Het weekend: 19-1 winst, tijd voor dansjes en #waarhebjegeslapen

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

De bal rolt weer. Dat betekent weer een terugblik op het weekend. Dit keer beginnen we met dames van Dash. Met een zonnetje en onder andere temperaturen dan ‘s avonds tijdens de trainingen, nam de vierdeklasser het in eigen huis op tegen Westerkwartier. Met twee toppers van ‘inleners’, omdat twee eigen spelers langs de lijn stonden te genieten van het zonnetje, werden drie punten gepakt. Dash kwam twee keer op achterstand, maar bij rust leidde de ploeg met 4-2. Na rust werd die voorsprong uitgebouwd naar een 7-3 overwinning. Volgende week speelt Dash helemaal in Flevoland. Ze vragen zich bij Dash af of het aan die kant van Nederland ook zulk mooi weer is.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MHC Dash Dames 1 (@dashdames_1)

De heren van Salland hadden een lange autorit voor de boeg om in Eelde te geraken. 101 kilometer heen en dezelfde afstand weer terug. Ondanks een 1-0 voorsprong werd met 4-2 verloren. Na afloop reflecteerden de Sallanders in twee minuten op de nederlaag. Duidelijk werd dat het eigenlijk een oneerlijke strijd was. Salland had geen wissels en Eelde had ‘ongeveer twaalf man op de bank zitten’, zo hoorden we in de analyse.

Een bericht gedeeld door SMHC Salland H1 (@smhcheren1)

Als coach zou je graag willen dat je ploeg uit de winterstop komt zoals de heren van Westland, uitkomend in de Derde Klasse, dat deden. Goed uit de startblokken schieten, was een understatement. Catwijck werd met liefst 19-1 verslagen. Auke van de Beek maakte een dubbele hattrick. Daarmee staat de teller dit seizoen al op 27. Superknap van Van de Beek, die tweeënhalf jaar geleden een zware knieblessure opliep en twintig maanden aan zijn herstel werkte.

Een interessante hashtag bij de ‘Winnaaaarsfotoo!!!’ van de dames van Ommoord. Een beetje verscholen tussen de andere hashtags kwamen wij het volgende tegen: #waarhebjegeslapen. Wij weten het antwoord niet, maar kennelijk stond het een goede voorbereiding niet in de weg want Ommoord boekte een 2-0 overwinning op Spijkenisse.

Een bericht gedeeld door OMHC Dames 1 (@ommoorddames1)

Het hockeyweer scoorde een negen, de dames van Hopbel scoorde slechts een punt. Het werd 2-2 op en tegen Drunen. Het was een spannende wedstrijd waarin het behoorlijk op en neer ging. Hopbel haalde niet helemaal haar niveau, maar na afloop was de tweedeklasser toch tevreden met een puntje. Overigens werd Meike dik verdiend beloond met de nieuwe WOTM-bril. Ze scoorde een doelpunt en was op het hele veld een steady speler, aldus het juryrapport.

Een bericht gedeeld door Hopbel Dames 1 (@hopbeldames1)

In de Tweede Klasse gaan we op de internationale toer. Het Instagramaccount van de heren van Hattem is in het Engels. After 0-3 down with half time Hattem fought hard in the second half and came close to a point. Het duel tegen Gron.Studs werd met 4-3 verloren. Maar, heads up and try again next week against Deventer.

Een bericht gedeeld door hattem heren 1 (@heren1hattem)

Na een goede voorbereiding waren de heren van Beuningen klaar voor de tweede seizoenshelft. En hoe? Het eerste duel na de winterstop tegen QZ werd met 7-0 gewonnen. Na rust lukte het Beuningen om onder de hoge druk van de tegenstander uit te spelen. Dat resulteerde uiteindelijk in vijf treffers. Beuningen heeft een drukke week voor de boeg. Vrijdagavond is Oss de tegenstander in de Silver Cup en zondag volgt het competitieduel tegen Apeliotes.

Pech voor de dames van Alliance. In het duel tegen Westland bleek dat voor hard werken geen punten worden gegeven. Kansen genoeg, maar de bal wilde er niet in. Een doelpunt werd onterecht afgekeurd en vijf minuten voor tijd moest de 2-1 van Westland worden geïncasseerd. Maar Alliance laat zich niet uit het veld slaan, want koppies weer omhoog. Volgende week staat een Super Sunday gepland.

Een bericht gedeeld door Alliance Dames 1 (@alliancedames1)

Bij de dames van Schiedam was het na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Ede tijd voor dansjes. Uit de hashtags begrepen we dat er op Schiedam een #TDtje was. Even genieten van de overwinning want volgend weekend volgt een wereldreis naar Venlo.

We sluiten de rubriek deze week kort en krachtig af. Na de nederlaag van Naarden tegen Roomburg (4-3) was het commentaar op het Instagramaccount duidelijk: ‘Hard gestreden maar helaas zonder resultaat.’

Een bericht gedeeld door HC NAARDEN HEREN 1 (@hcnaardenh1)