/Maarssen. Het duel begon voor Horst zoals we, zoals ze zelf schrijven, gewend zijn. Al vrij snel kwam Sjinborn/Meerssen op voorsprong. Wellicht zat Horst met het hoofd al bij de Summer Beach Party. In de aanloop naar de wedstrijd hadden veel dames al wat voorbereidingen getroffen voor de afsluiter van het seizoen. Maar eerst dus nog die wedstrijd. Het plan om de achterstand te fixen bleek succesvol en Horst stapte met een 4-1 zege van het veld af. Judith de Graaff, die de ploeg gaat verlaten, werd verkozen tot Best Bitch of The Week. En een afsluitende douchetest? Dat boeit niemand meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

Derdeklasser Westland was in zijn terugblik op het weekend kort maar krachtig: kampioen 23/24. De heren wonnen negentien van de 22 competitiewedstrijden en scoorden daarin liefst 137 doelpunten. Het seizoen werd afgesloten met een 9-1 overwinning op middenmoter Saxenburg.

Met de sfeer en de gretigheid zat het goed bij de dames van Civicum. Shinen deed de ploeg dan ook in de laatste wedstrijd op eigen veld. Twente werd met 5-1 verslagen. Het duel stond in het teken van het afscheid van Roos Jochems. Ze speelde na dertien seizoenen haar laatste wedstrijd in Dames 1. De afsluitende quiz verloor Roos maar nipt van haar teamgenoten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Civicum Dames 1 (@civicumdames1)

De heren van DSHC speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen. Een duel dat er eigenlijk niet meer toe deed. Het werd een wedstrijd met een gouden randje. Het Amsterdamse FIT werd met 7-3 verslagen. Afscheid werd er genomen van Ludo Kooij en Noah Krop. Beiden waren samen ‘maar liefst’ goed voor twee goals in vier seizoenen. Ze zullen worden gemist. In tegenstelling tot Jules Vermeulen, die naar Roomburg vertrekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DSHC Heren 1 (@dshc_h1)

De dames van Schiedam maken volgend seizoen een nieuwe start met nieuwe kansen in de Overgangsklasse. Via de play-outs tegen Oss verzekerde Schiedam zich van nog een seizoen op het derde niveau. Na de 7-2 winst in eigen huis, werd Oss een dag later met 3-1 verslagen.

De heren van Zwart-Wit sloten het seizoen in mineur af. Via de play-outs tegen Athena degradeert de ploeg naar de Eerste Klasse. Zwart-Wit maakte er weinig woorden aan vuil, maar bedankte wel alle lieve supporters die dit jaar langs de lijn hebben gestaan voor de ploeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zwart-Wit Heren 1 (@zwartwitheren1)


Wat vind jij? Praat mee...